Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday April 24, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Warranty Issues & SOA Problems

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-20-2011, 10:21 PM   #76
RexyGirl
Scooby Specialist
 
Member#: 63616
Join Date: Jun 2004
Chapter/Region: South East
Vehicle:
1996 Volvo 850 Turbo
with mods :)

Default

You're welcome

You might find that the idle will eventually even itself out.

The recall isn't the only thing that causes this. Sometimes after replacing a dead battery or resetting the ECM after a check engine light will cause the same condition. It should go away on it's own once the ECM relearns the idle. However, cleaning the throttle body won't hurt at all and will help things along.
* Registered users of the site do not see these ads.
RexyGirl is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2011, 02:25 PM   #77
Rally_MattChase
Scooby Newbie
 
Member#: 137451
Join Date: Jan 2007
Chapter/Region: NWIC
Location: PDX
Default

Name: Matt D. (Assist Serv. Manager)

Make: 2005 Outback XT Limited

Mileage: 72000

Time Out Of Use: Weeks +

Problem And Likely Cause: The car starts, the security light comes on, then dies. ECU code: P1578 (Meter Failure) and BIU code: B0403 E/G request NG.

Modifications: STI intercooler, STI turbo, ECM Reprograming.

Submitted For Warranty Work (Yes/No): No.

Reason Given For Denial: Mods to engine and ECU.

Your Story: First dealership diag and found bad BIU (Body Integrated Unit), replaced. No change. Further in diag chart called for replacing the Meter (Gauges), replaced and no change. Our dealership diag chart calls for replacing the ECM. Replaced and no change. Dealer called Subaru TechLine and they recomended replacing keys, did no change. Next step replacing Main Wiring Harness, replaced and no change. On a whim replaced the starter switch and immobilizer antenna and no change. 2 Senior Master techs and Subaru TechLine are stumped. Any help would be great to: mattdomes@gmail.com

Either this car is cursed or ... no its cursed. No fix at this point.

Update: Always check all the grounds on the engine, by chance found the rear lower engine grounds loose. Problem solved this time.

Last edited by Rally_MattChase; 08-26-2011 at 12:42 AM.
Rally_MattChase is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2011, 05:17 PM   #78
NOT_2_SLOW
Scooby Newbie
 
Member#: 208817
Join Date: Apr 2009
Chapter/Region: Tri-State
Vehicle:
2006 WRX TR Stg2++
CGM

Default

Name: THOMAS

Make: 2006 WRX TR

Mileage: 83k

Time Out Of Use: a long while

Problem And Likely Cause: Front drivers side directional does not work; via hazards or turn directional. Not sure of the cause.

Modifications: vf39, sti tmic, 3port ebcs, 3"dp, phenolic spacers, meth/water kit

Submitted For Warranty Work (Yes/No): No

Reason Given For Denial:

Your Story: Bought the car in 2008 realised the directional wasnt working, thougt it was just a bulb out; didnt think much of it until i removed the headligt to change the bulb to realise it still didnt work. Then i had to remove the housing again and tested the plug for the bulb with a what-cha-ma-call-it/ voltmeter thing, to find out no juice was getting to the bulb.
NOT_2_SLOW is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2012, 01:48 PM   #79
drewvdw
Scooby Specialist
 
Member#: 255776
Join Date: Aug 2010
Chapter/Region: MWSOC
Location: Laramie, WY
Vehicle:
2010 LR WRX
MPS powered.

Default

Name: Drew

Make: 2010 WRX

Mileage: 30k

Time Out Of Use: not out of use

Problem And Likely Cause: p1578 unknown code, also threw 2 camshaft codes and crankshaft code (don't remember the codes) and key communications failure code (due to remote start)

Modifications: injectors, inlet, intake, tgv deletes, full exhaust (high flow cat), ewg, e-85, fuel pump, viper 5901 remote start/security system

Submitted For Warranty Work (Yes/No): No

Reason Given For Denial: N/A

Your Story: started my car and as I was driving away, i would hear an odd noise for 2-3 seconds before my ewg would open up. plugged in my AP and got the codes, i've had the crank and cam codes before while remote starting, but never the P1578. in my infinite wisdom i mistakenly hit reset ecu. the noise and code haven't come back in 300 miles.
drewvdw is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2012, 12:18 AM   #80
07wrxguya
Scooby Newbie
 
Member#: 168071
Join Date: Jan 2008
Default

I cant find anything regarding TGV's. Has anybody had problems with aftermarket warrenties fixing tgv's and related components?
07wrxguya is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trouble/Warranty Denial Report Thread: Drivetrain (Engine, Tranny, Diff, Etc.) North Ursalia Warranty Issues & SOA Problems 2582 04-06-2014 01:57 AM
Trouble/Warranty Denial Report Thread: Body/Exterior of Vehicle North Ursalia Warranty Issues & SOA Problems 129 11-06-2013 02:03 PM
Trouble/Warranty Denial Report Thread: Braking System North Ursalia Warranty Issues & SOA Problems 77 08-06-2013 07:06 AM
Trouble/Warranty Denial Report Thread: Interior North Ursalia Warranty Issues & SOA Problems 58 01-12-2013 05:47 PM
Trouble/Warranty Denial Report Thread: Suspension North Ursalia Warranty Issues & SOA Problems 51 04-03-2010 03:51 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.