Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday September 23, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > Legacy Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-06-2006, 10:31 PM   #1
legacydreamz
Scooby Specialist
 
Member#: 92423
Join Date: Jul 2005
Chapter/Region: MAIC
Location: locked in the freezer
Vehicle:
2007 Honda CRV
still locked in freezer

Default engine trouble, help

ok, i have a 95 legacy l. i just did the headgaskets and now the car wont start. before i did the headgaskets, then compression was all 180's except one cylinder.

now, the car will not start- it will turn over but will not start. i checked compression again. cyl 1 & 3 are now 120's and 2&4 are 180s. this is so agrevating!

anyone have any ideas? i know im getting spark and fuel. maybe i did the timing belt wrong? the haynes manual said the indents on the cam gears were to line up with the notch on the top of the rear cam covers. and the crank was to line up the arrow with the notch by the crank angle sensor. is this right?
legacydreamz is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2006, 01:10 AM   #2
spdracr00
Scooby Specialist
 
Member#: 65823
Join Date: Jul 2004
Chapter/Region: NWIC
Location: Hillsboro, OR
Vehicle:
1996 Impreza L
Red

Default

did you count the teeth on the belt? thats what i did.. last night in fact.. i guess i'll find out tomorrow if that works.
spdracr00 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2006, 02:32 AM   #3
wrx_driver_2002
NASIOC Supporter
 
Member#: 25952
Join Date: Oct 2002
Chapter/Region: NWIC
Location: Under your hood :-)
Vehicle:
1995 Impreza Coupe
w/ "Extras" :-)

Default

Quote:
Originally Posted by legacydreamz
ok, i have a 95 legacy l. i just did the headgaskets and now the car wont start. before i did the headgaskets, then compression was all 180's except one cylinder.

now, the car will not start- it will turn over but will not start. i checked compression again. cyl 1 & 3 are now 120's and 2&4 are 180s. this is so agrevating!

anyone have any ideas? i know im getting spark and fuel. maybe i did the timing belt wrong? the haynes manual said the indents on the cam gears were to line up with the notch on the top of the rear cam covers. and the crank was to line up the arrow with the notch by the crank angle sensor. is this right?


Don't line it up with the arrow on the crank sprocket... Line it up with the little dash on one of the teeth... You can't miss it... it's about the same as teh little mark on each of the cam gears... When the sprocket is in the correct position, I believe the arrow will point towards the drivers side. They keyway should also be pointing straight down.
wrx_driver_2002 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2006, 01:49 PM   #4
legacydreamz
Scooby Specialist
 
Member#: 92423
Join Date: Jul 2005
Chapter/Region: MAIC
Location: locked in the freezer
Vehicle:
2007 Honda CRV
still locked in freezer

Default

huh... thanks alot.
legacydreamz is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2006, 02:03 PM   #5
wrx_driver_2002
NASIOC Supporter
 
Member#: 25952
Join Date: Oct 2002
Chapter/Region: NWIC
Location: Under your hood :-)
Vehicle:
1995 Impreza Coupe
w/ "Extras" :-)

Default

Do you want pictures explaining what i said?
wrx_driver_2002 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2006, 02:13 PM   #6
subysouth
Scooby Guru
 
Member#: 5039
Join Date: Mar 2001
Chapter/Region: South East
Location: Ocean Springs, MS
Vehicle:
2007 Outback XT
Grey 5-speed

Default

If you get the oem timing belt its marked to line up with the marks on the sprockets.

Beyond that, what wrx_driver said.

ss
subysouth is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2006, 11:07 AM   #7
legacydreamz
Scooby Specialist
 
Member#: 92423
Join Date: Jul 2005
Chapter/Region: MAIC
Location: locked in the freezer
Vehicle:
2007 Honda CRV
still locked in freezer

Default

Quote:
Originally Posted by wrx_driver_2002
Do you want pictures explaining what i said?
im sure i got it. thanks for the help.
legacydreamz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Engine troubles HELP! NWSTi-wa Factory 2.5L Turbo Powertrain 3 06-12-2010 08:25 PM
HELP 2006 engine troubles subywuby45 Service & Maintenance 5 02-21-2008 09:38 PM
Engine Trouble Help brianswagon Factory 2.0L Turbo Powertrain 2 09-12-2006 01:40 PM
need some subie help,engine troubles... Vidiotgamer Factory 2.0L Turbo Powertrain 8 10-29-2003 04:30 PM
check engine light, wierd engine trouble? gipoliceman Factory 2.0L Turbo Powertrain 3 01-14-2003 09:04 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.