Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday July 30, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Service & Maintenance

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 07-09-2009, 05:01 PM   #1
RallyMetal
Scooby Newbie
 
Member#: 199233
Join Date: Jan 2009
Location: CT
Default Whirring/humming

Sounds as though it is coming from the rear somewhere..totally dependent on wheel speed, not engine related. sounds like a whirring turbine, low pitched..increases as my speed increases, and sort of spools down as i slow...

it did it temporarily last week for maybe 1 minute, and a week before it did it shortly...but the last few days it has been constant unchanging.

a bearing surely sounds like...though i dont know much about these cars specifically, i come from driving a cherokee.

noise does not change whether im on accel or decel or coast or anything..so i dont think its a diff issue...or could it be?

i jacked the car up in the rear and tried rocking the wheels, and got no movement there, which leads me to believe it isnt wheel bearing related...but like i said i am new to these cars.

its a 2000 impreza RS with an automatic tranny
RallyMetal is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.