View Single Post
Old 10-23-2013, 08:30 PM   #61
jockeygolfs
Scooby Specialist
 
Member#: 260868
Join Date: Oct 2010
Chapter/Region: South East
Location: Lake Worth, Florida
Vehicle:
2011 STI
White

Default

Quote:
Originally Posted by rexworx View Post
Well your first and second compression rings could be ok giving you decent compression/leakage results. The oil control rings could be fubared so they arent properly scraping enough oil off the walls when the piston is moving down.
I pulled the headers off to check for oil residue. They looked pretty clean. Carbon build up in the heads and in the headers until the first 90* bend to go horizontal. They are pretty clean from there but then where the o2 sensor is it is real clean basically bare metal can be seen there. I would have expected to see that point being black as well an have oily residue.

I ran out of time so I did not pull the down pipe off but I have to assume I'm still having a turbo issue since my oil consuming at these levels started after the turbo was installed.

Today I saw black smoke when going in boost, 15-20 psi. I have my AOS vented to atmosphere with a long hose that dumps below the car. I am assuming this is not allowing sufficient breathing for the crank case and therefore oil is pushing through the turbo.

I'm going to pick up the Peterson can and put that between the AOS and intake like Homemade WRX suggests. I may try crystals' setup by scavenging from the downpipe if I notice the turbo is sucking oil out of the crank case still.
* Registered users of the site do not see these ads.
jockeygolfs is offline   Reply With Quote