Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday August 28, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Built Motor Discussion

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-06-2012, 10:28 PM   #1
Mastuss3055
Scooby Newbie
 
Member#: 334085
Join Date: Oct 2012
Default 2010 wrx loud pop

I have had my wrx tuned at cobb and i dint know what it is or if its normal. But when i rev around 6-7k and then let off there is a lound pop.. if you can help me out i would be greatly thankful.

Mods.

Fmic
Grimmspeed downpipe
Tial ewg
Invidia catback
Grimmspeed uppipe
Perrin tubo inlet.

Im freaking out about it so yeah let me know
Thanks
* Registered users of the site do not see these ads.
Mastuss3055 is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2012, 11:58 PM   #2
wrxsubiemod
Scooby Specialist
 
Member#: 165104
Join Date: Nov 2007
Chapter/Region: SCIC
Location: name where you like it
Vehicle:
E85 SoCalPorting
Phatron tuned

Default

Like a back fire pop?
wrxsubiemod is online now   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 12:39 AM   #3
Mastuss3055
Scooby Newbie
 
Member#: 334085
Join Date: Oct 2012
Default

Kinda it does it after i rev full throttle and then just let off completly
Mastuss3055 is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 12:41 AM   #4
WRB19
Scooby Specialist
 
Member#: 302898
Join Date: Dec 2011
Location: Wyoming/Arizona
Vehicle:
2014 Focus ST
Race Red

Default

After fire probably...I get that too
WRB19 is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 12:56 AM   #5
Alistairh
Scooby Newbie
 
Member#: 268286
Join Date: Dec 2010
Chapter/Region: W. Canada
Location: Edmonton
Vehicle:
2011 STi
Dark Grey

Default

Quote:
Originally Posted by Mastuss3055 View Post
Kinda it does it after i rev full throttle and then just let off completly
better posted in factory engine.

Afterfire/backfire. overly rich mixture getting ignited at some point in the exhaust.

Not the most ideal thing, as it can cause damage. In your case it sounds like you just need to stop winding it up and letting off.
Alistairh is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.