Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday September 19, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Open Source Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-24-2011, 04:36 PM   #1
Mr.Bug_02
Scooby Newbie
 
Member#: 296317
Join Date: Sep 2011
Default need assistance from REAL OpenSource Users PLEASE!!!

Hey guys, so when i first came on i was having issues with the car and they seem to be fixed, but now I'm starting to get into the tuning portion to make my mods work together and finally make me happy. I keep getting a ping and missfire (cylinder 3) on the car, when i pull one of my logs from RomRaider knock correction shows "2" @ 6psi, when i turn up the boost to 11psi it starts to show knock of "-1.5" and ping gets louder.. my tuner and i have worked with several softwares, (AEM, Motec, Hondata, Electromotive, etc) but never OpenSource. so its very different to us, all the values used are not the usual we are familiar with for instance "g/rev"..
i would like feed back from you guys that actually tune or are good and familiar with all this stuff. i have read some of the stickies here and on NASIOC, but not a lot of help with MY issues. i really want to get rid of this "ping/knock" when under boost. i went thru one specific sticky of "testes1010" where he was giving away maps and checked his RR tables, his knock reads "8" isn't that bad? i dont know, its stressing me out. i have owned the car for 5 months and i have never pushed the car over 6psi besides the times we are trying to learn this OpenSource. please any help will be good help for me. advice on the tuning and changes yall have made and maybe experienced this "pinging" and missfire issue it will all be very appreciated. sorry if i'm being so vague im typing this before meeting with the family for party...

i was told by AWD Tuning that i need to be tuned in order for ping to go away, because where i have opened up my air flow with all these exhaust upgrades that the factory timing is to aggressive for the car. thats the only info i have received from anyone. is this a fact? Thanks in advance guys!

MODS:
header and up pipe
3 inch down pipe
3 inch catless exhaust
Grimm Speed EBCS
255 Whalbro furl pump
Intake short ram
AEM wideband
* Registered users of the site do not see these ads.
Mr.Bug_02 is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2011, 10:17 AM   #2
quazimoto
Scooby Guru
 
Member#: 70395
Join Date: Sep 2004
Chapter/Region: MAIC
Location: Da-boonies,Va
Default

Quote:
Originally Posted by Mr.Bug_02 View Post
so its very different to us, all the values used are not the usual we are familiar with for instance "g/rev"..
It's a measurement of engine load. It's the "x" axis on the base timing and openloop fueling maps. It's used because these are MAF based cars.


Quote:
Originally Posted by Mr.Bug_02 View Post
i really want to get rid of this "ping/knock" when under boost. i went thru one specific sticky of "testes1010" where he was giving away maps and checked his RR tables, his knock reads "8" isn't that bad?
No. Your looking at the kc advance table. Every table has a "map description". Click "view" and then "table properties".
Quote:
Originally Posted by Mr.Bug_02 View Post

i was told by AWD Tuning that i need to be tuned in order for ping to go away, because where i have opened up my air flow with all these exhaust upgrades that the factory timing is to aggressive for the car. thats the only info i have received from anyone. is this a fact? Thanks in advance guys!

MODS:
header and up pipe
3 inch down pipe
3 inch catless exhaust
Grimm Speed EBCS
255 Whalbro furl pump
Intake short ram
AEM wideband
Yes it's fact. You also need to probably tune the MAF scaling for the intake (helps if you actually list which one) and absolutely tune the WGDC and turbo dynamics tables for for the ECBS. This isn't something your going to learn overnight........
quazimoto is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2011, 11:30 AM   #3
bswilmington
Scooby Specialist
 
Member#: 217563
Join Date: Jul 2009
Chapter/Region: South East
Location: Eden NC
Vehicle:
2006 Sti 12.68 @ 108
321WHP 422WTQ dynojet SAE

Default

Have you read the Subaru newbie tuning section that is sticky above? It helps cover alot about how to tune suby and what different maps do.
bswilmington is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2011, 11:01 PM   #4
Mr.Bug_02
Scooby Newbie
 
Member#: 296317
Join Date: Sep 2011
Default

thanks for the info guys, i have not looked at that one specifically but i will now that you are referring me to it. i dont really use this site, but started to notice it has way more info than clubwrx.net, but both sites have helped me quite a bit
Mr.Bug_02 is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2012, 12:49 PM   #5
shutupnshift04
Scooby Specialist
 
Member#: 101710
Join Date: Nov 2005
Chapter/Region: Tri-State
Location: Jersey. not shore.
Vehicle:
BOSS

Default

Send me a wot log and the map your using ill let you know whats going on and fix it for you. your either running too much timing or too lean fuel wise. shutupnshift04@yahoo.com
shutupnshift04 is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2012, 01:14 PM   #6
unknown001
Scooby Newbie
 
Member#: 156326
Join Date: Aug 2007
Chapter/Region: South East
Location: Mobile
Vehicle:
2011 RA
03 bugiftw for the track

Default

At that low boost he could be running too rich as well. If you want all our help post your logs to google docs and link them to this thread so we can all see them.
unknown001 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I need assistance from the OT Helpdesk BGPunk2001 Off-Topic 10 08-24-2010 03:38 PM
Need assistance from the NWIC group 06_Aspen_STI North West Impreza Club Forum -- NWIC 1 05-31-2008 07:38 PM
Need assistance from the windows/PC gurus out there! Krmnnghia01 Off-Topic 7 07-15-2006 11:36 AM
need input from spec clutch users tribalwrx Transmission (AT/MT) & Driveline 4 06-24-2005 10:08 PM
Need assistance from DMS 50mm owners Flashboy Brakes, Steering & Suspension 5 09-23-2001 05:14 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.