Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday September 18, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-16-2012, 04:18 AM   #1
iceberg113
Scooby Newbie
 
Member#: 212479
Join Date: May 2009
Chapter/Region: NWIC
Location: Salem, OR
Vehicle:
2002 WRX
White

Default is this a spun rod? Diagnostic help

02 WRX. stock with ~150k. went to mcdonalds to get a god D*** mcflurry then got home and this happened. I JUST changed the oil and coolant yesterday and now there is 0 oil in the car along with this noise.

depresssing phone video:
iceberg113 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 07:11 AM   #2
Onnimanni
Scooby Newbie
 
Member#: 230060
Join Date: Nov 2009
Chapter/Region: International
Location: Finland
Vehicle:
1998 Impreza GT

Default

How did you manage to lost all engine oil? Did you forget to tighten oil draining plug or oil filter? It is miracle if that engines bearings are ok with that kind of noise...

It is time for a rebuild
Onnimanni is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 10:30 AM   #3
jthatch12
Scooby Specialist
 
Member#: 321715
Join Date: May 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: Philly/SJ
Vehicle:
03 Big 16G WRX
PSM

Default

Quote:
Originally Posted by Onnimanni
How did you manage to lost all engine oil? Did you forget to tighten oil draining plug or oil filter? It is miracle if that engines bearings are ok with that kind of noise...

It is time for a rebuild
^this. I find it hard to believe you didn't miss 5 qrts of oil all over the ground.
jthatch12 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 10:39 AM   #4
WhiteBgeye02
Scooby Specialist
 
Member#: 224785
Join Date: Sep 2009
Chapter/Region: MWSOC
Location: neenah
Vehicle:
2005 wrx-jdm207
i went black...

Default

right^ and its a spun bearing not a rod! if your engine sounds like a jack hammer its obv junk
WhiteBgeye02 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 11:35 AM   #5
iceberg113
Scooby Newbie
 
Member#: 212479
Join Date: May 2009
Chapter/Region: NWIC
Location: Salem, OR
Vehicle:
2002 WRX
White

Default

Haha I just noticed that this morning. This happens pissed off at 1am. Yea I drive to school and back and have actually been checking for leakage since I just swapped out a few hoses and haven't noticed anything
iceberg113 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 01:05 PM   #6
Viral E
Scooby Newbie
 
Member#: 242246
Join Date: Mar 2010
Chapter/Region: RMIC
Location: Montana + Indiana
Vehicle:
2002 Impreza WRX
WRB

Default

Sounds like a massive oil leak happened somewhere. Sorry dude I'd hate for that to happen to my bugeye. Like other people said: Bearings are probably toast.
Viral E is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 04:03 PM   #7
EJS-T
Scooby Newbie
 
Member#: 222082
Join Date: Aug 2009
Chapter/Region: NWIC
Location: Salem, OR
Vehicle:
2004 STI
Steel Blue Mica

Default

I would have to agree with the general opinion, it does sound like rod knock, if you lost all engine oil somehow then your rod bearings probably suffered from oil starvation. It is time for a rebuild....I'm sorry Brian...
EJS-T is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.