Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday July 10, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Engine Management & Tuning > Open Source Reflashes

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-01-2012, 11:58 AM   #1
pagan PL
Scooby Newbie
 
Member#: 193241
Join Date: Nov 2008
Chapter/Region: MWSOC
Location: Chicago burbs
Vehicle:
2006 STi built
mud'nblue

Default boost gauge showing overboost after tuning

hi there.
I have ordered 2nd prosport premium boost gauge thinking that my 1st one is dead. It was already on the car when I have purchased it. It is connected to a 3way splitter between BPV and manifold.
Vacuum showed by gauge is -20 and boost 30psi so it is basically doing what he wants. Gauge tested on my friends stage2 car and it's working OK.

It all started after tuning(done by reputable tuner). All logs came out very good and stable. Target boost 22psi holding 21.8psi strong. Is this has to do something with MAP sensor scaling(stock map sensor)? Did my tuner did a good job? What should I do to have working gauge.
Thank you.

p.s: Little more specs: built block, blouch 18g-xt IWG, grimmspeed 3port bcs, and all other standard supporting mods pushing 380hp/390 tq at the wheels.
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by pagan PL; 09-01-2012 at 12:38 PM.
pagan PL is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2012, 12:11 PM   #2
Black94Snake
Scooby Specialist
 
Member#: 274499
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: NESIC
Location: RI
Vehicle:
2007 CGM VF'd WRX
12.70 @ 108.4mph

Default

Well, you certainly aren't making 280hp on 30psi with an 18gxt...

Post some logs.
Black94Snake is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2012, 12:21 PM   #3
pagan PL
Scooby Newbie
 
Member#: 193241
Join Date: Nov 2008
Chapter/Region: MWSOC
Location: Chicago burbs
Vehicle:
2006 STi built
mud'nblue

Default

ouch sorry my alergy is killing me.
edit: 380whp/390 tq.
pagan PL is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.