Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday August 29, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Transmission (AT/MT) & Driveline

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-23-2006, 11:52 PM   #1
caterpill
Scooby Specialist
 
Member#: 27136
Join Date: Oct 2002
Default Crude Transmission Deceleration and Acceleration Noise after Clutch/Flywheel Install

http://www.youtube.com/watch?v=f5Wo9DMlVRQ
^ Video of the noise. Can best be heard on video with the windows up.


Recently, i've done a clutch/flywheel job at school, and noticed that after the install, i've gotten a bad rattle noise that seems to be much worse then the original "subaru deceleration noise" that has been discussed to death.

For some background information, I have a slightly modified 2004 WRX(Catless UP, Down, Accessport Stage 2, Exhaust etc.) with 69,000 miles. Ever since about midway of owning the car since brand new, i've had the noisy in-gear deceleration as thousands of other subaru owners do. I recently changed the stock clutch with an OEM style Exedy replacement kit, and a 10lb Cusco Chromoly flywheel. The clutch kit included a new throwout bearing, pilot bearing, clutch disc, and pressure plate. Everything was torqued to spec, cleaned, and lubed according to the manual.

Now, I get a distinct, very loud rattling noise that occurs during in-gear off-throttle coast situations, somewhere above 1800rpm. The sound is loud enough to insist that there is a loost bolt sitting in a metal pan, vibrating away, yet there is none. I believe there is also a loud noise during acceleration, but it is hard to determine if it is an uppipe leak. For sure though, it seems that I must have done something to cause this noise.

I do remember having a little problem with seperating the engine and transmission bellhousing though, as I did the "move engine forward" method instead of dropping the transmission. Did I flex the input shaft too much while trying to pry the engine from the transmission? Could this be a possibility? I know a lightweight flywheel will cause more NVH but the noise is quite loud and obnoxious; it is very hard to ignore.

The best description I can come up with, is as if gears spinning in opposite directions were nipping each other loosely.

Could anyone give me some insight? I honestly wanted to brush it off but the noise bothers me; I just want to see if I could get any ideas..

Thank You In Advance.

EDIT: Added a video. A few things before watching. Don't mind my ghetto boost gauge bracket. And its hard to hold the camera steady. Also. My exhaust drowns out the noise so much that it sounds like a normal subaru deceleration noise! But I do know the difference and this is louder. Any thoughts? If it sounds normal, then I guess i'll live with it. :-D

Thanks!

Last edited by caterpill; 09-24-2006 at 08:45 PM.
caterpill is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noise from Clutch/Flywheel, and weird short shifter problem MYfirst00 Transmission (AT/MT) & Driveline 1 05-28-2009 09:45 PM
Advice: Clutch + Flywheel installed before tune, or after tune? A difference? rhinotech Transmission (AT/MT) & Driveline 7 06-20-2007 01:26 PM
Seeking Input: Bad noise after clutch install mx_9 Transmission (AT/MT) & Driveline 3 06-04-2007 02:13 PM
strong vibrations at low rpms after clutch/flywheel install happasaiyan Transmission (AT/MT) & Driveline 5 05-02-2006 06:54 PM
Help! Noisy idle after Exedy Clutch/Flywheel install Hedge Transmission (AT/MT) & Driveline 4 11-11-2002 03:53 PM


All times are GMT -4. The time now is 04:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.