Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday August 30, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Built Motor Discussion

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-01-2007, 09:44 PM   #1
shutupnshift04
Scooby Specialist
 
Member#: 101710
Join Date: Nov 2005
Chapter/Region: Tri-State
Location: Jersey. not shore.
Vehicle:
BOSS

Default Ok so my engine caught on fire today

I just finished installing my "hybrid" engine 2.5 sti block on ported and polished wrx heads tgv completly deleted no sensors, vf30 turbo, 650 cc dw injectors, catless uppipe and a cobb intake. I think i got all the vacume leaks down except i dont know what to do with the vacum lines that went to the tgv valves. So anyways after i thought i fixed all the vacume lines i realized that i had a leak out of the coolant line on the turbo but it wasnt leaking much so i said screw it and tryed driving it around the neighborhood really quick with no boost and barely 1/4 throttle jsut to make sure everything was ok. so i get back to my house and my friend screams your cars on fire! so i crap out a brick real quick run over panic and my first instinct was to spit on the fire lol so after i hocked a loogie on it i sprinted for the hose ( the fire which seemed to be coming from the cross pipe for some weird reason then went out and i started up the engine about 20 mins later and it was fine no more fire. what the heck caused this? could coolant dripping on the hot pipe cause it to ignite? i also finally got the codes to go away which were p0500 p1518 p1591 p0136 p0131 and p0132. also the car was driving retardedly rough on the map that i tryed flashing to it which was off of a nother hybrid that was having knock problems under WOT but i just wanted a map to get it to the tuner. So im not even sure wether or not its a vacume leak thats causeing this roughness or does the car need to be tuned that bad any help or sugestions would be great guys
shutupnshift04 is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My Car caught on fire on Glenn coqui2004miguel Alaskan Impreza Club Forum -- AKIC 79 11-16-2009 01:59 PM
So my turbo was on fire last night Su||y Factory 2.5L Turbo Powertrain 23 09-30-2008 01:48 PM
so my car caught on fire..... Jeff54 Vancouver Impreza Club Forum -- VIC 26 06-25-2008 03:23 AM
Help!!! Engine caught on fire Gc8sac Service & Maintenance 17 06-15-2007 02:43 AM


All times are GMT -4. The time now is 04:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.