Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday September 16, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-04-2012, 09:34 AM   #1
02wgn
Scooby Newbie
 
Member#: 206361
Join Date: Mar 2009
Chapter/Region: NESIC
Location: Windham, NH
Vehicle:
2011 WRX
SSM

Default Need advice asap!

Long story short I recently purchased a 99rs and the headers that came with the car are custom and are mated up to a catback for a wrx which is causing a CEL. I was wondering what options I have as far as aftermarket/ebay headers that won't cause a CEL. Thanks in advance
* Registered users of the site do not see these ads.
02wgn is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 10:04 AM   #2
cmiovino
Scooby Guru
 
Member#: 134005
Join Date: Dec 2006
Chapter/Region: MAIC
Location: Pittsburgh, PA
Vehicle:
2004 WRX Premium
PSM

Default

What CEL is it? I'd assume it has something to do with a P0420 for a bad or non-existent cat.
cmiovino is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 06:58 PM   #3
yarrgh
Scooby Specialist
 
Member#: 80465
Join Date: Jan 2005
Chapter/Region: RMIC
Location: Aurora, CO
Vehicle:
2001 2.5RS
Black Diamond Pearl

Default

You can try wrapping your headers to hold heat in.
yarrgh is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 10:12 AM   #4
02wgn
Scooby Newbie
 
Member#: 206361
Join Date: Mar 2009
Chapter/Region: NESIC
Location: Windham, NH
Vehicle:
2011 WRX
SSM

Default

Quote:
Originally Posted by cmiovino View Post
What CEL is it? I'd assume it has something to do with a P0420 for a bad or non-existent cat.
that and because the o2 sensors are A. shot and B. not hooked up. But even if they weren't shot and hooked up it would still throw a CEL because of the way they were designed by the previous owner. what about ebay UEL headers. Will they still cause a CEL?
02wgn is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.