Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday July 23, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Subaru Conversions

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-16-2008, 10:53 PM   #1
wrxrs
Scooby Newbie
 
Member#: 157377
Join Date: Aug 2007
Chapter/Region: SCIC
Location: Anaheim
Vehicle:
2003 WRX
silver

Default need help.. hum/whistle at high speeds =-(

I have Falken Azenis 225/45R17 running on 43psi and max is 50psi...yesterday night, i was hitting 120 on the fwy and i noticed a hum coming from my car . it only made it at that speed because as soon as i slowed down, it would go away and come back when i would hit 120 again. i'm assuming its prob the tires. anyone had this prob before??? could it be anything else???...and i don't often hit that kind of speed Please help. tnx everyone for any info.
* Registered users of the site do not see these ads.
wrxrs is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2008, 11:32 PM   #2
parkes
Scooby Specialist
 
Member#: 166898
Join Date: Dec 2007
Chapter/Region: W. Canada
Location: Canada
Vehicle:
1994 T leg SS
ABM

Default

Quick Questions,

Was it like that on your old tires?
Is it coming from the tires or is it mechanical?
Does it suddenly appear or does it gradually come on?
parkes is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2008, 12:08 AM   #3
Aspen_2.5RS
Scooby Guru
 
Member#: 3310
Join Date: Dec 2000
Chapter/Region: South East
Location: SC
Default

This is the conversion forum, so I'm not sure why you posted this here but....

It is probably the windows. (could be the mirrors, but most people have experienced this b/c of the frameless windows).

There are a lot of threads on this, but here's one of them:
http://forums.nasioc.com/forums/show...dows+OR+mirror
Aspen_2.5RS is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2008, 03:10 AM   #4
STimedic
Scooby Specialist
 
Member#: 104765
Join Date: Jan 2006
Chapter/Region: MWSOC
Location: Lost in the Woods, MO
Vehicle:
02 STi :D
2011 PRP FXT T

Default

And why are you doing 120 on the freeway??

More importantly.....why isn't this in the tire/something something section????
STimedic is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2008, 12:32 PM   #5
parkes
Scooby Specialist
 
Member#: 166898
Join Date: Dec 2007
Chapter/Region: W. Canada
Location: Canada
Vehicle:
1994 T leg SS
ABM

Default

oh ya 120 miles an hours, SPPPPPPEEEDER!
parkes is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2008, 02:18 PM   #6
wrxrs
Scooby Newbie
 
Member#: 157377
Join Date: Aug 2007
Chapter/Region: SCIC
Location: Anaheim
Vehicle:
2003 WRX
silver

Default

Quote:
Originally Posted by parkes View Post
Quick Questions,

Was it like that on your old tires?
Is it coming from the tires or is it mechanical?
Does it suddenly appear or does it gradually come on?
it wasn't like that with the old tires. i don't know what or where it's coming from. just guessing it's the tires. it kinda comes on gradually and off.

Quote:
Originally Posted by Aspen_2.5RS View Post
This is the conversion forum, so I'm not sure why you posted this here but....

It is probably the windows. (could be the mirrors, but most people have experienced this b/c of the frameless windows).

There are a lot of threads on this, but here's one of them:
http://forums.nasioc.com/forums/show...dows+OR+mirror
tnx for the info. ill try the windows next time and see if that does anything...120 here i come
wrxrs is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2008, 04:59 PM   #7
wrxrs
Scooby Newbie
 
Member#: 157377
Join Date: Aug 2007
Chapter/Region: SCIC
Location: Anaheim
Vehicle:
2003 WRX
silver

Default

this time i went 120 on a diff fwy, it didn't do that humm anymore. tnx for the info guys/gals
wrxrs is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2008, 11:02 PM   #8
hail2theTheif
Scooby Specialist
 
Member#: 42548
Join Date: Aug 2003
Chapter/Region: BAIC
Location: Redwood City, CA
Vehicle:
2015 Base STi
Black (CBS)

Default

you're tires probably weren't rated for a**hole speeds
hail2theTheif is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2008, 01:06 AM   #9
parkes
Scooby Specialist
 
Member#: 166898
Join Date: Dec 2007
Chapter/Region: W. Canada
Location: Canada
Vehicle:
1994 T leg SS
ABM

Default

Quote:
Originally Posted by hail2theTheif View Post
you're tires probably weren't rated for a**hole speeds

Does 140MPH count too?
parkes is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2008, 09:28 PM   #10
Cinncyfan85
Scooby Newbie
 
Member#: 188350
Join Date: Sep 2008
Chapter/Region: MWSOC
Location: Somewhere; I dont care...
Vehicle:
ABC DEFGHIJ
KLMNOPQRSTUVWXYZ

Default

It's your mirrors. There was a question asked just like this in general.
Cinncyfan85 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
whistling sound at high speeds Nikko Factory 2.0L Turbo Powertrain 19 05-17-2007 07:51 AM
Loud humming coming from the engine at high speeds. Rexwagon03 Factory 2.0L Turbo Powertrain 5 12-13-2006 11:15 AM
HELP UNSTABLE WRX at high speeds 2rexy Brakes, Steering & Suspension 19 02-23-2006 01:12 PM
Need Help - loud whistle at high rpms Mephisto318 Factory 2.0L Turbo Powertrain 0 07-21-2003 11:28 AM


All times are GMT -4. The time now is 01:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.