Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Tuesday September 2, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Warranty Issues & SOA Problems

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-11-2012, 10:26 PM   #1
xabre1200
Scooby Specialist
 
Member#: 259591
Join Date: Oct 2010
Location: San Francisco, California
Vehicle:
2011 WRX sedan
WR Blue

Default Delete

issue solved delete
* Registered users of the site do not see these ads.

Last edited by xabre1200; 08-29-2014 at 05:33 PM.
xabre1200 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 11:39 PM   #2
S1CkWrx
Scooby Specialist
 
Member#: 325249
Join Date: Jul 2012
Chapter/Region: Tri-State
Location: New Jersey
Vehicle:
2012 wrx
dgm

Default

go to a "mod" friendly dealer.
S1CkWrx is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 02:15 AM   #3
xabre1200
Scooby Specialist
 
Member#: 259591
Join Date: Oct 2010
Location: San Francisco, California
Vehicle:
2011 WRX sedan
WR Blue

Default

ttttt

Last edited by xabre1200; 08-29-2014 at 05:33 PM.
xabre1200 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 08:14 AM   #4
Atra Militis
Scooby Newbie
 
Member#: 178257
Join Date: Apr 2008
Chapter/Region: RMIC
Vehicle:
2008 STI
DGM

Default

There is small spring attached to the clutch actuator or whatever the technical term for it is, but you just have to throw some grease on it and the squeek will go away. It's sitting behind your TMIC. You description of the noise sound very similar to the one I've experienced and mine has been fixed once I figured out what it was. Still on original clutch running 46K strong! Hopefully this input may have helped.
Atra Militis is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 10:56 AM   #5
xabre1200
Scooby Specialist
 
Member#: 259591
Join Date: Oct 2010
Location: San Francisco, California
Vehicle:
2011 WRX sedan
WR Blue

Default

ttttt

Last edited by xabre1200; 08-29-2014 at 05:33 PM.
xabre1200 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 12:11 PM   #6
yudangorgor
Scooby Newbie
 
Member#: 151107
Join Date: Jun 2007
Location: Toronto
Vehicle:
2011 WRX
SWP

Default

sounds like the firewall is flexing.
yudangorgor is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 01:25 PM   #7
dmasta46
Scooby Newbie
 
Member#: 245988
Join Date: May 2010
Chapter/Region: BAIC
Location: bay area
Vehicle:
2010 impreza 2.5i
black

Default

bump. I have the same exact problem. 2010 2.5i. will be watching for solution
dmasta46 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 02:12 PM   #8
DrD
Scooby Guru
 
Member#: 22412
Join Date: Aug 2002
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2012 Legacy 2.5GT
Ice Silver Metallic

Default

Quote:
Originally Posted by xabre1200 View Post
Btw my car is running a TP stage 2 map with a Perrin dp. From what I've read a very probably cause of the squeaking noise could be that the entire clutch assembly is coming unwelded from the firewall
Well - taking a car in modified like that to a dealer and looking for warranty work on the powertrain probably wasn't a great idea... I take it you can't do the work yourself? (I haven't read up on how the issue is addressed - the clutch isn't welded to the firewall, so I am not sure what you mean - the clutch master cylinder shouldn't be, either - it's held in place with 2 bolts... there's nothing under there which could be loose/creaking? have you tried checking all the nuts/bolts on the linkage by the clutch pedal (including the two which hold the linkage to the firewall) to make sure they are tight, as well as making sure the bolts holding the clutch master to the firewall are tight?

Did you not realize the implications of modifying the car in terms of what it would mean for your powertrain warranty?
DrD is online now   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 03:46 PM   #9
SpamBot
Scooby Specialist
 
Member#: 287534
Join Date: Jul 2011
Default

If your VIN has been flagged, that shows up every time a dealer runs an inquiry on your car. Even if you now bring your car to a "mod friendly" dealership, they can't put through a warranty claim on your powertrain, unless they feel like doing it for free, because Subaru won't pay them.
SpamBot is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 04:42 PM   #10
xabre1200
Scooby Specialist
 
Member#: 259591
Join Date: Oct 2010
Location: San Francisco, California
Vehicle:
2011 WRX sedan
WR Blue

Default

ttttt

Last edited by xabre1200; 08-29-2014 at 05:34 PM.
xabre1200 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 05:32 PM   #11
reaper702
Scooby Newbie
 
Member#: 191827
Join Date: Oct 2008
Location: Sin City
Vehicle:
2009 WRX
WRB

Default

Check to see if the firewall flexes when you depress the clutch. The 08+ WRXs have been known to have faulty spot welds on the firewall where the pedal assembly is welded to causing this noise and will eventually get worse if not fixed. The spot welds are more an issue of safety and should be fixed by your dealer, regardless of being "flagged" since the mods have 0 to do with that manufacturer defect and can also be a safety hazard if the POS welds break.
reaper702 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 09:05 PM   #12
NismoSkylineGTR
Scooby Specialist
 
Member#: 94622
Join Date: Aug 2005
Default

lol welcome to subaru
i can't wait what kinda drama they will gave me when the 2014 STi comes out....yeah i'm stupid for staying with subaru when i knew the dealer suck bad in washington dc area
NismoSkylineGTR is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2012, 09:40 PM   #13
Jfive575
Scooby Newbie
 
Member#: 263613
Join Date: Nov 2010
Chapter/Region: NWIC
Location: Port Orchard, WA
Vehicle:
2009 WRX
Blue

Default

Quote:
Originally Posted by NismoSkylineGTR View Post
lol welcome to subaru
i can't wait what kinda drama they will gave me when the 2014 STi comes out....yeah i'm stupid for staying with subaru when i knew the dealer suck bad in washington dc area

Yeah I would have agree my 09 motor has blown out twice due to number 4 cylinder, They wouldn't replace it at all. I shouldn't stay, But I love the cars, just not the customer service and good luck with SOA as well, I talked to an engineer who couldnt even explain how the car runs....

Last edited by Jfive575; 10-12-2012 at 09:42 PM. Reason: mispell
Jfive575 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2012, 12:33 AM   #14
xabre1200
Scooby Specialist
 
Member#: 259591
Join Date: Oct 2010
Location: San Francisco, California
Vehicle:
2011 WRX sedan
WR Blue

Default

ttttt

Last edited by xabre1200; 08-29-2014 at 05:34 PM.
xabre1200 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2012, 12:35 AM   #15
xabre1200
Scooby Specialist
 
Member#: 259591
Join Date: Oct 2010
Location: San Francisco, California
Vehicle:
2011 WRX sedan
WR Blue

Default

ttttt

Last edited by xabre1200; 08-29-2014 at 05:34 PM.
xabre1200 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2012, 11:12 AM   #16
Messier77
Scooby Newbie
 
Member#: 200215
Join Date: Jan 2009
Chapter/Region: Tri-State
Location: NNJ
Vehicle:
2010 WRX Limited 5DR
SSM

Default

I had this same noise on my 2010 WRX when depressing or releasing the clutch when it had 20k miles.

Brought it to the dealership. They tried greasing and oiling up everything that could possibly cause the noise, but it didn't work.

Dealer inspected the firewall for integrity of spot welds and all were of sufficient quality to both my satisfaction and the dealer's satisfaction.

So they finally replaced under warranty a portion of the pedal assembly and the clutch master cylinder and it fixed the noise. At 47k miles now and the noise has not come back.

By the way, the clutch itself felt fine when the noise was happening, and I noticed no ill effects other than an assault on my eardrums.
Messier77 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2012, 11:14 AM   #17
DrD
Scooby Guru
 
Member#: 22412
Join Date: Aug 2002
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque, NM
Vehicle:
2012 Legacy 2.5GT
Ice Silver Metallic

Default

from other posts on here, they can determine if the ECU has been flashed before - you are way better off bringing the car in as you have it than to try and be sneaky and return it to stock. (the point being if you mod the car and something fails as a result, Subaru shouldn't be footing the bill for the repair - pay to play...)
DrD is online now   Reply With Quote
Old 10-13-2012, 12:15 PM   #18
Economatic
Scooby Specialist
 
Member#: 220091
Join Date: Aug 2009
Chapter/Region: NWIC
Location: Portland
Vehicle:
2009 WRX Sedan

Default

Quote:
Originally Posted by DrD View Post
from other posts on here, they can determine if the ECU has been flashed before - you are way better off bringing the car in as you have it than to try and be sneaky and return it to stock. (the point being if you mod the car and something fails as a result, Subaru shouldn't be footing the bill for the repair - pay to play...)
100% agree. Some respect that you are being honest with them and will work with you, others put up a wall and send you away. I'd try another dealership and see what they say. I'm not sure about the whole "red flag" either but they probably put notes about mods in the records for your car.

Btw, my clutch has squeaked like this since a few months after I got it in 2009. The only time it went away was after it got a new long block but noise returned 2k miles later on the same clutch. I don't worry about it anymore. It holds stage 2 fine and when it doesn't I'll pay for the new clutch.
Economatic is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2012, 09:30 PM   #19
xabre1200
Scooby Specialist
 
Member#: 259591
Join Date: Oct 2010
Location: San Francisco, California
Vehicle:
2011 WRX sedan
WR Blue

Default

ttttt

Last edited by xabre1200; 08-29-2014 at 05:34 PM.
xabre1200 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2012, 10:58 PM   #20
mikedotd
Scooby Newbie
 
Member#: 235869
Join Date: Jan 2010
Default

My '09 STI has this issue when it's wet, otherwise it's been a non-issue for 71k miles. IMO it's just an annoyance somehow related to humidity, and it's not a major concern.
mikedotd is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 08:07 AM   #21
Economatic
Scooby Specialist
 
Member#: 220091
Join Date: Aug 2009
Chapter/Region: NWIC
Location: Portland
Vehicle:
2009 WRX Sedan

Default

Mine also makes the noise only when it is humid and the car is cold...but the humidity is pretty much all the time since moving to Portland.
Economatic is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 10:52 PM   #22
guygettnby
Scooby Specialist
 
Member#: 298231
Join Date: Oct 2011
Chapter/Region: MAIC
Location: maryland
Vehicle:
2011 WRX
WRB

Default

Quote:
Originally Posted by Economatic
Mine also makes the noise only when it is humid and the car is cold...but the humidity is pretty much all the time since moving to Portland.
+1 every morning I drive to work my car does this for about 1 mile if it is cold or humid outside. Dealer says there is nothing wrong with the clutch, they can not duplicate it and will not fix it.
guygettnby is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 11:26 PM   #23
xabre1200
Scooby Specialist
 
Member#: 259591
Join Date: Oct 2010
Location: San Francisco, California
Vehicle:
2011 WRX sedan
WR Blue

Default

ttttt

Last edited by xabre1200; 08-29-2014 at 05:34 PM.
xabre1200 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2012, 09:21 AM   #24
SparkSilver10NM
Scooby Newbie
 
Member#: 302438
Join Date: Nov 2011
Chapter/Region: SWIC
Location: Albuquerque
Vehicle:
10 WRX
SS DMrally tuned!

Default

I just had my dealership replace the throw out bearing (they call it a pressure release bearing). It did not help or change the squeak. I am gonna try checking and cleaning everything I can find as well as greasing teh linkage under the TMIC. If that doesn't work i'm gonna check the welds. The easiest way is to remove the windshield wipers and the plastic ducting underneath them and shine a flashlight down there. they should be visible at that point. Just FYI
SparkSilver10NM is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2012, 08:29 PM   #25
xabre1200
Scooby Specialist
 
Member#: 259591
Join Date: Oct 2010
Location: San Francisco, California
Vehicle:
2011 WRX sedan
WR Blue

Default

ttttt

Last edited by xabre1200; 08-29-2014 at 05:34 PM.
xabre1200 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.