View Single Post
Old 03-15-2013, 04:45 PM   #229
Drk93TT
Scooby Newbie
 
Member#: 291274
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: MWSOC
Location: Livonia,MI
Vehicle:
2004 Impreza WRX STi
PSM

Default

*** Update again ***

**
1x MS28775-015 - FEP Encapsulated
1x MS28775-017 - FEP Encapsulated
1x MS28775-021 - FEP Encapsulated
1x MS28775-037 - FEP Encapsulated
1x MS28775-136 - FEP Encapsulated
3x MS28775-014 - FEP Encapsulated
100x MS28775-013 -Buna N per post #9
**

I replaced the 2 inside seals, the big one and the small one were the only 2 I replaced INSIDE the pump itself W/ FEP. Not leaking yet. Hopefully it stays that way... I will update if it doesnt. EXTERNALLY- Also did the sensor on the back with a new o-ring, the bolt one with the spring, and the inlet joint o ring with FEP. A total of 5 replaced all FEP... crossing my fingers they hold tight.

Sidenote..
Also rebuilt my alternator with new bearings, they originally swapped the regulator too.. I installed and had battery light,brake light,r diff temp light on+ No charging...
Removed and they put the OEM regulator back on and everythings back to normal on the alternator.[/i]


My pump is LEAKING AGAIN.. looks like the big o ring is the culprit. the one that seals the 2 halves together.

I HIGHLY suggest people stay away from FEP encapsulated o rings to do this job. Bottom line the big o ring is just too THIN to seal correctly. Shoulda thrown the thing in the garbage. Will be rebuidling again, and replacing just the 2 o rings that are required the big one and the smaller one that comes off when you seperate the 2 halves of the pump (4 bolts)
* Registered users of the site do not see these ads.
Drk93TT is offline   Reply With Quote