Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday July 12, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Electrical & Lighting

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-11-2003, 02:24 AM   #1
sir_aspen_white
Scooby Newbie
 
Member#: 32358
Join Date: Jan 2003
Vehicle:
2000 2.5 RS
"Stormtrooper"

Default GC8 Aftermarket light problems?

When I bought my '00 RS2.5, the previous owner warned me about putting aftermarket "HID-look" bulbs. I guess he melted or blew something a few weeks after installation. He and the dealer said it was a universal Impreza problem at that time, yet I can't seem to find people who had this problem when I searched the forums.

Does anybody know the exact nature on this issue? Has anyone found a solution? Does this problem effect the fog light bulbs as well?
sir_aspen_white is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2003, 01:43 PM   #2
Keiho
Sea to Sky - OWNED
Moderator
 
Member#: 610
Join Date: Dec 1999
Chapter/Region: VIC
Location: Vancouver, BC, Canada
Vehicle:
2003 Lexus IS300
Graphite Gray Pearl

Default

Its probably because the previous owner threw in much higher wattage bulbs that melted the wiring harness or something. I see no problem why stock wattage bulbs would mess anything up.
Keiho is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2003, 02:55 PM   #3
Texas25RS
Scooby Guru
 
Member#: 3148
Join Date: Dec 2000
Chapter/Region: TXIC
Location: DFW, TX
Vehicle:
2012 Mazdaspeed 3
Crystal White Pearl Mica

Default

I melted a harness down with aftermarket bulbs... yup the design of the (Impreza headlights SUCK... they used like 18 gauge wire for the power wire... bad idea... I am going to upgrade my harness next weekend to remedy this problem.
Texas25RS is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2003, 03:20 PM   #4
HndaTch627
Scooby Guru
 
Member#: 6551
Join Date: May 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: Carol Stream, IL
Vehicle:
'01 GC8 Dinged STM
'09 Concours 14 ABS Black

Default

Quote:
Originally posted by Texas25RS
I melted a harness down with aftermarket bulbs... yup the design of the (Impreza headlights SUCK... they used like 18 gauge wire for the power wire... bad idea... I am going to upgrade my harness next weekend to remedy this problem.
why is 18 guage wire a bad idea on a circuit that flows 1 or 2 amps normally?? it can more then effectively handle the load...it's when you double or triple the crrent flow that you beging to overheat the wires @ the load i.e.: the headlight socket.

Jeremy
HndaTch627 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2003, 06:04 PM   #5
sir_aspen_white
Scooby Newbie
 
Member#: 32358
Join Date: Jan 2003
Vehicle:
2000 2.5 RS
"Stormtrooper"

Default

1 or 2 amps?

Aren't aftermarket HID's usually 5amps, and advertised as using only half of the amps compared to the normal bulb amperage? Then did anyone have problems with HID systems on a GC8?
sir_aspen_white is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2003, 02:11 AM   #6
HndaTch627
Scooby Guru
 
Member#: 6551
Join Date: May 2001
Chapter/Region: MWSOC
Location: Carol Stream, IL
Vehicle:
'01 GC8 Dinged STM
'09 Concours 14 ABS Black

Default

Quote:
Originally posted by sir_aspen_white
1 or 2 amps?

Aren't aftermarket HID's usually 5amps, and advertised as using only half of the amps compared to the normal bulb amperage? Then did anyone have problems with HID systems on a GC8?
what you need to know is if the 5 amps is peak or sustained draw, facotry headlights with peak draw 10 amps initally and as the bulb heats the resistance increases incredibly and therefore the amperage decreases.
HndaTch627 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Subaru GC8 Rally light pods- dual pods with lights Bimmubishi Exterior/Styling 0 03-19-2008 01:55 PM
Gauge lighting problem --- > MY00 GC8 with v5/v6 STi gauge cluster Anhdalai Interior & Exterior Modification 1 05-16-2007 01:00 AM
WTB: GC8 Aftermarket Struts JewPac42 Bay Area Impreza Club Forum -- BAIC 3 07-23-2003 11:52 PM
FS: GC8 Aftermarket Parts barrymazza.com Tri-State Area Forum 4 07-14-2003 01:08 PM
GC8 aftermarket parts on other cars IBO Vancouver Impreza Club Forum -- VIC 4 12-25-2001 03:20 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.