Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Monday April 21, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-09-2008, 02:12 AM   #1
JamesWilson
Former Vendor
 
Member#: 124833
Join Date: Sep 2006
Chapter/Region: TXIC
Location: Houston, TX
Vehicle:
2000 Legacy Wagon
Mystic Mountain Blueberry

Exclamation Won't stay running, '98 2.2L

Over the last 2 years and 60K miles or so, about once a month the car would fire up fine (hot or cold) and die immediately.

Very recently, and as often as 4-5 times per day, I can start the car and it dies right away again, requiring a healthy dose of throttle to keep it lit the first 5 seconds or so.

All stock, Mobil1 turbodiesel 5w-40 and M1 filter, relatively fresh plugs/wires, fresh gas. The only things I can think of immediately are:

-Old fuel filter (last March, been a ton of miles though!), maybe not enough fuel pressure or gas right away

-Failing vacuum line, purge valve, or Idle Air Control Valve....but otherwise idles normally...oh-- except for an annoying off-idle stumble...hmm that could be it.

Otherwise, the car drives okay.


Any help? Thanks!

Last edited by JamesWilson; 04-09-2008 at 02:17 AM.
JamesWilson is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MY97 Impreza 2.2L -- Cleaned MAF, now car won't stay running Nihilator Normally Aspirated Powertrain 27 01-16-2007 06:14 AM
My car won't stay running.....Utec Pacobeagle Engine Management & Tuning 5 09-18-2005 07:33 AM
Engine won't stay running. Need help. Phantom Rex Factory 2.0L Turbo Powertrain 11 07-14-2004 01:16 AM
HELP.. car won't stay running WRXonmind Factory 2.0L Turbo Powertrain 3 04-12-2004 05:40 PM
Help..My won't stay running... vinster02 Factory 2.0L Turbo Powertrain 21 09-02-2003 12:11 AM


All times are GMT -4. The time now is 09:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.