Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday December 17, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-22-2008, 11:05 PM   #1
evol04gt
Scooby Newbie
 
Member#: 176593
Join Date: Apr 2008
Location: ohio.
Vehicle:
2005 STI
SILVER- stage 3 (18g)

Default major help needed 2 problems with car..!! please all look..

so twice so far this has happened--(part one)


messed with DCCD (i have played with it five or six times total).. and then this happens--- once the check engine light came on and stayed on while the cruise light was flashing (i was tearing ass honestly and i may have bumped the cruise in accident...not sure...

time two- last night i dropped it into rear only and pulled in the driveway (hard fast angle).. so today i was pulling out, pulled back in, then back out (idiot driver was going like 50 down my road)..once i was on the road, the cruise was flashing and check engine light was on...
-----------------------------------------------------------------------

PART2 resetting the computer afterwards(pulling negative for at least 15 min) keep in mind this has been done after the forementioned occurs.
-
the cars idle (when clutch engaged fully or popped neutral) and rpms go below 500, the car shuts off... i have to restart the car WHILE DRIVING and keep an eye on the revs, i can keep it on buy hitting the gas when it falls below 500 rpms (like the car doestn know to rev or something)

the first time, it kept doing it and stopped after about 25 min of driving..
tonight it did it again(after batter was disconnected for about 4 hours) the whole way home even on my street... but i "tested it" in the drive way and it didnt stall...





WTF am i doing to my car thats causing the cruse to flash and the check engine to come on?

is my computer ressetting itself and takes 15 min of being on to understand not to stall? my brother says its normal, but not common?>lol..

these two instances were 2 weeks apart so by now, if i broke something, it should be obvious right?
evol04gt is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2 Problems with my car, Need help please! subiee sTi Newbies & FAQs 4 04-29-2010 12:00 AM
odd problem with car, need help diagnosing STiGMATA Factory 2.5L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.5L Turbo) 9 08-18-2008 07:12 PM
Calling all coilover owners for help on strange problem with my JIC's. west Brakes, Steering & Suspension 22 05-31-2005 10:16 PM
Gasket Problem with Downpipe.... Please HELP dudical26 Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo) 2 07-27-2004 09:36 PM
problems with paint. please help bruno Tri-State Area Forum 0 04-18-2001 03:02 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.