Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday August 31, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Open Source Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-23-2009, 02:55 PM   #1
windozer
Scooby Newbie
 
Member#: 213473
Join Date: Jun 2009
Chapter/Region: MAIC
Location: York, PA
Vehicle:
2004 WRX Wagon 19t
San Remo Red

Default Knock at idle?

Hello all,

I've been noticing that sitting at idle, knock sensor 1 records a decent amount of knock. I would estimate one knock every 10-15 seconds. So a couple questions. Which side of the motor is knock sensor 1 on? From the research I've done it seems like passenger side. The big question is what is causing this, and how should I fix it?

I've heard mention here and there that the suby boxer is noisy, and that sometimes the knock sensors read false knock, but I'd really rather not blow my engine apart. Also, my UEGO reads good AFRs at idle, with a tendancy to swing rich rather than lean. I've cleaned the MAF and reset ECU as well, still shows up.

USDM 04 WRX Wagon - 67k miles - XPT Stage 2 w/catless TBE
Suggestions?
windozer is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Knock at Idle broben05 Factory 2.0L Turbo Powertrain 0 03-18-2007 03:33 PM
Occassional knock at idle? 69_Lex AccessPort 3 10-29-2006 08:46 PM
Knocks at idle.(06 WRX) weggy Newbies & FAQs 21 10-12-2006 11:07 PM
knock at idle only? crashtke Factory 2.0L Turbo Powertrain 4 10-12-2006 12:24 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.