Thread: Ask a tuner...
View Single Post
Old 12-10-2012, 07:43 PM   #646
05_wRex
Scooby Specialist
 
Member#: 170097
Join Date: Jan 2008
Chapter/Region: South East
Location: Chattanooga, TN
Vehicle:
2007 WRX STi PTE6266
OBP

Default

Thanks Seth. I am using a v1 aem ems. I have the stock ecu with access port that came with it, but I've gotten used to the aem now. Lol. Plus the guy told me they had issues with the stock ecu. I didn't really understand why since he didn't explain when I asked what issues, but oh well. Lol. I also asked for the power map they had for the car and got nothing, so I'm essentially doing it on my own now. Good thing I am competent. There's just not a lot of specific info on certain things like timing. The only thing I see are superficial numbers like "that guys running a billion degrees of advance, no wonder his engine blew."

That is total total timing advance. As far as I can tell. Previous logs show those numbers for total timing. The knock cal was set to pull 4.9* at 0.04 volts at redline. 4 thousandths. Not tenths of a volt. I see a recurring 0.39 volts around 5500 or so. I have some aem log files I can send over. I only have one internal log and its outdated now. lol. I set my current knock cal table with the following procedure. I set the boost to the waste gate spring and noted the knock sensor voltage. Then set the knock cal table just above those values and it hasn't pulled timing since. knock cal table is currently set to 0.19 volts at 2500 rpm up to 0.68 volts at 8000 rpm. What are your thoughts on the original knock table? And my current one?

Thanks,
Sean
* Registered users of the site do not see these ads.
05_wRex is offline   Reply With Quote