Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday April 18, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated with bolt-on Forced Induction Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-19-2002, 05:11 PM   #1
dyswtric27
Scooby Newbie
 
Member#: 404
Join Date: Oct 1999
Location: socal
Vehicle:
2000 Audi S4
endless.night

Default Loosing Boost - Loud howling

Now my car has been running fine for about 2-3 weeks with the turbo kit. On the 5 hour ride from Ithaca to Baltimore the car would start to not build boost and would begin to kinda howl. I could shake the car a little by blipping the throttle and get it to not whine and build boost again. This continued for about 30 mins, increasingly getting worse, to the point where i could no longer build boost at all, just howling.

I pulled over, tightened everything up and i could again build boost with intermittant howls. Its about a week later, and i have tried everything to get rid of this. Basically I can build boost in 1st and 2nd, then when i let off the gas in 2nd the howl and the BOV shoot at the same time. When i gas in 3rd there is the whine (howl) and no boost. I can kinda shake the car a little and begin to build boost again. Once the boost gets to about 4-5 psi the howl takes over and i lose all boost.

Now to me this sounds like a leak, but is extremely loud, like you can actually hear the fan in the turbo, so im not really sure. I have found a small tear in the silicon hose that connects the throttle body and IC. It extended halfway down the hose and is cuts into the hose 1/2 way (all the way through the red on the hose). Now this could very well be the culprit, but would it create such a loud howl? Any other suggestions?

Jason
dyswtric27 is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Loud Howl at 75MPH-80MPH freeway driving... BlackSun Factory 2.5L Turbo Powertrain 24 08-12-2010 12:18 PM
Loud howling noise @ 120 Teedub's STI Off-Topic 107 11-20-2005 11:37 PM
Help Im loosing boost, and dont know why. boosteduuarex Factory 2.0L Turbo Powertrain 15 05-26-2003 11:32 AM
loosing boost any idea or is it normal wrxin' Factory 2.0L Turbo Powertrain 4 05-01-2003 06:50 PM
Why are so many people loosing boost pressure?? keystone Factory 2.0L Turbo Powertrain 16 12-08-2001 02:35 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.