Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday November 26, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-02-2012, 01:16 PM   #1
NjSwagWag
Scooby Newbie
 
Member#: 260095
Join Date: Oct 2010
Chapter/Region: Tri-State
Location: Woodbridge
Vehicle:
02 Built WRX
WRB

Default cylinder 2 & 4 misfire. 05 RS

Changed plugs, wires and coil. Still misfiring on 2 and 4. Any ideas?
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by NjSwagWag; 08-02-2012 at 05:47 PM.
NjSwagWag is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 03:33 PM   #2
STi Guy 69er
Scooby Newbie
 
Member#: 82648
Join Date: Mar 2005
Chapter/Region: W. Canada
Location: Medicine Hat
Vehicle:
2005 Impreza 2.5 RS
Black

Default

Burnt valves
STi Guy 69er is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 04:30 PM   #3
cal_look_zero
Scooby Specialist
 
Member#: 294461
Join Date: Sep 2011
Chapter/Region: NWIC
Location: Grass Pants, OR
Vehicle:
1997 Outback Sport
383hp/345tq

Default

Quote:
Originally Posted by STi Guy 69er View Post
Burnt valves
^Yeah, let's jump to worst case scenario right off the bat...


Title says 2 and 4, posting says 1 and 4.... which is it?

If it's 2 and 4, your cam sensor is kaput.

If you're running a lightened flywheel or crank pulley, 1 and 4 are defaults for a false misfire when the engine doesn't really know what's going on. (I have a constant P0304 in my car)

If you're all stock, it could be as simple as needing a seafoam and an Italian tune up, or it could indeed be burnt valves; do the simple stuff first.
cal_look_zero is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 05:48 PM   #4
NjSwagWag
Scooby Newbie
 
Member#: 260095
Join Date: Oct 2010
Chapter/Region: Tri-State
Location: Woodbridge
Vehicle:
02 Built WRX
WRB

Default

I'm sorry. It is 2 and 4. My buddy also said cam sensor. I'll also do a seafoam tomorrow

Thank you
NjSwagWag is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2012, 12:10 AM   #5
yarrgh
Scooby Specialist
 
Member#: 80465
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: RMIC
Location: Aurora, CO
Vehicle:
2001 2.5RS
Black Diamond Pearl

Default

If it's 2 & 4, your cam sensor may not be to blame. Pull the timing cover and check that you didn't slip a tooth.
yarrgh is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.