Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday October 30, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Electrical & Lighting

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-01-2004, 03:05 PM   #1
Ghomer1
Scooby Specialist
 
Member#: 8091
Join Date: Jul 2001
Chapter/Region: MAIC
Location: Near Annapolis, MD
Vehicle:
2007 335i
Monaco Blue Metallic

Exclamation Need Emergency Help: Alarm System

Ok guys, let's see if you can help me out. My car is stuck at Arby's!!! A wire, presumably from my alarm system was hanging down by my feet and I believe I kicked it free or broke it. Now my alarm won't work and it seems to have killed my engine (I have ACC power, the car just won't crank).

I think I've damaged the alarm somehow and now I can't bypass the engine kill. I need to figure out how I can get the car started - I'm guessing that I'm going to have to disable the alarm system somehow.

Is this possible? Am I screwed? Any ideas? Thanks in advance.

Garret
Ghomer1 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2004, 03:17 PM   #2
JBPolkAudio
Scooby Newbie
 
Member#: 5025
Join Date: Mar 2001
Location: Lawrence, KS
Vehicle:
2004 STi
White

Default

Where is your car? Can you reattach the wire you kicked? Can you get a rolling start and pop the clutch to start it?

~JB
JBPolkAudio is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2004, 03:20 PM   #3
Ghomer1
Scooby Specialist
 
Member#: 8091
Join Date: Jul 2001
Chapter/Region: MAIC
Location: Near Annapolis, MD
Vehicle:
2007 335i
Monaco Blue Metallic

Default

Hey JB, I don't think i can reattach the wire - the wire that I kicked was the one that has the little LED light on the end, just to indicate that the alarm is on.

It's at Arby's in Laurel. NO HILLS!!!
Ghomer1 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2004, 03:23 PM   #4
JBPolkAudio
Scooby Newbie
 
Member#: 5025
Join Date: Mar 2001
Location: Lawrence, KS
Vehicle:
2004 STi
White

Default

Man, if you weren't all the way in Laurel, MD I would be there to help you out. I say find some guys to push you and pop the clutch. Or try reattaching the wires together and see if that solves anything for you, but it doesn't sound like that's the problem if it's just the LED light.

~JB
JBPolkAudio is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2004, 03:28 PM   #5
Ghomer1
Scooby Specialist
 
Member#: 8091
Join Date: Jul 2001
Chapter/Region: MAIC
Location: Near Annapolis, MD
Vehicle:
2007 335i
Monaco Blue Metallic

Default

Thanks man - I know, it's just bugging me out. I don't know much about electrical - right now I just want to disable the alarm and start the damn thing.

G
Ghomer1 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2004, 03:55 PM   #6
Uncle Scotty
Scooby Guru
 
Member#: 16200
Join Date: Mar 2002
Vehicle:
OK Houston
we have an Uncle

Default

*Note to self*------Tie wires up where they won't get fooked....
Uncle Scotty is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2004, 03:56 PM   #7
Ghomer1
Scooby Specialist
 
Member#: 8091
Join Date: Jul 2001
Chapter/Region: MAIC
Location: Near Annapolis, MD
Vehicle:
2007 335i
Monaco Blue Metallic

Default

Didn't even see it come down. I guess I just put my big ass boot up too high....

Thanks for the bump though.
Ghomer1 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2004, 04:06 PM   #8
BlueF
Scooby Specialist
 
Member#: 45324
Join Date: Oct 2003
Chapter/Region: NWIC
Location: California
Default

Regarding a "pop start"... you don't need a hill, long as you have flat ground and a few friends to push.

Here's hoping you get it going! : )
BlueF is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2004, 04:45 PM   #9
Ghomer1
Scooby Specialist
 
Member#: 8091
Join Date: Jul 2001
Chapter/Region: MAIC
Location: Near Annapolis, MD
Vehicle:
2007 335i
Monaco Blue Metallic

Default

I don't think even a pop start would have got it running - the factory alarm IIRC has an engine kill switch. I think even if you get it going, the electrics won't let the car run.

In any case........I got it running. I had actually broke the valet switch (and maybe something else) right at the connection. So basically what I had to do was to cut and twist together the two wires leading to that switch.

BUT, I have no alarm or keyless entry right now - I'll have to check the alarm manual to see if I can troubleshoot this. Pretty messed up. Looks like I'll bit hitting the dealer soon.

G
Ghomer1 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2004, 04:59 PM   #10
slim speedy
Scooby Specialist
 
Member#: 2254
Join Date: Sep 2000
Chapter/Region: MAIC
Location: Chantilly, VA
Vehicle:
1992 Sentra SE-R
1999 Infiniti G20

Default

Check the fuse. Its hard to find, its burried up in a bunch of wires in the dash near where the alarm brains are installed. There are 2 individual fuse holders up there with the alarm fuses. If the fuse goes out the car won't start, same thing happened to me.
slim speedy is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2004, 07:06 PM   #11
FletchMY98
Scooby Newbie
 
Member#: 6395
Join Date: May 2001
Chapter/Region: NESIC
Location: New Baltimore, NY, USA
Vehicle:
2006 WRX STI
Steel Grey Metallic

Default

Just FYI,

The factory alarm has a starter interrupt circuit. IIRC there's not an ignition interrupt. Basically this means if you can pop start it, the engine will run and allow you to drive home.

Incase you don't know how to push start your car:

BTW, this only works on manual transmissions.

1. Round up 2-3 of the largest guys you can find.
2. Turn the key all the way on.
3. Put the transmission in 3rd gear.
4. Push the clutch all the way in.
5. Make sure you have a decent amount of distance in front of you.
6. Have them push you as fast as they can and let the clutch out quickly.
7. As soon as the engine starts, push the clutch in.
8. Thank the guys who pushed you and boogie home.

Regards,
Chris
FletchMY98 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2004, 05:58 PM   #12
ursine
*** Banned ***
 
Member#: 51771
Join Date: Jan 2004
Location: San Diego
Vehicle:
2000 Impreza GC6 SRP
1980 G2 Celica Rally Taxi

Default

I did the same thing but I did it on purpose, now I dont have an alarm system but I do have a nice little button under the dash that you have to hold to start the car. To some this may sound inconvenient but at least nobody can steal my car.

-Branden
ursine is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2004, 11:30 PM   #13
Ghomer1
Scooby Specialist
 
Member#: 8091
Join Date: Jul 2001
Chapter/Region: MAIC
Location: Near Annapolis, MD
Vehicle:
2007 335i
Monaco Blue Metallic

Default

I'm just wondering why the alarm system won't work now. What do I need to do to get it to work? The car wouldn't start without the wires twisted together, but now that I have them together, the alarm won't work.

:sigh:

Perhaps I'll just take it to the dealer and let them sort it out.

g
Ghomer1 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need advice on alarm system wheresmycar Car Audio, Video & Security 12 07-23-2004 04:02 AM
Need Emergency Help: Tire Ghomer1 Mid Atlantic Impreza Club -- MAIC 8 04-11-2004 02:34 PM
Need help finding alarm system rbehny Car Audio, Video & Security 4 02-28-2003 02:35 AM
need help installing the Subaru Alarm system!! bobo Car Audio, Video & Security 1 01-06-2002 12:10 AM
Do I need an alarm system? caligula New England Impreza Club Forum -- NESIC 20 10-31-2001 12:00 AM


All times are GMT -4. The time now is 10:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.