Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday August 1, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > AccessPort

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-27-2009, 12:26 PM   #1
Drake13
Scooby Newbie
 
Member#: 153927
Join Date: Jul 2007
Chapter/Region: TXIC
Location: Central TX
Vehicle:
2004 STI
WRB TBE, TiaL 44mm EWG

Default Post your AccessPort Mount Location

I'm interested to see where people have mounted their AccessPorts in their car. Please provide a picture and described what you used and how difficult it was to install. Hopefully this will give members idea's and examples for future mounts.
* Registered users of the site do not see these ads.
Drake13 is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2009, 12:59 PM   #2
Bpipp
Scooby Newbie
 
Member#: 205671
Join Date: Mar 2009
Chapter/Region: MWSOC
Location: dousman, WI
Vehicle:
2007 wrx

Default

i have been wanting to post this for a while now. good thread.
Bpipp is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2009, 06:05 PM   #3
Drake13
Scooby Newbie
 
Member#: 153927
Join Date: Jul 2007
Chapter/Region: TXIC
Location: Central TX
Vehicle:
2004 STI
WRB TBE, TiaL 44mm EWG

Default

Bump ... we need some pics!
Drake13 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2009, 10:12 PM   #4
Mr.ShenaniGaNs
Scooby Newbie
 
Member#: 153498
Join Date: Jul 2007
Chapter/Region: RMIC
Location: Earth
Vehicle:
2002 ImpreZa WRX
Championship BLUE!

Default

i used a cheap cel phone holding thing that slides into one of the middle vents..it works for me.
Mr.ShenaniGaNs is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2009, 10:37 PM   #5
Ron89
Scooby Newbie
 
Member#: 161671
Join Date: Oct 2007
Chapter/Region: Tri-State
Vehicle:
2005 STi VF39
304/320 mustang dyno

Default

I used this type s cell phone thingy I found at Pep Boys. At first it wasn't wide enough, so I got mad and forced it wider. I thought I broke it but ever since then it holds the AP nice and tight. Its just held on with 2-sided tape. This is the only photo I have at the moment. (sorry for the size)

Ron89 is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2009, 01:16 AM   #6
Bpipp
Scooby Newbie
 
Member#: 205671
Join Date: Mar 2009
Chapter/Region: MWSOC
Location: dousman, WI
Vehicle:
2007 wrx

Default

Quote:
Originally Posted by Ron89 View Post
I used this type s cell phone thingy I found at Pep Boys. At first it wasn't wide enough, so I got mad and forced it wider. I thought I broke it but ever since then it holds the AP nice and tight. Its just held on with 2-sided tape. This is the only photo I have at the moment. (sorry for the size)

Type-s FTW!
Bpipp is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2009, 11:55 AM   #7
nme187
Scooby Specialist
 
Member#: 117763
Join Date: Jun 2006
Chapter/Region: RMIC
Default

On the lgtforums.com someone took their v2 AP apart and put the unit/screen up in the DIN where the clock is. Looked very good! As for the buttons he wired them down by the radio.
nme187 is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2009, 04:17 PM   #8
shifturmind
Scooby Newbie
 
Member#: 207491
Join Date: Apr 2009
Chapter/Region: South East
Location: Alabama
Vehicle:
2008 STi
Black

Default

I guess I am missing something. Why would you want to mount your access port? The wires would get in the way getting in and out of my car due to the placement of the OBD.

Is there a need to have it on all the time?
shifturmind is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2009, 04:28 PM   #9
Ron89
Scooby Newbie
 
Member#: 161671
Join Date: Oct 2007
Chapter/Region: Tri-State
Vehicle:
2005 STi VF39
304/320 mustang dyno

Default

You can move the OBD plug you know...
Ron89 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2009, 09:15 AM   #10
Drake13
Scooby Newbie
 
Member#: 153927
Join Date: Jul 2007
Chapter/Region: TXIC
Location: Central TX
Vehicle:
2004 STI
WRB TBE, TiaL 44mm EWG

Default

Quote:
Originally Posted by shifturmind View Post
I guess I am missing something. Why would you want to mount your access port? The wires would get in the way getting in and out of my car due to the placement of the OBD.

Is there a need to have it on all the time?
I see ur point, however, those who paid 700 bucks I would think would want to use it to it's full potential. The AP does have awesome features. As for the wires, with a little creativity u can make it look good. I'll post mine wants I'm done.
Drake13 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2009, 03:21 PM   #11
Bpipp
Scooby Newbie
 
Member#: 205671
Join Date: Mar 2009
Chapter/Region: MWSOC
Location: dousman, WI
Vehicle:
2007 wrx

Default

Quote:
Originally Posted by shifturmind View Post
I guess I am missing something. Why would you want to mount your access port? The wires would get in the way getting in and out of my car due to the placement of the OBD.

Is there a need to have it on all the time?
like ron suggested you can relocate your obd plug, and the reason for having it out all the time, i can think of several

-its an ever changing gauge for a multitude of data for your viewing pleasure
-if it were more convenient to use, you would use it more often
-sometimes i forget that i even have it, and its a very powerful tool to go to waste
Bpipp is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2009, 06:31 PM   #12
wrxdrvr
Scooby Specialist
 
Member#: 79222
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: W. Canada
Location: Canada BC
Vehicle:
'09 STi 297.5 WHP
Blue

Default

You shouldn't have to re-locate the OBD2 plug, the plug in wire should have the wire coming out of it sideways so it doesn't hang down...
wrxdrvr is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2009, 06:33 PM   #13
JNA Performance
NASIOC Vendor
 
Member#: 184966
Join Date: Jul 2008
Chapter/Region: NESIC
Location: Connecticut
Vehicle:
---- Visit Us @ ----
www.jnaperformance.com

Default

JNA Performance is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2009, 10:22 PM   #14
jnmarshall
Scooby Specialist
 
Member#: 40500
Join Date: Jul 2003
Chapter/Region: TXIC
Location: DFW, TX
Vehicle:
11 wrx
Virtual

Default

Do you leave the AP in the car? The old APv1 didn't do well in the heat.
jnmarshall is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2009, 02:48 PM   #15
Mr.ShenaniGaNs
Scooby Newbie
 
Member#: 153498
Join Date: Jul 2007
Chapter/Region: RMIC
Location: Earth
Vehicle:
2002 ImpreZa WRX
Championship BLUE!

Default

hehe. seems like everyone has the same idea

Mr.ShenaniGaNs is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2009, 06:16 PM   #16
AdamMc
Scooby Newbie
 
Member#: 209816
Join Date: Apr 2009
Chapter/Region: W. Canada
Location: Alberta Canada
Vehicle:
2009 WRX265
World Rally Blue

Default

IF! i still had my 02.. and IF! i had an access port.. I'd embed it in the ash tray.

I used to put my mp3 player in there and just close the ashtray to hide it from sight (dont want someone to break in and steal it).


In my new 09, i dont think i HAVE an ashtray.. *thinks*
AdamMc is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2009, 02:08 AM   #17
habitatxskate
Scooby Specialist
 
Member#: 197537
Join Date: Dec 2008
Chapter/Region: Tri-State
Location: NNJ
Vehicle:
06 WRX
matte black

Default

Quote:
Originally Posted by Mr.ShenaniGaNs View Post
hehe. seems like everyone has the same idea

i was running the same thing.. and wait you can move the obd 2 port? how long is the wire for it? and where did you relocate it?
habitatxskate is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2009, 10:25 AM   #18
2.5 turbo hyped
Scooby Specialist
 
Member#: 158810
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: NWIC
Location: Portland Or
Vehicle:
2005 STI and Baja
White

Default This may be out of the "norm"

I am always different for some reason.



Sucks being me.
2.5 turbo hyped is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2009, 10:26 PM   #19
reconracer
Scooby Specialist
 
Member#: 86279
Join Date: May 2005
Chapter/Region: South East
Location: Fayettenam, NC
Vehicle:
04 WRX
wrb

Default

http://cgi.ebay.com/Car-Auto-Mount-H...3%3A1|294%3A50

I bought 4 of these to mount my v2 and ipod in the wrx and 2 for suv to hold ipod and blackberry. The bottom has wide opening so there is no fitment issue with the usb and av out cords. You get the brackets for the vents and suction cup, seems to hold up in southeast georgia so far


Last edited by reconracer; 05-11-2009 at 09:33 PM.
reconracer is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009, 09:38 PM   #20
LOBO1732
Scooby Newbie
 
Member#: 186636
Join Date: Aug 2008
Chapter/Region: South East
Location: Centeral Florida
Vehicle:
2004 STI
Silver

Default

Does the piece that plugs into the OB2 port get in the way?
LOBO1732 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009, 09:51 PM   #21
reconracer
Scooby Specialist
 
Member#: 86279
Join Date: May 2005
Chapter/Region: South East
Location: Fayettenam, NC
Vehicle:
04 WRX
wrb

Default

Relocate your obd port and its its fine
reconracer is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009, 10:38 PM   #22
2.5 turbo hyped
Scooby Specialist
 
Member#: 158810
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: NWIC
Location: Portland Or
Vehicle:
2005 STI and Baja
White

Default

Quote:
Originally Posted by reconracer View Post
http://cgi.ebay.com/Car-Auto-Mount-Holder-BLACK-for-iPod-Video-30-60-80GB_W0QQitemZ200339079375QQcmdZViewItemQQptZOther _MP3_Player_Accessories?hash=item2ea523c0cf&_trksi d=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1205|66%3A2|65%3A12| 39%3A1|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50

I bought 4 of these to mount my v2 and ipod in the wrx and 2 for suv to hold ipod and blackberry. The bottom has wide opening so there is no fitment issue with the usb and av out cords. You get the brackets for the vents and suction cup, seems to hold up in southeast georgia so far

I had the vent mount thing going on and could not stand it.




2.5 turbo hyped is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2009, 12:47 AM   #23
MarkRacerX
Scooby Newbie
 
Member#: 82906
Join Date: Mar 2005
Chapter/Region: NWIC
Location: Spokane
Default Autozone Special..

I sold my AP, but was nice holder it matched the 08+ Trim color good! Very solid and nice to view info. when needed.

MarkRacerX is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2009, 10:49 PM   #24
Lettuce Man
Scooby Newbie
 
Member#: 205336
Join Date: Mar 2009
Chapter/Region: MWSOC
Vehicle:
2009 STI
WR Blue Mica with Goldies

Default AP Mounting Location

I don't have a pic because I traded in my WRX for a 09 STI, but mine was mounted in my 07 with a mobile phone mount like some of the pics in this thread. Ran my cable from the OBDII through the steering wheel area to the left hand vent. I was able to hide the cable pretty flawlessly in the seam where the upper dash meets the lower drivers side dash. You just shove the cable in there and leave the USB connector hanging out. Use zip ties to secure the extra cable length to the wires under the steering wheel so nothing hangs down where you can snag it with your feet. Got the mount from Best Buy for about $15.
Lettuce Man is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2009, 06:10 PM   #25
beedee
Scooby Specialist
 
Member#: 124727
Join Date: Sep 2006
Chapter/Region: SCIC
Location: Long Beach, CA
Vehicle:
07 SWP Sdn,
06 Ltd Wagon, has been.

Default

Quote:
Originally Posted by Mr.ShenaniGaNs View Post
hehe. seems like everyone has the same idea

i have that same exact type-s universal phone/mp3 holding device in my 08. i used the double sided tape to mount it between my two vents. it sits low enough to where i can still see and use all stereo functions.

i dont use my AP all the time, only once in awhile. for example when i first got it i used it here and there for a couple days. then when i went stage 2, same deal. the nice thing about the Type S holder thing is it kind of matches the interior of my 08 so it doesnt look too out of place. it holds my samsung blackjack just fine as well. the wire from the dongle to the AP can be a tad annoying, but just be careful with your feet/legs when driving and you will be fine. btw, i NEVER exit my car without my AP.
beedee is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Post your LOCATION please... Longitude Private 'For Sale' Classifieds 16 03-17-2006 03:39 PM
Picture Request. Your Ps2 mounting Location Crump Member's Car Gallery 19 04-13-2005 06:47 PM
Can you sellers please post your location in the subject line pha qed Private 'For Sale' Classifieds 14 06-02-2004 03:39 AM
New antenna location pic, post your pics too IA Performance Interior & Exterior Modification 0 08-22-2003 11:42 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.