Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Wednesday November 25, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Pre-2002 Factory Turbo Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads. 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 08-06-2012, 08:40 PM   #1
Scooby Newbie
Member#: 317488
Join Date: Apr 2012
Chapter/Region: International
Location: Adelaide, Australia
1995 GC8C WRX import

Default 95 WRX - Removing over-boost fuel cut

Hi guys, I've got a 95 WRX, relevant mods being VF34, 3" turbo back exhaust, Walbro fuel pump and Z4 ECU (15.65psi fuel cut). A couple of months ago I raised boost to about 16psi with my MBC and the car would hit fuel cut at about 4500-5000rpm at WOT, which was when it would hit the 15.65psi fuel cut. We fixed this by tricking the MAP sensor and putting a one-way valve into the air hose for it so that it would only detect vacuum but no boost. This has worked perfectly for the past month or 2, but now it's suddenly hitting fuel cut again... and I can't figure out why! I've swapped that one-way valve for a brand new one to see if it just broke, but it's still happening. I've reset the ECU in the hopes that might do something but it hasn't. I have a spare MAP sensor so I'll try putting that in next. It's just weird that it was fine for this long with the one-way valve trick and now suddenly it's not :/

Is there anything else that controls fuel cut from overboost apart from the MAP sensor? Is it possible to just run no MAP sensor? Any other ideas?


Last edited by Merko; 08-06-2012 at 08:45 PM.
Merko is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 07:38 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2015, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.