View Single Post
Old 11-28-2012, 02:56 PM   #1
wgr73
Scooby Specialist
 
Member#: 232458
Join Date: Dec 2009
Chapter/Region: SWIC
Location: Las Cruces, NM
Vehicle:
2008 STi (OBP)
CAMTuned

Default Strange RPM Cut/Rev limit issue

So I'm tuned on Open Source and I'm currently retuning on the Cobb AccessPort. In OS we were able to rev out to 7250 before the car stops revving (seems like a cut/limiter is being hit).

Now fast forward to Cobb Accessport tuning. Same base map, but the car stops revving at 6500rpm Makes no sense. If I have a mechanical problem I can understand not being able to rev past 7250rpm in both OS and Accessport...but what's up with the Accessport not letting me rev past 6500rpm? There's a 750rpm difference, but the base tune is the exact same. I have all of the same limits, dtc turned off, everything matches up with the open source tune.

Tuning

Speed Density
Rev limit set at 7500rpm
Boost limit 32psi
Launch Control turned off
FF Shifting turned off


Mods:
Built SB
Stock heads
Full Race twinscroll kit



I changed and regapped my plugs. Cleaned the Crank sensor. I'm not out of fuel. Heck, when I free rev in neutral it still cuts at 6500rpm. Don't know what else to look for at this point.

***I posted this in the Tuning section as well. I think the 750rpm delta between OS and Cobb AP may possibly be tune related while the hard limit (7250rpm) may be hardware/mechanical issues.***
* Registered users of the site do not see these ads.
wgr73 is offline   Reply With Quote