Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday July 28, 2015
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-20-2012, 12:27 PM   #1
itr.#1446
Scooby Newbie
 
Member#: 162447
Join Date: Oct 2007
Chapter/Region: Tri-State
Location: Northern NJ
Vehicle:
03 Wrx
Sonic yellow

Default oil smoke on start up and burning smell when driving/oil consumption

I just got this car 2 weeks ago it's an 03 with 53k miles vf39 with bolt on's tuned by sti Mikey. Few days after I got it noticed a oil smell and decided to check the dipstick and it was a quart low added oil and checked it again yesterday and was a quart low. Now the past 2 mornings it's blowing a decent amount of blue smoke on start up. With the oil cap off it has some puffing air coming out but no smoke that I can notice. Car runs good and doesn't really smoke when driving that I know of but always smell oil once I come to a stop from somewhere in the engine bay, no leaks on the ground what do you guys think I should check?
itr.#1446 is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2015 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2015, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.