View Single Post
Old 11-29-2010, 01:01 PM   #23
MykuL
Scooby Specialist
 
Member#: 122451
Join Date: Aug 2006
Chapter/Region: NESIC
Location: Cranston, RI
Vehicle:
01 RSTI w/07 EJ257
6MT Brembos BBSs Interior

Default

Quote:
Originally Posted by preludeIVgen View Post
i got my cable and it works with romraider/learning view but no ecuflash... i have an ADM my01 wrx.

Mykul - did you get yours working??
I've been talking to Cody from BFM about this issue, GREAT guy to deal with.

He's told me he tested this cable on every ECU that they've advertised it to work with, INCLUDING the '02-'03 WRX USDM. He said he, too, had a lot of trouble at first to get it working, but stated it is all about timing.

He even said he got it working with version 1.42.2595 of Ecuflash. He seems like a genuine guy, so I'm going to keep trying.

Quote:
Originally Posted by Cody
Mike,

I'm guilty of being a workaholic even if i'm not in the shop i'm always checking things on here haha.

I tested these with every model except the 2000+ JDM but i did have some testers try them and confirm for me overseas. With the 2002/2003 it was a pain at first because i was going at it like an 04 or 05 which aren't very particular about timing. I tried everything i could think of and finally i found the trick but the best way to describe the "right" moment to confirm is making sure you don't hear the cooling fans cycle. Some people will get it first try some have to try it a few times before you catch the feel for when to confirm, i gave out a few cables to 02/03 guys to mix up my test batch.

The main thing is ECUFlash on that confirm prompt, key and BAM nail the "ok" and let it sync up. I tested the cables with ECUflash, Romraider, and Learningview the ecuflash was ver 1.4xx something i just can't remember for sure but at that time it was backwards compatible with the older versions. I will check my tuning laptop tomorrow if your still having issues, but go at it with the new timing and make sure your flash block and test connectors are good to go then run through it just like a normal flash or pull, until you key the ignition and confirm before the fans do their test cycle.

Our driver is generic with some modifications oddly enough its the only one that worked in house, standard tactrix drivers wouldn't respond at all and neither would vag com, or other OBD software cable drivers like swicom. You may uninstall your ECUflash , install our drivers then do a fresh install just to see. But i'm pretty sure it is just the timing that has got you locked down. Shout back man and let me know how it works out.


Cody Mullins "Lethaldose"
Owner/Operator/Fabricator/Tuner
WWW.BUSTEDFINGERMOTORSPORTS.COM

* Registered users of the site do not see these ads.
MykuL is offline   Reply With Quote