Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday July 12, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Click here to visit TireRack
Brakes & Suspension Forum sponsored by The Tire Rack

Losing traction? Need new tires?
Click here to visit the NASIOC Upgrade Garage...
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Brakes, Steering & Suspension

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 08-06-2012, 03:16 AM   #1
grasshopper2.5rs
Scooby Newbie
 
Member#: 144001
Join Date: Mar 2007
Chapter/Region: NWIC
Location: kent, wa
Vehicle:
1998 1 bad gc8
black

Default steering issue NEED HELP

Ok so ihave a 2004 wrx wagon with a complete sti swap. I just drove from southern california up to washington state. l


Here is a complete list of upgrades:

ENGINE
* 2.5 motor built by Outfront Motorsports (10k since build)
* CP 100M forged pistons
* ACL race bearings
* Perrin Rotated GT30r Turbo Kit
* Perrin fuel rails
* PE 850CC injectors
* Perrin up pipe AND down pipe
* Perrin front mount intercooler
* SMC methanol injection kit - connected, not being used
* HKS boost control unit
* STi oil intercooler JDM
* Koyo radiator
* Perrin equal length headers
* Borla hush exhaust system 3.5 inch piping, no cats
* 50mm BOV
* Turbo timer

TRANSMISSION
* 2004 STI six speed manual transmission
* race 5th and 6th gears from Japan
* Cusco engine transmission mounts
* Exedy Stage1 HD clutch

BRAKES/SUSPENSION
* Brembo big front and rear brakes
* Hawk racing brake pads
* Ray's TE 37 Volk racing rims 17 x 8.5
* StopTech front slotted rotors, STi back rotors, Steel Lines
* Prodrive Springs on KYB adjustable struts
* White line front and rear strut bar
* White line front and rear adjustable sway bar
* White line rear adjustable lateral links - currently not installed
* White line steering bushings


I Had NO issues all the way up to the washington border then all of a sudden the car started squeeking every time i changed lanes or turned the wheel slightly. I was thinking loose belt or low fluid. so i pulled over and tightened the belt and checked all my fluids and all of them were full. with about 160 miles left in my trip i started driving again and the noise comes back except this time way worse and louder. then it just keeps getting worse were its squeeking extremly loud on the freeway with me just going straight.

i finally make it to a buddys house and as i slow down and pull into the parking lot every turn is a nightmare. the slow turns just sound like almost grinding metal on metal from the steering rack. and now the dam check engine light has turned on.

i leave the car for 45 mins and go to drive it home and its super grindy comeing out of the parking lot and i LOSE BRAKE PRESSUre!! and have to pump the brakes a bit. and on the 5 min drive every thing in the front end seems to be makeing noise even the struts and suspension

the weird thing is its still really easy to steer its not like it went stiff or hard so i am confused

thought it might be the pump but if the pump wasnt working neither would the power steering


ive searched and it seems like no one has had this issue they just have a loose belt or whiney not supper loud pump

is my pump going out?
air in the lines?
my steering rack gone to ****?

Last edited by grasshopper2.5rs; 08-06-2012 at 03:18 AM. Reason: more info
grasshopper2.5rs is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.