Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday October 1, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Pre-2002 Factory Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-23-2008, 11:38 AM   #1
hail2theTheif
Scooby Specialist
 
Member#: 42548
Join Date: Aug 2003
Chapter/Region: BAIC
Location: Redwood City, CA
Vehicle:
2015 Base STi
Black (CBS)

Default possible bad fuel pump?

Car is a ej20g with sti 2.5 shortblock, yellowtop inj, wrx fuel pump, pfc, new age coil upgrade.

So while driving home on a road trip this weekend my car started randomly juttering/jerking while cruising at around 85. Pulled over when it became bad and initially thought ignition. Took off all the coils and double checked the wiring and cleaned up the wires a bit. Car started up and I continued to drive. Made it back home but the whole time occasionally the car would do the jutter.Felt like the car just lost power for a split second.

Yesterday while driving the car all the sudden severely started juttering and loosing power in and out and then eventually straight up died. Thought I was out of fuel. Filled her up and still nothing. Car cranks but doesn't turn over. After trying to start it a few more times the car started and idled for 10 min then would die.

Took the fuel pump out to make sure it was working. Could hear it spinning and pumped fuel out of the lines. BUT when just trying to turn over the car no luck. BUT if i prime the car (turn the key from off to on) a good 5-10 times the car will start right up run great and then die after 10 min.

So I'm guessing it's running off the fuel it was primed with then dying after it burns it? Or the pump can pump enough into the lines but can't hold pressure?

Really need some ideas here. When the car does start it runs very well.
hail2theTheif is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bad fuel pump? please help! VideoGameWrx Commercial ECU Reflashes 9 10-20-2007 12:32 PM
Bad fuel pump? scooby-stu Factory 2.0L Turbo Powertrain 7 12-11-2006 09:58 AM
Symptoms of a bad fuel pump? TyranosaurusWRX Factory 2.0L Turbo Powertrain 14 03-20-2006 03:51 PM
bad fuel pump? gotawd Factory 2.0L Turbo Powertrain 5 01-21-2006 09:02 AM
bad fuel pump?? any aftermarket?? pearlblack2.5rs Service & Maintenance 2 11-15-2001 02:17 AM


All times are GMT -4. The time now is 01:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.