Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Sunday July 13, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Open Source Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-08-2010, 06:06 PM   #1
Nimm
Scooby Newbie
 
Member#: 222466
Join Date: Sep 2009
Location: Milwaukee, WI
Vehicle:
2002 WRX Sedan MT
Silver

Default Anyone try the BFM cable?

Has anyone tried this cable for logging and flashing? More specifically on a 2002 WRX? I searched but nothing came up.

http://www.bustedfingermotorsports.com/flash.html
* Registered users of the site do not see these ads.
Nimm is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 10:16 PM   #2
Nick Boxler
Scooby Newbie
 
Member#: 180326
Join Date: May 2008
Chapter/Region: RMIC
Location: Golden, CO
Vehicle:
2005 WRX
HTA68'ed San Remo Red

Default

You should buy one and be the test dummy
Nick Boxler is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2010, 10:01 AM   #3
Nimm
Scooby Newbie
 
Member#: 222466
Join Date: Sep 2009
Location: Milwaukee, WI
Vehicle:
2002 WRX Sedan MT
Silver

Default

The bigger issue for me is I need to get a Windows laptop or netbook (just bought a house, which took some funds away). When I get that in order I would be glad to.
Nimm is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2010, 09:44 PM   #4
johnnyfive
Scooby Newbie
 
Member#: 75337
Join Date: Nov 2004
Chapter/Region: Tri-State
Location: Browns Mills
Vehicle:
2006 WRX
Graphite

Default

Well I just bought one. Hopefully it'll work on my 06 WRX like they say it will. I really don't want to spend 100+ dollars for just a cable.
johnnyfive is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2010, 10:45 PM   #5
Nick Boxler
Scooby Newbie
 
Member#: 180326
Join Date: May 2008
Chapter/Region: RMIC
Location: Golden, CO
Vehicle:
2005 WRX
HTA68'ed San Remo Red

Default

keep us updated!
Nick Boxler is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 12:20 AM   #6
scoobystas
Scooby Specialist
 
Member#: 26568
Join Date: Oct 2002
Chapter/Region: NESIC
Location: Brighton, Mass
Vehicle:
2003 Yellow Bugeye
Version 8-Vf37

Default

looks like an ebay vag com cable. what i notice about my ebay cable is the connection to the odbII has weakened after a few weeks of use and now i get intermittent loss of connection to the laptop. i have to wiggle the plug around a lot.
scoobystas is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 09:02 AM   #7
WRteXan
Scooby Specialist
 
Member#: 223894
Join Date: Sep 2009
Chapter/Region: TXIC
Location: Sugaru Land
Default

That's to be expected to a certain degree. Even some of the Cobb APs had that issue.
WRteXan is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 02:54 PM   #8
02 Scoob-TN
Scooby Newbie
 
Member#: 176010
Join Date: Mar 2008
Chapter/Region: South East
Location: Nash, TN
Vehicle:
2005 WRX sdn ver8'ed
Phat-Tuned RIP Bugeye

Lightbulb Might just just be a rebranded vag cable..

I was wondering about them too. Id be shocked if it works for the 02-03 guys. May just be the same thing as the cheaper ebay/vag cables that work if you add 12 volts to the obdII plug on the 04+ Ecu's. It would be great to see Tactrix loose the monopoly and have to be competitive. Someone test it on the bugeye..
02 Scoob-TN is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2010, 09:01 PM   #9
Nexeo
Scooby Newbie
 
Member#: 116012
Join Date: May 2006
Chapter/Region: RMIC
Location: Colorado
Vehicle:
2010 WRX Sedan
Dark Grey Metallic

Default

I'm about 90% sure that those are just VAG-COM cables with a sticker on them...
Nexeo is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 09:19 AM   #10
quazimoto
Scooby Guru
 
Member#: 70395
Join Date: Sep 2004
Chapter/Region: MAIC
Location: Da-boonies,Va
Default

Quote:
Originally Posted by 02 Scoob-TN View Post
It would be great to see Tactrix loose the monopoly and have to be competitive. Someone test it on the bugeye..
Tactrix never had the monopoly. Hell they even have posted the schematics on how to make the cable on the Openecu forums.
quazimoto is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 10:52 AM   #11
WRteXan
Scooby Specialist
 
Member#: 223894
Join Date: Sep 2009
Chapter/Region: TXIC
Location: Sugaru Land
Default

Quote:
Originally Posted by quazimoto View Post
Tactrix never had the monopoly. Hell they even have posted the schematics on how to make the cable on the Openecu forums.
Then why do I have to use ECUFlash 1.29?
WRteXan is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2010, 02:26 PM   #12
quazimoto
Scooby Guru
 
Member#: 70395
Join Date: Sep 2004
Chapter/Region: MAIC
Location: Da-boonies,Va
Default

Digitally signed drivers I believe when V1.30 came out.

Last edited by quazimoto; 10-13-2010 at 02:37 PM.
quazimoto is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2010, 12:51 AM   #13
robbieshonda
Scooby Specialist
 
Member#: 122306
Join Date: Aug 2006
Chapter/Region: South East
Location: On the Dyno NC
Vehicle:
2002 Sti PTE 6262
Interlagos Blue 551/441

Default

Quote:
Originally Posted by scoobystas View Post
looks like an ebay vag com cable. what i notice about my ebay cable is the connection to the odbII has weakened after a few weeks of use and now i get intermittent loss of connection to the laptop. i have to wiggle the plug around a lot.
like they said looks like the Vag cable, or very similar to the cobb protuner cable... which i dont use because of crap connectiona nd dropping connection during runs ect.
robbieshonda is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 11:47 AM   #14
SUBIESKI
Scooby Specialist
 
Member#: 203783
Join Date: Feb 2009
Chapter/Region: MWSOC
Location: Grand Rapids, MI
Vehicle:
2005 Forester X
RIP 04 WRX Wagon

Default

This cable is better than the ebay ones because it wont' give you the voltage too low error you get with vag com cables.
SUBIESKI is online now   Reply With Quote
Old 10-23-2010, 12:04 PM   #15
johnnyfive
Scooby Newbie
 
Member#: 75337
Join Date: Nov 2004
Chapter/Region: Tri-State
Location: Browns Mills
Vehicle:
2006 WRX
Graphite

Default

I wish I could confirm this for myself but I haven't gotten it yet. I emailed them Wednesday and they said they usually ship within 2 days and that he's sending a second one via priority mail. I haven't gotten any package info though so I'm giving them until next Wednesday. If I don't have it by then I'm just going to ask for a refund. It shouldn't take that long just to get a cable.
johnnyfive is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2010, 08:35 AM   #16
Nimm
Scooby Newbie
 
Member#: 222466
Join Date: Sep 2009
Location: Milwaukee, WI
Vehicle:
2002 WRX Sedan MT
Silver

Default

Thanks for the update.
Nimm is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2010, 10:08 AM   #17
quazimoto
Scooby Guru
 
Member#: 70395
Join Date: Sep 2004
Chapter/Region: MAIC
Location: Da-boonies,Va
Default

Quote:
Originally Posted by SUBIESKI View Post
This cable is better than the ebay ones because it wont' give you the voltage too low error you get with vag com cables.
How do you know?
quazimoto is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2010, 09:08 AM   #18
Nimm
Scooby Newbie
 
Member#: 222466
Join Date: Sep 2009
Location: Milwaukee, WI
Vehicle:
2002 WRX Sedan MT
Silver

Default

I emailed Cody at BFM and he responded with:

Our cable works just like the tacrix 1.3, although it uses a generic driver system compared to the ECUflash driver pack specific to tactrix. Our cable will log, flash, pull maps, and read learning views with no problems.

This cable is in the same case/frame as any other OBD2-usb cable including the vag cable. What makes it different is the way we wire the chip inside, common issues with vag cables is having to run 12v wires all over the place to activate the cable. With ours as long as your cigar fuse is ok, its a plug and go just like the V1.3 cable.
Nimm is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2010, 05:31 PM   #19
johnnyfive
Scooby Newbie
 
Member#: 75337
Join Date: Nov 2004
Chapter/Region: Tri-State
Location: Browns Mills
Vehicle:
2006 WRX
Graphite

Default No cable

Well I still don't have the cable and the tracking number I have for it shows no movement or location. Just "Electronic information received" since the 21st. I told them that unless the cable is in transit right now that I want my money back and that I'm giving them a week to resolve it. Now I have to order a tactrix cable and have it overnighted becuase I needed this stupid cable this month. Unbelievable.
johnnyfive is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2010, 07:45 AM   #20
preludeIVgen
Scooby Newbie
 
Member#: 258688
Join Date: Sep 2010
Default

Quote:
Originally Posted by Nimm View Post
Has anyone tried this cable for logging and flashing? More specifically on a 2002 WRX? I searched but nothing came up.

http://www.bustedfingermotorsports.com/flash.html
I just bought one on ebay. I have a my01 ADM wrx... bloody hope this works, the guy swears it will.

Anyone got an update on their experience?
preludeIVgen is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2010, 11:13 PM   #21
MykuL
Scooby Specialist
 
Member#: 122451
Join Date: Aug 2006
Chapter/Region: NESIC
Location: Cranston, RI
Vehicle:
01 RSTI w/07 EJ257
6MT Brembos BBSs Interior

Default Got mine!

I ordered this on Wednesday and got it yesterday. Cable seems like it's very good quality, so far I was able to use the "clear ECU" function in RomRaider and it did clear my CEL.

Still trying to get it to work with EcuFlash though... will work on it more tomorrow.
MykuL is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 02:41 AM   #22
preludeIVgen
Scooby Newbie
 
Member#: 258688
Join Date: Sep 2010
Default

i got my cable and it works with romraider/learning view but no ecuflash... i have an ADM my01 wrx.

Mykul - did you get yours working??
preludeIVgen is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 01:01 PM   #23
MykuL
Scooby Specialist
 
Member#: 122451
Join Date: Aug 2006
Chapter/Region: NESIC
Location: Cranston, RI
Vehicle:
01 RSTI w/07 EJ257
6MT Brembos BBSs Interior

Default

Quote:
Originally Posted by preludeIVgen View Post
i got my cable and it works with romraider/learning view but no ecuflash... i have an ADM my01 wrx.

Mykul - did you get yours working??
I've been talking to Cody from BFM about this issue, GREAT guy to deal with.

He's told me he tested this cable on every ECU that they've advertised it to work with, INCLUDING the '02-'03 WRX USDM. He said he, too, had a lot of trouble at first to get it working, but stated it is all about timing.

He even said he got it working with version 1.42.2595 of Ecuflash. He seems like a genuine guy, so I'm going to keep trying.

Quote:
Originally Posted by Cody
Mike,

I'm guilty of being a workaholic even if i'm not in the shop i'm always checking things on here haha.

I tested these with every model except the 2000+ JDM but i did have some testers try them and confirm for me overseas. With the 2002/2003 it was a pain at first because i was going at it like an 04 or 05 which aren't very particular about timing. I tried everything i could think of and finally i found the trick but the best way to describe the "right" moment to confirm is making sure you don't hear the cooling fans cycle. Some people will get it first try some have to try it a few times before you catch the feel for when to confirm, i gave out a few cables to 02/03 guys to mix up my test batch.

The main thing is ECUFlash on that confirm prompt, key and BAM nail the "ok" and let it sync up. I tested the cables with ECUflash, Romraider, and Learningview the ecuflash was ver 1.4xx something i just can't remember for sure but at that time it was backwards compatible with the older versions. I will check my tuning laptop tomorrow if your still having issues, but go at it with the new timing and make sure your flash block and test connectors are good to go then run through it just like a normal flash or pull, until you key the ignition and confirm before the fans do their test cycle.

Our driver is generic with some modifications oddly enough its the only one that worked in house, standard tactrix drivers wouldn't respond at all and neither would vag com, or other OBD software cable drivers like swicom. You may uninstall your ECUflash , install our drivers then do a fresh install just to see. But i'm pretty sure it is just the timing that has got you locked down. Shout back man and let me know how it works out.


Cody Mullins "Lethaldose"
Owner/Operator/Fabricator/Tuner
WWW.BUSTEDFINGERMOTORSPORTS.COM

MykuL is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2010, 04:29 PM   #24
Big Joe
Scooby Newbie
 
Member#: 3722
Join Date: Jan 2001
Location: So. Cali.
Vehicle:
2002 WRX Wagon
Silver

Default

I got an 02 WRX, no luck yet getting the BFM cable to sync. Let us know if you got yours to work.
Big Joe is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2010, 05:50 PM   #25
MykuL
Scooby Specialist
 
Member#: 122451
Join Date: Aug 2006
Chapter/Region: NESIC
Location: Cranston, RI
Vehicle:
01 RSTI w/07 EJ257
6MT Brembos BBSs Interior

Default

Quote:
Originally Posted by Big Joe View Post
I got an 02 WRX, no luck yet getting the BFM cable to sync. Let us know if you got yours to work.
Spoke to Cody again today, he's going to find a client with a bugeye and do a complete write-up. I'll try some more tonight.
MykuL is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone try the K&N Typhoon Intake system for the WRX? BrysImpreza Factory 2.0L Turbo Powertrain 2 01-02-2002 02:03 PM
Anyone try the Eibach springs from Subaruparts.com? BrysImpreza Brakes, Steering & Suspension 1 09-20-2001 05:53 PM
Anyone try the Forge strut tower bar? dead-eye Brakes, Steering & Suspension 2 07-30-2001 09:00 PM
Anyone try the clear Subaru fog light protectors? Arnie Technical Forum Archive 3 08-22-2000 09:59 AM
Anyone try the AVS Sports? Tim Prudence Technical Forum Archive 14 07-28-2000 12:49 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.