Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday July 28, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Open Source Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-16-2008, 02:24 AM   #51
thejaredhuang
Scooby Specialist
 
Member#: 86206
Join Date: May 2005
Chapter/Region: SCIC
Location: Irvine
Vehicle:
2006 WRX Wagon
Blue

Default

This is my error if it helps:

block addr: FFFF3B80 len: 0080
[23:22:15.037] SSM2 write kernel ram block addr: FFFF3C00 len: 0080
[23:22:15.377] SSM2 write kernel ram block addr: FFFF3C80 len: 0068
[23:22:15.948] kernel get version
[23:22:15.978] readback mismatch
[23:22:15.978] reading kernel comm buffer size
[23:22:15.998] readback mismatch
[23:22:16.008] reading kernel flash buffer size
[23:22:16.038] readback mismatch
[23:22:16.038] interface close
[23:22:16.048] interface close
* Registered users of the site do not see these ads.
thejaredhuang is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2008, 08:52 AM   #52
Tea cups
Scooby Specialist
 
Member#: 103136
Join Date: Dec 2005
Default

Quote:
Originally Posted by thejaredhuang View Post
This is my error if it helps:

block addr: FFFF3B80 len: 0080
[23:22:15.037] SSM2 write kernel ram block addr: FFFF3C00 len: 0080
[23:22:15.377] SSM2 write kernel ram block addr: FFFF3C80 len: 0068
[23:22:15.948] kernel get version
[23:22:15.978] readback mismatch
[23:22:15.978] reading kernel comm buffer size
[23:22:15.998] readback mismatch
[23:22:16.008] reading kernel flash buffer size
[23:22:16.038] readback mismatch
[23:22:16.038] interface close
[23:22:16.048] interface close
Are you using a tactrix cable? What operating system? If it is XP/Vista (only versions of windows supported by Ecuflash 1.34 BTW), then plug your tactrix cable in and go to the device manager and look under ports. Right click the tactrix (openport) cable and update driver. Select the location for the driver and choose the Ecuflash driver location (x:\openecu\ecuflash\drivers).
Tea cups is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2008, 09:01 PM   #53
thejaredhuang
Scooby Specialist
 
Member#: 86206
Join Date: May 2005
Chapter/Region: SCIC
Location: Irvine
Vehicle:
2006 WRX Wagon
Blue

Default

XP with SP2, it should be a tactrix cable. The guy I bought it from said it was. Can you post a picture of yours?
thejaredhuang is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2008, 08:17 AM   #54
Tea cups
Scooby Specialist
 
Member#: 103136
Join Date: Dec 2005
Default

Quote:
Originally Posted by thejaredhuang View Post
XP with SP2, it should be a tactrix cable. The guy I bought it from said it was. Can you post a picture of yours?
http://www.tactrix.com/images/OpenPort1.3Ssm.jpg

did you try what I suggested?
Tea cups is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2008, 10:42 AM   #55
unsakred
Scooby Newbie
 
Member#: 115583
Join Date: May 2006
Chapter/Region: NESIC
Location: www.seacoastsubarus.com
Vehicle:
2006 Impreza 2.5i
San Remo Red

Default

Tea Cups, was wondering if you could assist.

I am getting an error when i try to read from the ecu.

This is what the log displays:

18:01:48.468] kernel get version
[18:01:49.343] interface close
[18:01:49.343] interface close
[18:02:04.062] Using interface OpenPort 1.3 Subaru TX46EF9xb42cb4d57c848f6101ada6c1370c8d3c0ea5a48c
[18:02:05.312] SSM2 init
[18:02:05.468] SSM2 ECU ID is 43 12 04 71 06
[18:02:05.578] Requesting Seed...
[18:02:05.656] Sending Key...
[18:02:06.328] interface close
[18:02:06.343] interface close
unsakred is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2008, 11:05 AM   #56
Tea cups
Scooby Specialist
 
Member#: 103136
Join Date: Dec 2005
Default

probably one of the following:
1. your are not in test mode (diagnostic connectors not connected). To verify if you are in test mode turn the ignition to on (without attempting to read with Ecuflash) and after a few seconds the radiator fans should cycle.
2. You need to wait until prompted to turn the ignition on and then immediately hit ok.
3. You are choosing the wrong read method (should be 2005-2007 dbw wrx/sti for an 06 2.5i).

All of this is in the main ecuflash troubleshooting faq linked in this faq.
Tea cups is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2008, 11:07 AM   #57
unsakred
Scooby Newbie
 
Member#: 115583
Join Date: May 2006
Chapter/Region: NESIC
Location: www.seacoastsubarus.com
Vehicle:
2006 Impreza 2.5i
San Remo Red

Default

Quote:
Originally Posted by Tea cups View Post
probably one of the following:
1. your are not in test mode (diagnostic connectors not connected). To verify if you are in test mode turn the ignition to on (without attempting to read with Ecuflash) and after a few seconds the radiator fans should cycle.
I didn't realize that the 2.5i needed the connectors to be connected.

Your other suggestions I was doing properly.
unsakred is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2008, 12:54 PM   #58
thejaredhuang
Scooby Specialist
 
Member#: 86206
Join Date: May 2005
Chapter/Region: SCIC
Location: Irvine
Vehicle:
2006 WRX Wagon
Blue

Default

Quote:
Originally Posted by Tea cups View Post
Yep I updated the drivers same result though. I was looking for a picture of the pins.
thejaredhuang is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2008, 02:02 AM   #59
thejaredhuang
Scooby Specialist
 
Member#: 86206
Join Date: May 2005
Chapter/Region: SCIC
Location: Irvine
Vehicle:
2006 WRX Wagon
Blue

Default

Tea cups, it was the cable. Thanks for the help though.
thejaredhuang is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2008, 07:18 PM   #60
goixiz
Scooby Newbie
 
Member#: 99128
Join Date: Oct 2005
Location: Georgia
Vehicle:
2005 SAAB 92x
Black

Default

where to get latest revision of enginuity ? and the defination files
goixiz is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2008, 07:21 PM   #61
williaty
Scooby Guru
 
Member#: 71092
Join Date: Sep 2004
Chapter/Region: MWSOC
Location: Delaware County, Ohio
Vehicle:
2005 2.5RS Wagon
Regal Blue Pearl

Default

Quote:
Originally Posted by goixiz View Post
where to get latest revision of enginuity ? and the defination files
Read the damned thread you just posted in. The very first post contains links for the software and the definitions.
williaty is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2008, 07:26 PM   #62
goixiz
Scooby Newbie
 
Member#: 99128
Join Date: Oct 2005
Location: Georgia
Vehicle:
2005 SAAB 92x
Black

Default

What if i use the latest def and flash with ecuflash 1.29 ?
goixiz is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2008, 07:28 PM   #63
williaty
Scooby Guru
 
Member#: 71092
Join Date: Sep 2004
Chapter/Region: MWSOC
Location: Delaware County, Ohio
Vehicle:
2005 2.5RS Wagon
Regal Blue Pearl

Default

Quote:
Originally Posted by goixiz View Post
What if i use the latest def and flash with ecuflash 1.29 ?
Why are you still using 1.29?
williaty is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2008, 07:32 PM   #64
Tea cups
Scooby Specialist
 
Member#: 103136
Join Date: Dec 2005
Default

The latest definitions will only work with Ecuflash versions 1.30 or greater.
Tea cups is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2008, 07:40 PM   #65
goixiz
Scooby Newbie
 
Member#: 99128
Join Date: Oct 2005
Location: Georgia
Vehicle:
2005 SAAB 92x
Black

Default

Quote:
Originally Posted by williaty View Post
Why are you still using 1.29?
because i have used it for a long time and it does its job.
i dont mind changing if its as reliable as the 1.29

all i use it for is upload the hex file to the ecu
goixiz is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2008, 07:44 PM   #66
goixiz
Scooby Newbie
 
Member#: 99128
Join Date: Oct 2005
Location: Georgia
Vehicle:
2005 SAAB 92x
Black

Default

where do i get ecuflash 1.31 ?
goixiz is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2008, 07:45 PM   #67
Tea cups
Scooby Specialist
 
Member#: 103136
Join Date: Dec 2005
Default

Use Ecuflash 1.34, the latest version.
Tea cups is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2008, 07:46 PM   #68
williaty
Scooby Guru
 
Member#: 71092
Join Date: Sep 2004
Chapter/Region: MWSOC
Location: Delaware County, Ohio
Vehicle:
2005 2.5RS Wagon
Regal Blue Pearl

Default

Quote:
Originally Posted by goixiz View Post
where do i get ecuflash 1.31 ?
Please tell me you're only asking that to get a rise out of me...

It's at the top of this thread, just like all the other software. The definitions are up there as well
williaty is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2008, 03:48 PM   #69
asdfghjklvt
Scooby Newbie
 
Member#: 152386
Join Date: Jun 2007
Chapter/Region: TXIC
Location: all over
Vehicle:
2007 STi
Black

Default

Is the link to the lastest version of the enginuity software not working? I keep getting invalid achive error message? Did the file get corrupted?

I'm looking for the latest version of the enginuity software, can someone help?
asdfghjklvt is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2008, 04:06 PM   #70
Tea cups
Scooby Specialist
 
Member#: 103136
Join Date: Dec 2005
Default

Quote:
Originally Posted by asdfghjklvt View Post
Is the link to the lastest version of the enginuity software not working? I keep getting invalid achive error message? Did the file get corrupted?

I'm looking for the latest version of the enginuity software, can someone help?
works fine for me
Tea cups is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2008, 04:47 PM   #71
asdfghjklvt
Scooby Newbie
 
Member#: 152386
Join Date: Jun 2007
Chapter/Region: TXIC
Location: all over
Vehicle:
2007 STi
Black

Default

Strange. It worked for me after 20+ attempts. Not sure what I did differently. Some things I'll never understand.
asdfghjklvt is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2008, 02:28 AM   #72
jibber
Scooby Specialist
 
Member#: 6675
Join Date: May 2001
Chapter/Region: NWIC
Location: Your ECU
Vehicle:
98 SF5 some mods
01 allroad

Default

I too have had the corrupt file message when trying to download from Ken's site it seems hit and miss for me.

I finally found the site that Kascade put the files up on, and transferred the other files I needed from another computer.
jibber is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2008, 11:21 AM   #73
GuitsBoy
Scooby Newbie
 
Member#: 61721
Join Date: May 2004
Vehicle:
2006 WRX
Steel Grey Metallic

Default

Great writeup, thanks so much!

Are there any repositories or collections of ecu files for our cars?
GuitsBoy is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2008, 11:52 AM   #74
Tea cups
Scooby Specialist
 
Member#: 103136
Join Date: Dec 2005
Default

Quote:
Originally Posted by GuitsBoy View Post
Great writeup, thanks so much!

Are there any repositories or collections of ecu files for our cars?
Some links to factory ROMs:
http://www.scoobypedia.co.uk/index.p...patibilityList

You can also find some at:
http://forums.openecu.org/

For tuned ROMs submitted by users and some you can buy (XPT), go here:
www.xpttuning.com
Tea cups is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2008, 03:32 PM   #75
TurmultTee
Scooby Specialist
 
Member#: 83897
Join Date: Mar 2005
Location: Everywhere
Vehicle:
A Subaru
Impreza

Default

When I try to install Enginuity there is an error

"java.io.FileNotFoundException: C;\Program Files\lib\j3dcore-ogl.dll (access is denied)"

Anyone else get this error. It seems like it's trying to read a file that dosen't exist?
TurmultTee is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
romraider/ecuflash? weaponstroop Open Source Reflashes 8 10-21-2008 10:04 AM
reading logs - FAQ or getting started guide? jmc9809 Newbies & FAQs 2 08-05-2005 06:40 PM
I want to get started racing! Where to start? wayne_rx Motorsports 27 12-23-2004 03:00 AM
Auto-Xing Newbe, How to get started? Ed_RS New England Impreza Club Forum -- NESIC 7 01-31-2001 11:34 AM
how to get started jjp New England Impreza Club Forum -- NESIC 5 11-09-2000 06:26 AM


All times are GMT -4. The time now is 01:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.