Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday September 20, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-22-2009, 08:42 PM   #1
cthor
Scooby Newbie
 
Member#: 202584
Join Date: Feb 2009
Chapter/Region: MWSOC
Location: AR
Vehicle:
04 Impreza STi
Black

Default Mysterious hose?

After looking at my engine, i found this hose loose. The engine is an 07wrx. Can you help me locate where it goes? I looks at the surrounding areas and cant find a disconnected fitting. This was after I did my inlet install. Thanks

cthor is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2009, 09:22 PM   #2
09rexwagon
Scooby Specialist
 
Member#: 216135
Join Date: Jul 2009
Vehicle:
2011 Civic SI
STX #66, 06 S2000 STR 180

Default

Crankcase vent?
09rexwagon is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2009, 09:28 PM   #3
sorrowfulkiller
Scooby Specialist
 
Member#: 170439
Join Date: Jan 2008
Location: Sioux Falls, SD
Vehicle:
I <3 Lamp

Default

oh god you found jumbled mess of subaru's evap hoses.... I pity your soul, I hope you have small hands
sorrowfulkiller is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2009, 10:09 PM   #4
cthor
Scooby Newbie
 
Member#: 202584
Join Date: Feb 2009
Chapter/Region: MWSOC
Location: AR
Vehicle:
04 Impreza STi
Black

Default

So where does it go?
cthor is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2009, 10:12 PM   #5
sorrowfulkiller
Scooby Specialist
 
Member#: 170439
Join Date: Jan 2008
Location: Sioux Falls, SD
Vehicle:
I <3 Lamp

Default

not sure I took out all that crap
sorrowfulkiller is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2009, 10:37 PM   #6
cthor
Scooby Newbie
 
Member#: 202584
Join Date: Feb 2009
Chapter/Region: MWSOC
Location: AR
Vehicle:
04 Impreza STi
Black

Default

anyone know anything?
cthor is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2009, 10:57 PM   #7
Big-E
NASIOC Supporter
 
Member#: 123843
Join Date: Aug 2006
Chapter/Region: NESIC
Location: Connecticut
Vehicle:
2006 WRX Sedan SGM
Let LED's light your way!

Default

If I'm correct, that hose should connect to a plastic vacuum fitting that comes off another hose or two that is tucked down below the jumble of hoses you can see in the picture, and slightly behind the alternator.

So down and behind.

Take a look with a flashlight. You'll see it.

I think that it ties into a vacuum control valve so you won't hear a vacuum leak with the engine running at idle.
Big-E is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2009, 11:17 PM   #8
cthor
Scooby Newbie
 
Member#: 202584
Join Date: Feb 2009
Chapter/Region: MWSOC
Location: AR
Vehicle:
04 Impreza STi
Black

Default

damn...i may take the alternator off to do this...unfortunately my hands arent small...keep the suggestions coming...
cthor is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2009, 12:34 AM   #9
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

d0000000000d....that is part of the evap emissions system and if ya **** that up you will have the CEL from hell

it looks like you are missing the little piece that connects the 2 hoses that are shown and you DO have a VAC leak from the one that goes to the manifold
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2009, 12:47 AM   #10
cthor
Scooby Newbie
 
Member#: 202584
Join Date: Feb 2009
Chapter/Region: MWSOC
Location: AR
Vehicle:
04 Impreza STi
Black

Default

I figured it out. It connects to a sensor under there....
cthor is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mystery hose josedwrx Newbies & FAQs 1 05-20-2009 10:58 PM
Mystery hose disconnected, rough idle, P0457?? buccilli15 Factory 2.0L Turbo Powertrain 4 02-01-2008 10:23 AM
Mystery Hose Mitsu Factory 2.0L Turbo Powertrain 6 08-22-2007 12:28 AM
Mysterious hose Ireneusz Subaru Conversions 6 01-15-2005 03:35 PM
Identify this mystery hose cheebus Factory 2.0L Turbo Powertrain 7 03-29-2004 08:57 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.