Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday July 28, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > Legacy Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-02-2008, 01:29 PM   #1
ttatsumi
Scooby Newbie
 
Member#: 85763
Join Date: Apr 2005
Chapter/Region: Tri-State
Location: NY
Default Clicking noise at < 65kmiles

car: 2002 LGT 5MT
miles: < 65kmiles
Mods: borla knockoff header, magnaflow axleback

So, I've done my research...I've been searching for the answer for the past 3-4months. I took my car to the dealership and they said they couldn't determine the problem due to my car having header and muffler...supposedly they're not trained to work on modded cars...and when i told them about what i read on the forum about voided warranties, i guess the mechanic got alil offended that i did my research before going in there...so, he told me that he would charge me $100 to take a look at my car for less than 5 mins...i said no thanks cuz thats just bs...

i've searched and read on the threads with smilar problems and i came down to this conclusion: Belt tensioner malfunction.

The description of the issue:
When I start the car at very cold temp. until i drive it around for 5-10mins. I have this knocking or clicking sound coming from the belt area. The sound can be heard under load between 1.5k to 2.5k rpm. I do not hear it when idling but the belt is squeeling alittle. I don't have a heatshield anymore because I replaced my header. Also, similar sound issues that I've read are: knocking when the engine warms up but thats a rod knock and my problem goes away when the car warms up. The thread I read with a guy owning an impreza stated that it was belt tensioner malfunction which was covered under warranty. Due to the dealership around my area being not cooperative within my warranty period, I lost my warranty. I was wondering if anyone else can chime in and help me come to a conclusion of what the problem is with my car. Anyone with similar problem on their Legacy? I checked the N/A forum and that's the conclusion I came up with.

If the belt tensioner is the problem, I would like an instruction on how to replace it with torque spec and step by step if possible. Thanks in advance and sorry for the long story.
ttatsumi is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2008, 03:49 PM   #2
silentracer
Scooby Newbie
 
Member#: 133136
Join Date: Nov 2006
Chapter/Region: Tri-State
Location: Brooklyn, NYC
Vehicle:
2006 Legacy GT LMT
Altlantic Blue SQC#?

Default

This is normal, there is a subaru bulletin on it.
silentracer is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2008, 05:02 PM   #3
ttatsumi
Scooby Newbie
 
Member#: 85763
Join Date: Apr 2005
Chapter/Region: Tri-State
Location: NY
Default

Thanks for the article! I'm alil bit more relaxed now...
However, I'd like to say I never had this problem in the past. It just started this Winter 2008 and I never had this noise problem last year or the year before. It's stated in the article that it is virtually undetectable from inside the vehicle but if i drive without the radio on, i can clearly hear something knocking. Should I still be concerned or no? Please tell me no...thanks.

Btw, where is this article from?

Last edited by ttatsumi; 04-02-2008 at 05:09 PM.
ttatsumi is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2008, 05:21 PM   #4
silentracer
Scooby Newbie
 
Member#: 133136
Join Date: Nov 2006
Chapter/Region: Tri-State
Location: Brooklyn, NYC
Vehicle:
2006 Legacy GT LMT
Altlantic Blue SQC#?

Default

No, I haven't noticed it in mine till this winter either. I have 46k miles. The article is a subaru service bulletin to dealership service departments.
silentracer is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2008, 06:06 PM   #5
ttatsumi
Scooby Newbie
 
Member#: 85763
Join Date: Apr 2005
Chapter/Region: Tri-State
Location: NY
Default

So...was this year like a bad year or something?!? It really worries me...the world is going to end soon...jk
ttatsumi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
clicking noise at 2k and under WrxWonderWagon Factory 2.5L Turbo Powertrain 8 02-16-2007 11:40 AM
Clicking noise at low speeds em199si Brakes, Steering & Suspension 1 05-26-2006 08:52 PM
Wierd clicking noise at partial throttle Rice18 Service & Maintenance 5 03-08-2006 11:46 PM
Clicking noise at shut off... BlackedOutRex Factory 2.0L Turbo Powertrain 1 06-09-2005 07:44 AM
rhythmic clicking noise at idle Raiden Transmission (AT/MT) & Driveline 18 11-20-2004 07:15 AM


All times are GMT -4. The time now is 08:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.