Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday April 20, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated with bolt-on Forced Induction Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-22-2002, 12:54 AM   #1
adamsrs
Scooby Specialist
 
Member#: 3768
Join Date: Jan 2001
Location: Seattle, WA
Exclamation EJ22 Turbo Installed. BIG Problems. I need Help!!

Ok guys. Started up the new motor yesterday. IM having what seems to be some MAJOR problems. My spark plugs are all different colors on the tips. The passenger side spark plugs BOTH have White tips and the Driver's side plugs both have BLACK tips. Obviously my drivers side is WAY too rich and my Passenger side is WAY too lean. Im pretty positive that my timing belt is fine. I am not running any engine manegment. just a JC sports Torque Chip 2. I am also running a Parrellel Fuel delivery Setup. The motor setup i am running is a Phase 1 EJ22 Turbo Block with my SOHC EJ25 heads. I am not the only one to have done this type of swap, but i have not heard of any problems like this though. Could the lower 8:1 compression be what is casuing my car to be so out of whack? Does anyone know the part number for the timing belt that i should be using from a 2000 2.5 RS? Also which mark on the crank sproket shoud i be lining up with? how many teeth should there be between the crank sprocket and Cam sprockets? If ANYONE KNOWS i would apprecite help! THANK YOU ALL SO MUCH! My car SOUNDS like it is misfiring. and the TIMING SOUNDS off.
adamsrs
adamsrs is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Parting out thread, interior, exterior, badges, engine, more. *merged threads* 1QCKWGN NWIC Private Classifieds 57 11-19-2008 01:07 PM
help, still misfiring **merged threads** snowmachine Normally Aspirated Powertrain 15 08-25-2005 06:21 PM
Lethargicman sighted **merged threads** psaeko Southern California Impreza Club Forum -- SCIC 7 03-11-2002 07:11 PM
Philly Region Times & Pics Merged thread speedrkj Tri-State Area Forum 62 02-12-2002 07:55 AM
Why I don't like 1 merged thread per rally ninrex Motorsports 11 02-05-2002 08:52 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.