Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday October 31, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Newbies & FAQs

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-04-2012, 11:57 PM   #1
Ericomaha
Scooby Newbie
 
Member#: 330246
Join Date: Aug 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Omaha
Vehicle:
2002 Subaru
White.

Default Car died what's wrong?

When I have the car at idle sometimes the rpms jump a little 1k to .5 back and forth and sometimes it dies out of no where. But this time it died and wouldn't start. I turned the key nothing. Waited a few minutes starter clicking and radio came on. Then I got a jump and it fired right up. Could this be a bad starter battery or what I think is the ultra lightweight pully I had installed? I checked terminals they were good ground good so I'm lost and I don't want this to happen again. I have a 02 Wrx Cobb stage 2 ots maps. To check engine lights on. But battery light was on while this was happening.
* Registered users of the site do not see these ads.
Ericomaha is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 01:04 AM   #2
Ericomaha
Scooby Newbie
 
Member#: 330246
Join Date: Aug 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Omaha
Vehicle:
2002 Subaru
White.

Default

Also tested alternator checked out good just ran a tad bit lower at idle
Ericomaha is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 01:07 AM   #3
Hate
Scooby Newbie
 
Member#: 304868
Join Date: Dec 2011
Location: MA
Vehicle:
2013 Impreza 5 Door
DGM

Default

Did you have the car tuned for any new mods?
Hate is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 06:18 AM   #4
some dude
Scooby Specialist
 
Member#: 100300
Join Date: Nov 2005
Chapter/Region: MWSOC
Location: MIC|-|IG/\N
Vehicle:
06 WRX
CGM

Default

You should find out what code is thrown by the check engine light.
some dude is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 08:18 AM   #5
Ericomaha
Scooby Newbie
 
Member#: 330246
Join Date: Aug 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Omaha
Vehicle:
2002 Subaru
White.

Default

Quote:
Originally Posted by Hate View Post
Did you have the car tuned for any new mods?
No I haven't this is so weird.
Ericomaha is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 08:18 AM   #6
Ericomaha
Scooby Newbie
 
Member#: 330246
Join Date: Aug 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Omaha
Vehicle:
2002 Subaru
White.

Default

Quote:
Originally Posted by some dude View Post
You should find out what code is thrown by the check engine light.
No codes are being thrown.
Ericomaha is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 08:23 AM   #7
tibug
Scooby Specialist
 
Member#: 273906
Join Date: Feb 2011
Chapter/Region: NESIC
Location: Best be on my way...
Vehicle:
2003 brokeback
wagon

Default

Your check engine light is on but no codes are being thrown?
tibug is online now   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 09:25 AM   #8
Navendra94
Scooby Specialist
 
Member#: 327495
Join Date: Jul 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: Ozone Park, Queens, New York
Vehicle:
2012 Impreza WRX 5DR
Plasma Blue

Default

I have a feeling it's the mod you put..
Navendra94 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 10:33 AM   #9
some dude
Scooby Specialist
 
Member#: 100300
Join Date: Nov 2005
Chapter/Region: MWSOC
Location: MIC|-|IG/\N
Vehicle:
06 WRX
CGM

Default

It's hard to understand but you said 'to check engine lights on'. Does that mean two check engine lights are on? Usually if a CEL is in, there is a code associated with it that can help tell you what the car is unhappy about.
some dude is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 10:35 AM   #10
amarks563
Scooby Newbie
 
Member#: 283410
Join Date: May 2011
Chapter/Region: NESIC
Location: Medford, MA
Vehicle:
2007 WRX Wagon
UGM

Default

Your lightweight pulley you mentioned. Just the crank? Or did you install a pulley set with the alternator pulley included?
amarks563 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 11:00 AM   #11
HinshawWRX
Medium Frank
Moderator
 
Member#: 140114
Join Date: Feb 2007
Chapter/Region: MAIC
Location: Common Sense, VA
Vehicle:
2014 Porsche
GT3 (Currently on Fire)

Default

You can't tune for a pulley.....

Have your battery checked.
HinshawWRX is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 11:02 AM   #12
Ericomaha
Scooby Newbie
 
Member#: 330246
Join Date: Aug 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Omaha
Vehicle:
2002 Subaru
White.

Default

Quote:
Originally Posted by some dude View Post
It's hard to understand but you said 'to check engine lights on'. Does that mean two check engine lights are on? Usually if a CEL is in, there is a code associated with it that can help tell you what the car is unhappy about.
It's just a code for bank one is too Rich that's the only code that comes up once and awhile. Other than that nothing. Sorry for confusion.
Ericomaha is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 11:02 AM   #13
Ericomaha
Scooby Newbie
 
Member#: 330246
Join Date: Aug 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Omaha
Vehicle:
2002 Subaru
White.

Default

Quote:
Originally Posted by amarks563 View Post
Your lightweight pulley you mentioned. Just the crank? Or did you install a pulley set with the alternator pulley included?
It's just the crank not a while set.
Ericomaha is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 11:04 AM   #14
Ericomaha
Scooby Newbie
 
Member#: 330246
Join Date: Aug 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Omaha
Vehicle:
2002 Subaru
White.

Default

Quote:
Originally Posted by HinshawWRX View Post
You can't tune for a pulley.....

Have your battery checked.
You can't? Ok good I thought that could be an issue. Pheww relief. Battery was new when I bought car 8 months ago. But i will have it checked anyways today.
Ericomaha is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 11:09 AM   #15
rexspeedworthy
Scooby Specialist
 
Member#: 26965
Join Date: Oct 2002
Chapter/Region: MWSOC
Location: Independence, KY
Vehicle:
2011 WRX
DarkGray

Default

Someone swapped out your ECU with one from a BRZ?
rexspeedworthy is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 12:20 PM   #16
Ericomaha
Scooby Newbie
 
Member#: 330246
Join Date: Aug 2012
Chapter/Region: MWSOC
Location: Omaha
Vehicle:
2002 Subaru
White.

Default

Quote:
Originally Posted by rexspeedworthy View Post
Someone swapped out your ECU with one from a BRZ?
Lol what no.
Ericomaha is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 06:24 PM   #17
HinshawWRX
Medium Frank
Moderator
 
Member#: 140114
Join Date: Feb 2007
Chapter/Region: MAIC
Location: Common Sense, VA
Vehicle:
2014 Porsche
GT3 (Currently on Fire)

Default

Quote:
Originally Posted by Ericomaha View Post
It's just a code for bank one is too Rich that's the only code that comes up once and awhile. Other than that nothing. Sorry for confusion.
Crazy thought here. You have a CEL, fix it then see if the car works. Crazy. CEL's are there for a reason.
HinshawWRX is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 06:32 PM   #18
tommyson01
Scooby Specialist
 
Member#: 154579
Join Date: Jul 2007
Chapter/Region: NWIC
Location: in transisition
Vehicle:
2005 OBXT
Old man blue

Default

Quote:
Originally Posted by HinshawWRX View Post
Crazy thought here. You have a CEL, fix it then see if the car works. Crazy. CEL's are there for a reason.
What he said.
tommyson01 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 06:35 PM   #19
jarhead2010
Scooby Newbie
 
Member#: 284622
Join Date: Jun 2011
Chapter/Region: MWSOC
Location: omaha ne
Default

"unicorn poking holes and taking ****s"

a.k.a the internet is a great tool for research, but not for asking questions beyond your knowledge
jarhead2010 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.