Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday August 23, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-22-2008, 10:05 PM   #1
evol04gt
Scooby Newbie
 
Member#: 176593
Join Date: Apr 2008
Location: ohio.
Vehicle:
2005 STI
SILVER- stage 3 (18g)

Default major help needed 2 problems with car..!! please all look..

so twice so far this has happened--(part one)


messed with DCCD (i have played with it five or six times total).. and then this happens--- once the check engine light came on and stayed on while the cruise light was flashing (i was tearing ass honestly and i may have bumped the cruise in accident...not sure...

time two- last night i dropped it into rear only and pulled in the driveway (hard fast angle).. so today i was pulling out, pulled back in, then back out (idiot driver was going like 50 down my road)..once i was on the road, the cruise was flashing and check engine light was on...
-----------------------------------------------------------------------

PART2 resetting the computer afterwards(pulling negative for at least 15 min) keep in mind this has been done after the forementioned occurs.
-
the cars idle (when clutch engaged fully or popped neutral) and rpms go below 500, the car shuts off... i have to restart the car WHILE DRIVING and keep an eye on the revs, i can keep it on buy hitting the gas when it falls below 500 rpms (like the car doestn know to rev or something)

the first time, it kept doing it and stopped after about 25 min of driving..
tonight it did it again(after batter was disconnected for about 4 hours) the whole way home even on my street... but i "tested it" in the drive way and it didnt stall...





WTF am i doing to my car thats causing the cruse to flash and the check engine to come on?

is my computer ressetting itself and takes 15 min of being on to understand not to stall? my brother says its normal, but not common?>lol..

these two instances were 2 weeks apart so by now, if i broke something, it should be obvious right?
evol04gt is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2008, 10:15 PM   #2
4wdrift
Scooby Guru
 
Member#: 1403
Join Date: May 2000
Chapter/Region: TXIC
Location: In a warm dry place
Vehicle:
99 RBP GC8 Impreza

Default

When you reset the ECU it will die once you hook it back up and attempt to start it but that should not continue to happen after the first one or two tries.

When all of those indicator lights come on the car is in limp mode. You need to go get the code pulled so that you actually have a clue as to what is going on. Your car is trying to tell you something. Better to listen than to try and shut it up. It may save you a few bucks in the end. Autozone pulls codes for free.
4wdrift is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2008, 10:51 PM   #3
shep21
Scooby Specialist
 
Member#: 169361
Join Date: Jan 2008
Chapter/Region: Tri-State
Location: top of a cornice, CO
Vehicle:
2007 WRX wgn sold :(
98 OBS rally car!

Default

^ +1 ...code scanner is a 'gotta-have' tool nowadays.

...hmm maybe 600 bucks wasnt so bad for my acessport bahahah.
shep21 is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2008, 11:43 PM   #4
skingfreak
Scooby Specialist
 
Member#: 152591
Join Date: Jun 2007
Chapter/Region: MWSOC
Location: Wisconsin
Vehicle:
2010 Jetta TDI Cup
Jet Black

Default

Quote:
Originally Posted by evol04gt View Post
my brother says its normal, but not common
Does your brother know much about cars? or subarus?
skingfreak is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2008, 12:45 AM   #5
GeoTracker
Scooby Newbie
 
Member#: 146042
Join Date: Apr 2007
Location: Cali
Vehicle:
2005 STi
PSM

Default

Did you happen to refuel the car before this happened? The flashing cruise is just to get your attention to the check engine, sometimes the fuel cap or refueling will throw the light. Try unscrewing the cap, wait a little bit, then put it back on tight, 3-5 clicks. Then start the car, shut down, repeat, until the check engine is off.
GeoTracker is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2008, 01:13 AM   #6
Web Foot STi
Scooby Guru
 
Member#: 39086
Join Date: Jun 2003
Chapter/Region: NWIC
Location: Portland, OR
Vehicle:
2004 STi
White

Default

Yep, three key cycles will clear the error code and get rid of the flashing cruise control light if it's not an active code.
Web Foot STi is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2008, 09:25 AM   #7
evol04gt
Scooby Newbie
 
Member#: 176593
Join Date: Apr 2008
Location: ohio.
Vehicle:
2005 STI
SILVER- stage 3 (18g)

Default

three key cycles??? and no the car wasnt recently refueled...



one thing i am doing is just starting the car and going---- should i be startingthe car and letting it learn to idle?


also, now that i remember, it may only do it when the clutch is fulling engaged and the cars rpms drop....

if it happens today, i will try to pay better attn...


its like it just cant relearn its idle point.... weird..


my brother says it can be normal with any car for it to need to relearn its idle after a batter pull, but nom he doesnt know much about subarus....
evol04gt is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2008, 09:33 AM   #8
Web Foot STi
Scooby Guru
 
Member#: 39086
Join Date: Jun 2003
Chapter/Region: NWIC
Location: Portland, OR
Vehicle:
2004 STi
White

Default

Quote:
Originally Posted by evol04gt View Post
three key cycles??? and no the car wasnt recently refueled...
Key on, start, run, key off. One cycle. The dealr told me this after I went in for what turned out to be a loose gas cap days and miles after I got gas. Just driving down the freeway and check engine light and flashing cruise. Could have knocked me over with a feather...
Web Foot STi is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2008, 09:42 AM   #9
evol04gt
Scooby Newbie
 
Member#: 176593
Join Date: Apr 2008
Location: ohio.
Vehicle:
2005 STI
SILVER- stage 3 (18g)

Default

yeah i havent done that at all....... i can believe anything at this point with cars can happen... any ways to get an access port under 600? lol
evol04gt is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2008, 09:36 PM   #10
evol04gt
Scooby Newbie
 
Member#: 176593
Join Date: Apr 2008
Location: ohio.
Vehicle:
2005 STI
SILVER- stage 3 (18g)

Default

k so i had zero issues with stalling today..


but on my way home from work, i flew around a corner at about 45 pretty tight and wasaccellerating hard and the lights came on....



havent tried the key thing yet.
evol04gt is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2008, 09:43 PM   #11
Web Foot STi
Scooby Guru
 
Member#: 39086
Join Date: Jun 2003
Chapter/Region: NWIC
Location: Portland, OR
Vehicle:
2004 STi
White

Default

How much fuel in the tank? Fuel starvation? Running out will also trip a CEL. (Don't ask..)
Web Foot STi is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2008, 09:48 PM   #12
munkis
Scooby Guru
 
Member#: 1847
Join Date: Jul 2000
Chapter/Region: Tri-State
Location: brokenmotorsports.com
Vehicle:
Team Broken: V6 GF
rallyarmor.com

Default

get the code read!
munkis is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2008, 11:03 PM   #13
4wdrift
Scooby Guru
 
Member#: 1403
Join Date: May 2000
Chapter/Region: TXIC
Location: In a warm dry place
Vehicle:
99 RBP GC8 Impreza

Impreza GC8

Quote:
Originally Posted by munkis View Post
get the code read!
Knock, knock...
4wdrift is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2008, 12:39 AM   #14
evol04gt
Scooby Newbie
 
Member#: 176593
Join Date: Apr 2008
Location: ohio.
Vehicle:
2005 STI
SILVER- stage 3 (18g)

Default

tank is at 50%............................................... ..................... i just dont have a crap ton of time to swing buy... ill try to fix it the right way and if it still throws, then ill see... friday im off, but have already crammed more stuff than i should into the day.
evol04gt is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2 Problems with my car, Need help please! subiee sTi Newbies & FAQs 4 04-28-2010 11:00 PM
odd problem with car, need help diagnosing STiGMATA Factory 2.5L Turbo Powertrain 9 08-18-2008 06:12 PM
Calling all coilover owners for help on strange problem with my JIC's. west Brakes, Steering & Suspension 22 05-31-2005 09:16 PM
Gasket Problem with Downpipe.... Please HELP dudical26 Factory 2.0L Turbo Powertrain 2 07-27-2004 08:36 PM
problems with paint. please help bruno Tri-State Area Forum 0 04-18-2001 02:02 AM


All times are GMT -4. The time now is 10:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.