Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday October 1, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Subaru Models > Forester Forum

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-28-2006, 10:16 AM   #76
destroir
Scooby Newbie
 
Member#: 120582
Join Date: Jul 2006
Location: Ottawa - Canada
Vehicle:
2004 Forester XT
Silver

Thumbs up

Quote:
Originally Posted by brett s View Post
It's an ecu thing, emissions related - that's the rpm range where it transitions between open & closed loop. A reflash can do away with it but it's not hurting anything - it's just mildly annoying. You'll get to where you either ignore it or avoid it by using more throttle...

So, based on this response, I take it others (at least you) have the same "issue"??
It's annoying for sure... using more throttle sounds like a good "fix" but it really shouldn't be doing this at all. It seems ridiculous that this is just something that you have to deal with?


D.
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by destroir; 08-31-2006 at 08:26 AM. Reason: deleting question
destroir is offline  
Old 08-28-2006, 10:35 AM   #77
brett s
Scooby Newbie
 
Member#: 44606
Join Date: Oct 2003
Location: Ball Ground, GA
Vehicle:
2014 Ram 1500 4x4

Default

A search should turn up more from a couple years ago with the same thing - it wasn't a big deal to me, and I probably spent more time in the FXT than most people. Mine had 70k on it last January when I traded it for an 05 OBXT
brett s is offline  
Old 09-24-2006, 10:21 PM   #78
ne0stai2dust
Scooby Specialist
 
Member#: 65964
Join Date: Jul 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: Somewhere in the Inland Empire
Vehicle:
1994 Mazda MX-5

Default

well.. I did the TSB, but now i have a very wack idle. I am assuming I need new union bolts? any suggestions?
ne0stai2dust is offline  
Old 09-24-2006, 10:57 PM   #79
Peaty
Techno Sapien
Moderator
 
Member#: 449
Join Date: Oct 1999
Chapter/Region: MWSOC
Location: Lawrence, KS
Vehicle:
2010 Legacy 3.6R Lim
Azurite Blue Pearl

Default

Did your filters drop? Did you have any to remove? The union bolts won't really make a difference. When you say wacky can you elaborate? Is your AC on?
Peaty is offline  
Old 09-25-2006, 02:21 AM   #80
ne0stai2dust
Scooby Specialist
 
Member#: 65964
Join Date: Jul 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: Somewhere in the Inland Empire
Vehicle:
1994 Mazda MX-5

Default

my FXT was made in august 2003 according to my vin plate. so thats why I did the TSB.

my filters dropped and I removed them. and now i have a very rough idle. what can I do now? I was searching all over about it, but I didnt find another post with the same thing happening to anyone else. I guess I am the first one?
ne0stai2dust is offline  
Old 09-25-2006, 01:25 PM   #81
ne0stai2dust
Scooby Specialist
 
Member#: 65964
Join Date: Jul 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: Somewhere in the Inland Empire
Vehicle:
1994 Mazda MX-5

Default

well.. I just got off the phone with Greg @ marin subaru and ordered new union bolts w/ screens and washers. so now its a waiting game. unless someone has an idea of what i can do?
ne0stai2dust is offline  
Old 09-25-2006, 01:40 PM   #82
Corkfish
Scooby Specialist
 
Member#: 39503
Join Date: Jul 2003
Default

I can't imagine that union bolts would be the issue, but maybe if you try tightening them down more. Maybe they weren't torqued properly. I took my screens out and it had no impact on the idle either way. The other possibility is that you may have disturbed something while you were working on it. Did you bump into the MAF sensor or disconnect anything and forget to put it back? There was some stuff in the way on the passenger side.
Corkfish is offline  
Old 09-25-2006, 02:05 PM   #83
AaronB
Worst Mod Ever
Moderator
 
Member#: 369
Join Date: Oct 1999
Chapter/Region: SWIC
Location: Phoenix, AZ
Vehicle:
12 Vagon

Default

If you are not leaking oil out the union bolts I wouldn't think that there is anything wrong with them...

Have you tried resetting your ECU?

+1 for checking the airbox for a seal, vacuum lines, maf, etc.
AaronB is offline  
Old 09-25-2006, 02:06 PM   #84
ne0stai2dust
Scooby Specialist
 
Member#: 65964
Join Date: Jul 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: Somewhere in the Inland Empire
Vehicle:
1994 Mazda MX-5

Default

I only took off the elbow to get to the passenger side union bolt. I drove the car and noticed it idle alot rougher when I went to go pick up my girlfriend. and everything was torqued everything properly w/o no leaks. I already tried resetting the ecu and any and all vacuum lines, maf, etc. so I dont know. I guess I am an oddball. I'm going to drive it today and see what happens.
ne0stai2dust is offline  
Old 01-19-2007, 03:12 AM   #85
photo Kid
*** Banned ***
 
Member#: 138067
Join Date: Jan 2007
Chapter/Region: SCIC
Location: South Orange County, CA
Vehicle:
2007 Forester X
Urban Grey

Default

I want an FXT
photo Kid is offline  
Old 01-19-2007, 03:13 AM   #86
photo Kid
*** Banned ***
 
Member#: 138067
Join Date: Jan 2007
Chapter/Region: SCIC
Location: South Orange County, CA
Vehicle:
2007 Forester X
Urban Grey

Default

3 posts? yay.
photo Kid is offline  
Old 03-03-2007, 10:36 PM   #87
dizizjake
Scooby Specialist
 
Member#: 56879
Join Date: Mar 2004
Chapter/Region: SCIC
Location: BURBANK, CALIFORNIA
Vehicle:
2015 WRX STi LTD
CRYSTAL WHITE PEARL

Default

Here's my latest "bling-bling".......
Before:

After:

Last edited by dizizjake; 04-18-2007 at 12:19 AM.
dizizjake is offline  
Old 03-04-2007, 05:23 PM   #88
J8xters_Bro
Scooby Newbie
 
Member#: 82955
Join Date: Mar 2005
Chapter/Region: SCIC
Location: Fontana, CA
Vehicle:
02 Focus ZX3
Sangria Red

Default

^^^Awesome bling you got there, bro!
J8xters_Bro is offline  
Old 05-29-2007, 11:15 PM   #89
snaker
Scooby Newbie
 
Member#: 146404
Join Date: Apr 2007
Location: Bear, DE
Vehicle:
2007 Forester XT
Urban Gray Metallic

Default

Black looks great.....when it's clean.
snaker is offline  
Old 06-18-2007, 02:25 PM   #90
maxforester04xt
Scooby Newbie
 
Member#: 151740
Join Date: Jun 2007
Default

Great photo. Definitely a "Hero Shot"
maxforester04xt is offline  
Old 07-04-2007, 06:54 PM   #91
mixanik78
Scooby Newbie
 
Member#: 153121
Join Date: Jul 2007
Chapter/Region: Tri-State
Vehicle:
2004 Forester XT
Black Java Pearl

Default

Anybody remember the the url to the forester forum site?
mixanik78 is offline  
Old 07-04-2007, 06:55 PM   #92
pleiad7
Scooby Specialist
 
Member#: 71056
Join Date: Sep 2004
Chapter/Region: BAIC
Location: Forester central
Vehicle:
MY04 Forester XT
PSM

Default

pleiad7 is offline  
Old 08-27-2007, 02:28 PM   #93
KOERLONIOUS
Scooby Specialist
 
Member#: 120129
Join Date: Jul 2006
Chapter/Region: SWIC
Default

[quote=dizizjake;17248729]Here's my latest "bling-bling".......
Before:

After:
[/QUOT

Gotta see this twice on this page.. Awesome job.....
KOERLONIOUS is offline  
Old 08-31-2007, 11:20 PM   #94
BHattlewagon
Scooby Newbie
 
Member#: 157042
Join Date: Aug 2007
Default

that is a beast of vehicle. looks like a monster legacy wagon.
BHattlewagon is offline  
Old 09-01-2007, 05:43 PM   #95
inshane
Scooby Newbie
 
Member#: 143858
Join Date: Mar 2007
Default

boy, am i displeased, 1st of all, traded in 06 z, bah , already been thru that on here...but need to vent!! have any of you guys (and ladies) checked your resale value?? you dont want to... IT SUX!!! asap i will no longer be a member of this site...its great, but subies aren't!! NISSAN RULES! im not trying to start arguments, but if you want to... go to your local dealership and try gettin any out of yor subie you put into it!!!
inshane is offline  
Old 09-09-2007, 10:24 AM   #96
ANZAC_1915
Moderator
 
Member#: 456
Join Date: Oct 1999
Chapter/Region: NWIC
Location: Redmond, WA, USA
Vehicle:
2008 Forester XT
Steel Gray Metallic

Default

Quote:
Originally Posted by inshane View Post
boy, am i displeased, 1st of all, traded in 06 z, bah , already been thru that on here...but need to vent!! have any of you guys (and ladies) checked your resale value?? you dont want to... IT SUX!!! asap i will no longer be a member of this site...its great, but subies aren't!! NISSAN RULES! im not trying to start arguments, but if you want to... go to your local dealership and try gettin any out of yor subie you put into it!!!
You're joking, right?

FXT resale values are so strong I bought a new one because I couldn't get an 06 at a decent price.
ANZAC_1915 is offline  
Old 09-09-2007, 11:24 AM   #97
Peaty
Techno Sapien
Moderator
 
Member#: 449
Join Date: Oct 1999
Chapter/Region: MWSOC
Location: Lawrence, KS
Vehicle:
2010 Legacy 3.6R Lim
Azurite Blue Pearl

Default

OK this thread has gotten quite a bit off topic from it's original intension so I'm locking it.
Peaty is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
04 XT owners FYI Peaty Forester Forum 0 11-19-2005 05:38 PM
Any NJ XT owners Ibizan Forester Forum 0 06-07-2003 12:05 PM
It's official, I'm an XT owner! Ibizan Forester Forum 33 06-03-2003 11:03 PM
('93-'01) Calling all XT owners Kevin Thomas Impreza Forum 3 05-21-2001 06:41 AM
Any XT owners out there? I have a [Q] Peaty General Forum Archive 0 10-22-2000 06:39 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.