Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday October 31, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Vancouver Impreza Club
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Chapters > Vancouver Impreza Club Forum -- VIC

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-29-2006, 02:54 AM   #1
awdlifestyles
Scooby Newbie
 
Member#: 77777
Join Date: Dec 2004
Default static in speakers

hey guys, I was wondering if anyone else had problems with static in the speakers when the car is running? I installed a navi/dvd player in the car and now when I have the engine running there is a static noise, but when the engine is off the noise goes away. Any solutions?
awdlifestyles is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2006, 03:31 AM   #2
Necromancer
Scooby Specialist
 
Member#: 477
Join Date: Oct 1999
Location: Vancouver
Vehicle:
GC4 -> GGA -> GM6
Yeah, that's about right.

Default

Ground loop, electrical noise, etc., could be anything ... did you do the install yourself? You could try rerouting wires, better grounds, shielding, or a million other tricks...
Necromancer is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2006, 03:50 AM   #3
jlam86
Scooby Specialist
 
Member#: 86822
Join Date: May 2005
Chapter/Region: VIC
Vehicle:
2004 WRX
PSM

Default

static or whinning? like accelerating noise?

most likely you need better grounds. make sure you sand the area down so it's BARE metal.

OR

your RCA cable might be too close to your power wire

OR

you need better RCA period. One of the three is likely the problem. I"d start with the grounds =) goodluck. If you can't get it, pm me and i'll see I can help ya further!

cheers
Justin
jlam86 is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2006, 04:02 AM   #4
rekondyte
Scooby Newbie
 
Member#: 100256
Join Date: Nov 2005
Chapter/Region: VIC
Location: Vancouver
Vehicle:
2001 2.5 RS
Blue

Default

if the volume on the speakers were played load majority of the time, it could be blown, or just eletrical
rekondyte is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2006, 04:08 AM   #5
clsmooth
Scooby Specialist
 
Member#: 86394
Join Date: May 2005
Chapter/Region: VIC
Location: West Vancouver
Vehicle:
2000 RS Coupe
Blue Ridge Pearl

Default

Lemme guess... does the whine of the noise increase as you rev the engine?
clsmooth is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2006, 01:56 AM   #6
awdlifestyles
Scooby Newbie
 
Member#: 77777
Join Date: Dec 2004
Default

Ok the weird thing is that the noise decreases as I drive and only appears when I and between gears or in neutral. I will try to ground it better tomorrow and see.
awdlifestyles is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Would grounding mod cease static in AM reception? dingo dave Electrical & Lighting 11 01-25-2011 06:28 PM
speaker fuzz/static in 1K-2K range HolyMahwah Car Audio, Video & Security 6 06-28-2006 12:16 PM
Static in speakers munchie Car Audio, Video & Security 0 12-07-2004 09:38 AM
problems with static in sound brokemypiston Car Audio, Video & Security 2 02-16-2004 01:14 AM


All times are GMT -4. The time now is 08:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.