Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday August 23, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Open Source Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-20-2009, 12:13 PM   #1
alwu
Scooby Newbie
 
Member#: 73776
Join Date: Nov 2004
Chapter/Region: BAIC
Location: Redwood City, CA
Default uppipe and tgv CELs

i had some mods done to my subie recently which included a catless uppipe and tgv deletes, so i'm getting the CELs associated with those mods.

what's the correct way to get rid of these CELs with romraider? do i use the CEL fixes, delete the codes, or both?
alwu is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2009, 12:56 PM   #2
D-NaSty
Scooby Newbie
 
Member#: 156456
Join Date: Aug 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: Rochester NY
Vehicle:
2005 92x aero
Blue

Default

turn off the codes in romraider, I think its under the emissons folder
D-NaSty is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2009, 09:29 AM   #3
mateospeed
Scooby Newbie
 
Member#: 116317
Join Date: May 2006
Chapter/Region: South East
Location: VIR, CMP, RRR
Vehicle:
2002 WRX...sold:-(

Default

second. That's the "right" way to do it. Don't bother with CEL fixes, just disable the codes in RomRaider/ EcuFlash. www.romraider.com
mateospeed is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2009, 09:54 AM   #4
Tea cups
Scooby Specialist
 
Member#: 103136
Join Date: Dec 2005
Default

disable the CELs and also enable the TGV fix (16-bit ECU).
Tea cups is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2009, 05:18 PM   #5
alwu
Scooby Newbie
 
Member#: 73776
Join Date: Nov 2004
Chapter/Region: BAIC
Location: Redwood City, CA
Default

Quote:
Originally Posted by Tea cups View Post
disable the CELs and also enable the TGV fix (16-bit ECU).
thanks. that's what i did. i was getting the P2004, P2005, P2016, and P2021 CELs. i disabled those CELs and enabled the tgv fixes that included those CELs. but i left the other tgv related fixes and CELs alone, so i haven't enabled all the tgv fixes nor have i disabled all the tgv CELs. should i go ahead and enable/disable those even if those CELs haven't been thrown?

also, should i clear the CELs first with a scan tool before disabling them? or does that not matter?
alwu is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2009, 05:23 PM   #6
Tea cups
Scooby Specialist
 
Member#: 103136
Join Date: Dec 2005
Default

no, you do not need to clear the codes with scantool. Just disable and flash (you can always reset the ECU in RR's logger if you like although a flash has the same effect with most ECUs).

If you aren't getting the CELs pertaining to a fix, then you don't have to enable the fix. Won't hurt anything if you do anyway.
Tea cups is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gutted uppipe and no CEL 94'325is Factory 2.0L Turbo Powertrain 22 01-06-2008 05:05 PM
Odd power-making problem. TGV CEL-related? jblaine Factory 2.0L Turbo Powertrain 6 07-07-2005 08:27 PM
helix uppipe and downpipe no CEL? VideoGameWrx Factory 2.0L Turbo Powertrain 4 12-02-2004 09:31 PM
TGV CEL feature request from Ecutek janchiko Factory 2.0L Turbo Powertrain 3 10-30-2004 02:53 PM
Godspeed uppipe and downpipe, still a CEL Oo DaRk StAr oO Factory 2.0L Turbo Powertrain 5 04-21-2003 06:35 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.