View Single Post
Old 03-25-2013, 06:49 PM   #1489
Alaskan EJ20
Scooby Specialist
 
Member#: 160040
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: AKIC
Location: Anchortown
Vehicle:
2002 Bugi / 1993 L
Symmetry Tuning

Default

he's just trying to help, no they don't need a thread, but at $118 a month to list your self as a vendor on this forum you'd think they would at least post in Vendor classifieds a homepage that listed phone numbers hours ect.

just so you guys know what us tuners go through sometimes with these obd2 cars

spent the afternoon yesterday trying to figure out why my car was idling at 11.5 afr's after running for a while........... my front O2 sensor would quit working after the first few minutes, it would be fine at start up and then the afrs would go from 14.8 slowly to 11.5 after a couple mins. the car was idling fine it was just very smelly and afr proved it to be very rich. So i hooked a computer up to it and logged a few values. AFR learning, AFR correction, AFR, MAF, maf voltage, ect.... And this is what i saw happening, Started the car and everything was looking good afrs were steady maf voltage and airflow seemed right. kept watching and nothing out of the ordinary was popping up and afrs were still steady at 14.7-14.9.... then it started

the front O2 went slightly lean the ecu caught it and added some fuel (7-10%) front o2 read 15.2ish and Wideband read 14.2ish, front O2 leaned again... this kept happening until correction was adding 25% fuel (which is maxed out) and the front O2 was still reading lean at 15.5-16.0 and the wideband was reading 11.2. Long story short i changed the front O2 sensor and presto, front O2 and wideband both read 14.6-14.9 with 1-2% fuel correction the only bad part is it took a couple hours to figure out because a leak in the airsystem or cracked header would give you the same results as this bad sensor.

-Gabe
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by Alaskan EJ20; 03-25-2013 at 06:55 PM.
Alaskan EJ20 is offline   Reply With Quote