Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Saturday October 25, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Factory 2.0L Turbo Powertrain (EJ Series Factory 2.0L Turbo)

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-08-2012, 08:11 PM   #1
kev29
Scooby Newbie
 
Member#: 321425
Join Date: May 2012
Location: New York City
Vehicle:
2002 Impreza WRX
Aspen White

Default Rattling noise..What do you think it is?

Ok, so I bought this car with about 174k miles. It had a knocking noise when I bought it, it turned out being one of the idlers. My mechanic fixed it, and changed the timing belt. I added about 3k miles to it so far, had fun with it. After a long drive, it began making a rattling/scraping noise. I cant figure out what it is. The sound comes from the right camshaft area. Let me know what you guys think it could be. Thanks in advance.

* Registered users of the site do not see these ads.
kev29 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2012, 05:13 PM   #2
kev29
Scooby Newbie
 
Member#: 321425
Join Date: May 2012
Location: New York City
Vehicle:
2002 Impreza WRX
Aspen White

Default



It looks like it could be an idler that is damaged. The timing belt was changed not to long ago. Found this chip in my timing belt.
kev29 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2012, 09:09 PM   #3
mod maniac
NASIOC Supporter
 
Member#: 300551
Join Date: Nov 2011
Chapter/Region: SCIC
Location: mariposa ca.
Vehicle:
2&4 fxt & fxt sti
Fullers Garage

Default

I can't tell from the vid but it sounds bad. Take it to your mechanic or bring it by here and I will tell you what it is.
mod maniac is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2012, 10:05 PM   #4
kev29
Scooby Newbie
 
Member#: 321425
Join Date: May 2012
Location: New York City
Vehicle:
2002 Impreza WRX
Aspen White

Default

Yea, Im at college and im looking for a Subaru mechanic up by Ithaca NY.
kev29 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2012, 10:58 PM   #5
Codeman911
Scooby Newbie
 
Member#: 331941
Join Date: Sep 2012
Location: KC
Vehicle:
2002 WRX
Silver

Default

Hard to tell. Cam bearing?
Codeman911 is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2012, 01:54 PM   #6
kev29
Scooby Newbie
 
Member#: 321425
Join Date: May 2012
Location: New York City
Vehicle:
2002 Impreza WRX
Aspen White

Default

Im thinking about just getting a timing belt kit and change all the idlers and belt.
kev29 is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2012, 05:00 PM   #7
kev29
Scooby Newbie
 
Member#: 321425
Join Date: May 2012
Location: New York City
Vehicle:
2002 Impreza WRX
Aspen White

Default

UPDATE: I got a timing belt kit and changed everything. At first, everything sounded good, but after letting the car sit for a while, the sound returned. This time however it sounds a bit lower and periodical depending on acceleration, and seems to go away when the car is hot. I convinced myself that it is just one of those random Subaru noises since it seems to go away after driving.
kev29 is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2012, 06:41 PM   #8
03sportwagon
Scooby Newbie
 
Member#: 252943
Join Date: Jul 2010
Chapter/Region: NWIC
Location: boise id
Vehicle:
2003 wrx sport wagon
silver

Default

How is the alternator barring. My car sounded like that and went away after it warmed up. My issue was the alt barring . Take the alt belt off and spin it
03sportwagon is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2012, 09:44 PM   #9
kev29
Scooby Newbie
 
Member#: 321425
Join Date: May 2012
Location: New York City
Vehicle:
2002 Impreza WRX
Aspen White

Default

Thanks for the idea, Ill check it out.
kev29 is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2012, 02:39 PM   #10
kev29
Scooby Newbie
 
Member#: 321425
Join Date: May 2012
Location: New York City
Vehicle:
2002 Impreza WRX
Aspen White

Default

UPDATE: So its been a few days, and seems like the sound has gone away. Don't really know for sure what it was, but the car sounds better now, and running good.
kev29 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.