Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday October 23, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-22-2012, 04:42 PM   #1
garinhash
Scooby Newbie
 
Member#: 149670
Join Date: May 2007
Vehicle:
2002 impreza wrx
blue

Default 02 wrx "randomly" stalling when coming to stop

this issue started a few months back, the car is a stock 02 wrx wagon, i have not done anything to the engine, most that i have ever done (myself) to the car is change the oil/filter, ect...

when coming to a stop i let in the clutch and apply breaks, before coming to a complete stop the idle will drop to 0.
first time was maybe 3 months ago, second was maybe last month, but in the last 2 weeks it hss done this 4 times maybe, today i was driving for less than 45 min and it stalled twice.
i was sitting at a drive through for several minutes and it was fine, got my food drove off, at the very first stop i came to i did the same thing, pushed in clutch and applied breaks then it stalled out.
i tried to restart it again before coming to a full stop by pushing the clutch in all they way and turned the key, and then i heard the starter making a very unpleasant grinding noise.... so i came to a full stop, and shut the car off completely (no one was behind me), then turned the key and the car started right up.

any ideas what this could be? i am becoming worried because it seems to be getting progressively worse

edit:
also when the car stalled i do remember seeing the check engine light come on, but once the car started up again the light was gone.
i just used my code reader and it said 0 codes :/

Last edited by garinhash; 09-22-2012 at 05:02 PM. Reason: more info
garinhash is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.