Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday September 1, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Click here to visit TireRack
Tire & Wheel Forum sponsored by The Tire Rack

Losing traction? Need new tires?
Click here to visit the NASIOC Upgrade Garage...
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Tire & Wheel

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-04-2012, 10:47 PM   #1
dpenn
NASIOC Supporter
 
Member#: 141201
Join Date: Feb 2007
Chapter/Region: MAIC
Location: CP, MD
Vehicle:
2008 WRX
DGM

Default Direzza Sport Z1 Star Spec

Hello All.

I have a 2006 Sti and have recently put on a fresh set of Direzza Sport Z1 Star Spec 255/40/17 and I am having a really annoying issue.

The car drove straight before the new tires, but now, it pulls to the right.

I had a very very reputable Subaru Specialist Shop in Gaithersburg do:

1. Checked all bushings and arms
2. Switched Half Shafts
3. Several Alignments
4. Changed FR Tire
5. Two different sets of tires and rims
6. Checked the brakes for dragging

and nothing changed. It still pulled to the right.

Only when the FR and FL tires were switched did the pulling stop.
I know the tires are directional, but this was just to see what happened.

Another shops told me:

1. Broken Motor Mounts
2. Frame Damage

Honestly, the motor mounts are fine, and the alignment is good, so I don't think the frame is bent.

Whats wrong with my car. Please helpppp.

Last edited by dpenn; 09-05-2012 at 12:00 AM.
dpenn is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 12:10 AM   #2
dpenn
NASIOC Supporter
 
Member#: 141201
Join Date: Feb 2007
Chapter/Region: MAIC
Location: CP, MD
Vehicle:
2008 WRX
DGM

Default

Ah yea, tire pressure is good as well. Please help
dpenn is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 01:34 AM   #3
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

bad tire????

yeah...
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 02:07 AM   #4
twistedskillz
Scooby Newbie
 
Member#: 315596
Join Date: Apr 2012
Default

Hell no those are awsome i run them on my subbie
twistedskillz is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 02:27 AM   #5
whitegalant
Scooby Specialist
 
Member#: 287106
Join Date: Jun 2011
Chapter/Region: MAIC
Location: Linthicum, MD
Vehicle:
2007 WRX STi
UGM

Default

He's not suggesting that they are bad tires. But maybe one of them is bad.
whitegalant is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 02:35 AM   #6
chino_487
Scooby Specialist
 
Member#: 209156
Join Date: Apr 2009
Chapter/Region: SCIC
Location: West Los Angeles, CA
Vehicle:
2009 WRX Sedan
SSM

Default

balanced correctly?
chino_487 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 06:15 AM   #7
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

its too low???
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 11:45 AM   #8
Adrian8
Scooby Newbie
 
Member#: 330292
Join Date: Aug 2012
Default

Had this situation before..the tire had "slipped" belts..Try and take the tire on the side that is pulling and put put on the other side.. If pulling to right.. take RF and put on LR then see if there is any diff..if so..bad tire
Adrian8 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.