Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday August 20, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Subaru Conversions

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-03-2012, 10:52 PM   #1
KevinT.
Scooby Newbie
 
Member#: 291684
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: NESIC
Location: Dutchess Ny
Vehicle:
2004 Rs (Wrx Swap)
San Remo Red

Default CRY for help...wiring problems 02wrx swap.

Ok, well here's some background info.

I bought a 2004 rs with a blown motor in hopes of swapping ...soon a friend crashed his wrx and i bought it with rear end damage only.

Before i started the swap ...i started the wrx in my driveway and it ran perfectly ....just no driving because the rear was smashed to hell.

Soon i started the swap and i learned of all the things that actually have to be swapped over. ......i decided to swap over the entire wrx harness, which soon included everything.

(LITERALLY EVERY WRX WIRING PART HAS BEEN SWAPPED OVER, IF IT HAD A WIRE ON IT THE WRX VERSION WENT IN THE CAR)....except the gas tank, here i used a wrx fuel tank harness on the 04 tank. It plugged in the the fuel pump, the drivers side 2 wire and one center sensor, however there was a sensor that was in use on the 04rs setup, but had no plug for it on the wrx fuel tank harness.

Today i finally had the engine back in, all the things needed to start the car were there, and i tried to start the car, no luck. Here's where things get bad.
A whole stray of electrical problems came up and ill start a list of what they were.

1.Abs kept pulsing, and would only stop when the key was in running position, or we stepped on the brake.
2.We didn't hear the fuel pump but we smelled gas.
3.Wipers will turn off only in the intermittent slot....all other places they turn on.
4.We hooked up a scanguage to the obd2 port, and it got power, but no reading or connection to the ecu (im not sure but i think the term is no data link?)
5.Windows work even when the key is out of the ignition.
6.We got the battery idiot light, but only after trying to start, before that just sitting in running pos. it would be off.
7. upon turning the key to anything other than off ....i would get an odd whine, then the wipers would go off once, then nothing.

Still no start up or for that matter even any attempted cranking. I'm thinking it could be a short somewhere but I'm really no good with wiring so I'm asking those with more authority in this matter.

I'm trying my best at everything i do here but I'm getting a little fed up with my choice to swap.

Being that I'm 16,, every penny i saved up went in to buying my car and the donor car....I don't have the option of selling it as an incomplete swap, and i don't have big money to send it out to a shop for the wiring.....can anyone help out a guy who's trying his best but is up to his neck in trouble?

If so thank you very much and may what ever deity you pray to bless you
* Registered users of the site do not see these ads.
KevinT. is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2012, 12:12 AM   #2
dangerousatom
Scooby Specialist
 
Member#: 70710
Join Date: Sep 2004
Chapter/Region: Tri-State
Location: Quakertown/AREA1320 391whp
Vehicle:
2002 04STi Swaped RS
w/PPGS & 02 Wagon w/PPGs

Default

Start by checking the grounds and make sure they are tight...

Do you have a full wiring schematics for each car?
dangerousatom is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2012, 09:57 PM   #3
KevinT.
Scooby Newbie
 
Member#: 291684
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: NESIC
Location: Dutchess Ny
Vehicle:
2004 Rs (Wrx Swap)
San Remo Red

Default

i did a basic shake down of the car pre start ....i have the 02 wrx diagrams but not 04rs ...ill look in to those.
KevinT. is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 11:24 PM   #4
BMXspears
Scooby Newbie
 
Member#: 79339
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2002 EJ257 swap WRX
Midnight Black

Default

You definitely need to get the schematics for the other car and compare them side by side.

Did you get the fuel pump control module out of the trunk of the wrx and swap that as well?

Make sure that plug is all the way down on the abs control module, it fits kind of weird.

I know that the wiring for the windshield wipers for my 02 wrx to 04 sti swap was different, the plugs were the same but the pin orientation was different.

Is the fuel tank pick-up even the same between turbo and non-turbo models? Did you swap the pick-up?

That sensor that wouldn't plug in on the tank is probably the purge control solenoid valve. it will cause a check engine light, which you will have to delete with a tune of some sort.

Also, check all your fuses. You probably blew a few already.
BMXspears is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2012, 03:14 PM   #5
KevinT.
Scooby Newbie
 
Member#: 291684
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: NESIC
Location: Dutchess Ny
Vehicle:
2004 Rs (Wrx Swap)
San Remo Red

Default

I got the fuel pump controller...
good to know about the wipers too
I decided I'm just going to swap the tankfrom the Wrx ....to avoid complications
Thanks for the help ill update with progress after this weekend
KevinT. is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2012, 12:35 PM   #6
BenGSX
Scooby Specialist
 
Member#: 210061
Join Date: Apr 2009
Chapter/Region: BAIC
Location: Elk Grove, CA
Default

Triple check all grounds.. run your hands over the loom and feel for tails sticking out with engine grounds under the hood.. Missing a ground some where can cause all kinds of crazy issues as current backs around the harness.
BenGSX is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2012, 09:12 PM   #7
KevinT.
Scooby Newbie
 
Member#: 291684
Join Date: Aug 2011
Chapter/Region: NESIC
Location: Dutchess Ny
Vehicle:
2004 Rs (Wrx Swap)
San Remo Red

Default

I STARTED!!! .....just so happens i thought i had hooked up the ground on the alternator, when in fact i did not. ......odd enough ...that stoped all the problems i was having, including the abs pulsing.
KevinT. is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
08322 NJ: Cry for help, need a local w/ 02-03 WRX IACV for test... IMPREZive 02 WRX Tri-State Area Forum 0 06-06-2005 01:38 PM
A cry for help. Matt South East Region Forum 6 05-06-2002 04:37 PM
One last cry for help!! TVChikee New England Impreza Club Forum -- NESIC 14 11-01-2001 10:23 PM
Bad Bad news, and a cry for help. Rubr_Duky Southern California Impreza Club Forum -- SCIC 6 09-07-2001 10:06 AM
Cry for help! Subie Gal North West Impreza Club Forum -- NWIC 11 06-09-2001 11:26 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.