Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday April 17, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Open Source Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-24-2012, 03:11 PM   #1
spazsubaru
Scooby Newbie
 
Member#: 273127
Join Date: Feb 2011
Vehicle:
2007 impreza 2.5i
Black

Default after reflash ticking and car wont start

I brought my car to a local tuner to get some codes cleared and to fix some lean issues before emissions and during the reflash his laptop died so we got a extension cord and got it powered again within 5 minutes and it all went through. But now we turn the key to acc and a ticking noise comes from the motor and the car turns over but will not start. hopefully will be finding out today what was wrong (hopefully not a corrupted ecu)

what are your guys thoughts?
spazsubaru is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 03:57 PM   #2
freddy121389
Scooby Specialist
 
Member#: 294644
Join Date: Sep 2011
Chapter/Region: MAIC
Location: Washington DC
Vehicle:
2011 WRX Agile Auto
DGM 301whp 335wtq

Default

Quote:
Originally Posted by spazsubaru
I brought my car to a local tuner to get some codes cleared and to fix some lean issues before emissions and during the reflash his laptop died so we got a extension cord and got it powered again within 5 minutes and it all went through. But now we turn the key to acc and a ticking noise comes from the motor and the car turns over but will not start. hopefully will be finding out today what was wrong (hopefully not a corrupted ecu)

what are your guys thoughts?
Well if it died while flashing and you turned the key to off again most likely bricked Ecu. What tuner did you go to so I know not to go to him/her.
freddy121389 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 09:30 PM   #3
spazsubaru
Scooby Newbie
 
Member#: 273127
Join Date: Feb 2011
Vehicle:
2007 impreza 2.5i
Black

Default

forced induction motorsports. :/
spazsubaru is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 09:23 AM   #4
the suicidal eggroll
NASIOC Supporter
 
Member#: 51961
Join Date: Jan 2004
Chapter/Region: RMIC
Location: Broomfield, CO
Vehicle:
2005 STi
2012 WRX

Default

If your flash fails part way through for whatever reason, you absolutely MUST leave the key on until you can fix the situation and complete the flash. You weren't clear from your post whether you did this or not.
the suicidal eggroll is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 09:55 AM   #5
jaxscuby
Sammo Hung
Moderator
 
Member#: 10613
Join Date: Sep 2001
Chapter/Region: South East
Location: F L O R I D A
Vehicle:
2002 USDM WRX
WRB

Default

bricked ecu..
jaxscuby is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 10:33 AM   #6
jthatch12
Scooby Specialist
 
Member#: 321715
Join Date: May 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: Philly/SJ
Vehicle:
03 Big 16G WRX
PSM

Default

Seems a little irresponsible that someone would even attempt to flash something with a low battery on their computer. The tuner should've known better.
jthatch12 is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 11:25 AM   #7
spazsubaru
Scooby Newbie
 
Member#: 273127
Join Date: Feb 2011
Vehicle:
2007 impreza 2.5i
Black

Default

I've learned my lesson here.
spazsubaru is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2012, 02:36 PM   #8
spazsubaru
Scooby Newbie
 
Member#: 273127
Join Date: Feb 2011
Vehicle:
2007 impreza 2.5i
Black

Default

getting a used ecu. should be in 2 days or so, then there installing it and flashing it for free.
spazsubaru is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 09:17 AM   #9
jthatch12
Scooby Specialist
 
Member#: 321715
Join Date: May 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: Philly/SJ
Vehicle:
03 Big 16G WRX
PSM

Default

Quote:
Originally Posted by spazsubaru
getting a used ecu. should be in 2 days or so, then there installing it and flashing it for free.
Did they make you buy the ecu?
jthatch12 is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2012, 01:39 PM   #10
spazsubaru
Scooby Newbie
 
Member#: 273127
Join Date: Feb 2011
Vehicle:
2007 impreza 2.5i
Black

Default

Quote:
Originally Posted by jthatch12

Did they make you buy the ecu?
yes. but not charging me for install or flash. I just need to find the rom
spazsubaru is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2012, 12:33 AM   #11
that11guy
Scooby Newbie
 
Member#: 316149
Join Date: Apr 2012
Vehicle:
1998 Legacy
Blue

Default

You would think the first thing you do before flashing is make sure you have enough battery life! lol anyhow im guessing all that ticking was your relays going crazy
that11guy is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 06:13 PM   #12
Bamofo
Scooby Specialist
 
Member#: 159743
Join Date: Sep 2007
Location: Plymouth Ma
Vehicle:
07 STI Limited
TurboMike Tuned 2.35

Default

where are you located... we can unbrick that sucker for you ! pm me for more info!
Bamofo is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2012, 03:21 AM   #13
spazsubaru
Scooby Newbie
 
Member#: 273127
Join Date: Feb 2011
Vehicle:
2007 impreza 2.5i
Black

Default

bamfo I'm in connecticut, I already bought a new ecu for my car and its already in and everything is good. the old ecu is sitting in my back seat
spazsubaru is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.