View Single Post
Old 04-14-2005, 10:32 AM   #9
offset
Scooby Guru
 
Member#: 32636
Join Date: Feb 2003
Chapter/Region: MWSOC
Location: Dayton, OH
Vehicle:
2004 Impreza STi
Silver/Silver

Default

Thanks Phil for the quick response this morning. It sounds like that answers all of my initial questions. For everyone else's knowledge, in case they want to read it here, the answer about pulling the white plug was answered by Phil as well...
Quote:
Originally Posted by Phil in Email
This is in your wiring harness and can be disconnected after tuning is
complete. This allows real time tuning and Autotune but does not when
disconnected. When your done tuning disconnecting this allows the ecu
to go into the "backup spark" map is you have any major problems and
will put the CEL on. With it connected it cannot go into a backup map
but it will flash the CEL every 10 seconds.
And in response to the stripped threads issue...
Quote:
Originally Posted by subieworx
I swear the O2 bung on your downpipe is the wrong size. That thing would not go into at all which is why I on;t tightened it a little, but it sohuld not hae stripped the threads. The best thing to do would be to figure out the size and pitch of the threads and get a die to rethread it. Then get the corresponding drill bit and drill out the bung on the DP and tap that so it is the correct size.
I was wondering if the bung wasn't threaded far enough in which caused the threads to strip on the O2 sensor as it was being tightened in. Don't worry, I am not blaming the installer Now I just need to get a hold of a die and a thread chaser of the correct sizes. Anyone know what the size and pitch should be for an O2 sensor?

Thanks again everyone,
offset
* Registered users of the site do not see these ads.
offset is offline   Reply With Quote