View Single Post
Old 10-07-2012, 11:26 AM   #1
SpeedIsLife
Scooby Newbie
 
Member#: 333567
Join Date: Sep 2012
Location: Massachusetts
Vehicle:
2005 WRX Wagon
WR Blue

Default Persistently Leaking Axle Seal!!!!!!!!

Hey everyone, I'm new to the site.
I have an issue I'm hoping someone here knows the solution to.
I have a 2005 WRX Wagon with a manual transmission and about 110K on the clock.
The problem is that a pretty significant amount of transmission fluid is leaking past the oil seal on the right front C/V shaft.
About a month or so ago, I had noticed that my inner front C/V boots had partially torn open and were splattering the underside of the car with grease. Then an outer one let go. Since money was tight, I purchased a set of Cardone Select C/V shafts from Rock Auto. Once I actually procured the correct axle nuts (the ones supplied were too large for my hubs), they did fit the car, but then I noticed that the right front oil seal appeared to be leaking. Not thrilled with the Cardones anyway, which were already leaking C/V grease from improperly secured band clamps, I ditched them for a set of Genuine Subaru Rebuilt axles.
But the oil leak persisted.
So, at the advice of the dealer, I changed both C/V oil seals. I am aware they are side specific and was careful to install them on the correct side. Results:
The driver side had never leaked anyway and was still dry as a bone. The passenger side was still leaking.
My contact at the dealer suggested that maybe I had inadvertently torn the seal during installation, so he gave me a another one at no cost to try. I installed it with no improvement.
We are both scratching our heads now, because
1) Apparently these seals rarely fail and,
2)There really isn't anything else in the transmission that would cause this kind of leak.

Anybody have a similar experience or any ideas? Any suggestions would be HUGELY appreciated. Thanks guys!
* Registered users of the site do not see these ads.
SpeedIsLife is offline   Reply With Quote