Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday July 10, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC General > Car Audio, Video & Security

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-21-2012, 06:44 PM   #501
PlanB
Scooby Newbie
 
Member#: 175608
Join Date: Mar 2008
Chapter/Region: W. Canada
Location: British Columbia
Vehicle:
2006 Impreza
1998 Honda VFR 800FI

Default

Quote:
Originally Posted by MikeB82 View Post
I have an '05 wrx and my fob is acting up. The lock button works, but the unlock button isn't. Would this most likely be an issue with the fob or is it possible it could be an issue with the keyless entry unit itself? Thanks
MIke,
I have the exact opposite problem you've described. My fob will unlock no problem, but won't lock at all (so I know it's not the battery).

Did you solve this problem? If so, how exactly?

Thanks.
* Registered users of the site do not see these ads.
PlanB is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2012, 07:22 PM   #502
Supraru
Scooby Specialist
 
Member#: 23313
Join Date: Aug 2002
Location: Collegeville,Pa
Vehicle:
99' 2.5Rs
black

Default

Quote:
Originally Posted by PlanB View Post
MIke,
I have the exact opposite problem you've described. My fob will unlock no problem, but won't lock at all (so I know it's not the battery).

Did you solve this problem? If so, how exactly?

Thanks.
You need a new remote. Or if you're handy with soldering onto a circuit board do that. Take your remote apart and I'm sure the actual button on the board will fall right off. Happens all the time on that style remote.
Supraru is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2012, 08:16 PM   #503
RexyGirl
Scooby Specialist
 
Member#: 63616
Join Date: Jun 2004
Chapter/Region: South East
Vehicle:
1996 Volvo 850 Turbo
with mods :)

Default

Quote:
Originally Posted by Supraru View Post
You need a new remote. Or if you're handy with soldering onto a circuit board do that. Take your remote apart and I'm sure the actual button on the board will fall right off. Happens all the time on that style remote.
I have gotten quite good at repairing them with a little crazy glue.....

I agree...if you drop them too many times, the little button comes off the circuit board. If you get it just right on all four tabs, sometimes it will work again.....
RexyGirl is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2012, 10:20 PM   #504
Ikant
Scooby Newbie
 
Member#: 235925
Join Date: Jan 2010
Default

How do I get my parking lights to flash when I turn the alarm on? Also, the security light on my cluster is always on. Why is that?
Ikant is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2012, 10:40 PM   #505
Smokin STi
Scooby Newbie
 
Member#: 279171
Join Date: Apr 2011
Chapter/Region: TXIC
Location: Burleson, TX
Vehicle:
2004 STi
World Rally Blue

Default

For some reason the trunk button on my FOB wont open the trunk. I don't think its a problem with the FOB because the trunk button will put it in/out of valet mode.

I looked around in the trunk, and there is a blue clip hanging from the bottom of the trunk lid, but i cant find anywhere to plug it in..

I've been searching online for about an hour now, with no solution.. Any suggestions?
Smokin STi is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 12:40 PM   #506
theoutbackdream
Scooby Specialist
 
Member#: 301179
Join Date: Nov 2011
Chapter/Region: BAIC
Location: Mountain View, California
Vehicle:
2013 WRX Limited
SWP

Default

Quote:
Originally Posted by Smokin STi
For some reason the trunk button on my FOB wont open the trunk. I don't think its a problem with the FOB because the trunk button will put it in/out of valet mode.

I looked around in the trunk, and there is a blue clip hanging from the bottom of the trunk lid, but i cant find anywhere to plug it in..

I've been searching online for about an hour now, with no solution.. Any suggestions?
Do you have a hatch?

If yes, the trunk fob only unlocks the trunk and nothing else (driver/pass doors), and does not automatically open.
theoutbackdream is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 12:45 PM   #507
Smokin STi
Scooby Newbie
 
Member#: 279171
Join Date: Apr 2011
Chapter/Region: TXIC
Location: Burleson, TX
Vehicle:
2004 STi
World Rally Blue

Default

Quote:
Originally Posted by theoutbackdream

Do you have a hatch?

If yes, the trunk fob only unlocks the trunk and nothing else (driver/pass doors), and does not automatically open.
No, sorry i didn't specify. The car is an 04 STi sedan.

Thanks for the response!
Smokin STi is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 03:36 PM   #508
RexyGirl
Scooby Specialist
 
Member#: 63616
Join Date: Jun 2004
Chapter/Region: South East
Vehicle:
1996 Volvo 850 Turbo
with mods :)

Default

Quote:
Originally Posted by Smokin STi View Post
For some reason the trunk button on my FOB wont open the trunk. I don't think its a problem with the FOB because the trunk button will put it in/out of valet mode.

I looked around in the trunk, and there is a blue clip hanging from the bottom of the trunk lid, but i cant find anywhere to plug it in..

I've been searching online for about an hour now, with no solution.. Any suggestions?
Your vehicle did not come with a remote trunk release or unlock.

Your remote is the new replacement remote and the trunk button is used to put the vehicle in and out of valet mode. It is operating properly
RexyGirl is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2012, 04:18 PM   #509
Smokin STi
Scooby Newbie
 
Member#: 279171
Join Date: Apr 2011
Chapter/Region: TXIC
Location: Burleson, TX
Vehicle:
2004 STi
World Rally Blue

Default

Quote:
Originally Posted by RexyGirl

Your vehicle did not come with a remote trunk release or unlock.

Your remote is the new replacement remote and the trunk button is used to put the vehicle in and out of valet mode. It is operating properly
Well, not the answer i wanted to hear, but at least now i know..

Thanks for the help!
Smokin STi is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 09:47 AM   #510
SPhilli911
Scooby Newbie
 
Member#: 313851
Join Date: Mar 2012
Chapter/Region: NESIC
Location: Connecticut
Vehicle:
2004 Impreza WRX STI
WR Blue Pearl

Default

Car is a 2004 STI.

The key fob was acting up (lock and unlock buttons didn't work most of the time unless I mashed the buttons... but the red light still lit up), so I replaced the battery. Seemed to do the trick.

5 months later it's doing it again. First thing I did was replace the battery, but this time it did nothing to solve the issue. So I dissected the fob to check the circuit connections, which appears to be all intact.

Any ideas? I can still open the doors with it after hitting the button about a hundred times (I wish I was exaggerating). I'll use the key in the meantime, but any advice would be great. Thanks!
SPhilli911 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 02:02 PM   #511
SPhilli911
Scooby Newbie
 
Member#: 313851
Join Date: Mar 2012
Chapter/Region: NESIC
Location: Connecticut
Vehicle:
2004 Impreza WRX STI
WR Blue Pearl

Default

Bump. Anyone?

Tried reprogramming the remote. Did nothing. Any ideas would be great before I resort to buying a new remote.
SPhilli911 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2012, 09:49 PM   #512
spikez413
Scooby Newbie
 
Member#: 284806
Join Date: Jun 2011
Chapter/Region: NESIC
Location: Spfld mass
Vehicle:
2004 Subaru Wrx Sti
Wrb

Default

Im wondering if i can use my 06 keyless remote on my 04 sti?
spikez413 is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2012, 05:29 AM   #513
2.5 turbo hyped
Scooby Specialist
 
Member#: 158810
Join Date: Sep 2007
Chapter/Region: NWIC
Location: Portland Or
Vehicle:
2005 STI and Baja
White

Default

I have a 2005 baja that automatically arms after I close the door. The owners manual states that I need to take it to a subaru dealer to change that. What is the programming procedure to change that?

Also, I keep seeing these 2009 subaru keys with the remote built into them. Has anyone tried programming these for a 2005 subaru of any type? Will it work? mm
2.5 turbo hyped is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2012, 01:19 AM   #514
07urabussti
Scooby Newbie
 
Member#: 289163
Join Date: Jul 2011
Chapter/Region: MAIC
Location: Bolingbrook IL,
Vehicle:
2007 wrx sti
obp

Default

----------

Last edited by Mulder; 11-29-2012 at 05:49 AM. Reason: Not a question about factory system.
07urabussti is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 10:26 AM   #515
ssalty
Scooby Newbie
 
Member#: 334636
Join Date: Oct 2012
Location: Va Beach
Vehicle:
2006 Stage 2 WRX TR

Default

After reading every page in this thread I wanted to contribute.

Bought a Key fob for my 06 WRX off ebay from "keys_star" put a battery in it and spent 2 hours try to get it to program. It absoulty would NOT beep.

Solution: I disabled the alarm then reinabled it. Unpluged the 'keyless entry system' under the drivers dash and unpluged the chime in the front of the grill, plugged both back in after insuring the connection was good, and then did the long process listed in the first post. My wrex is 7/05 and I had to use the 06+ method.

Walah! It works!
ssalty is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 12:17 PM   #516
sarahsez00
*** Banned ***
 
Member#: 341144
Join Date: Dec 2012
Default

oday the alarm goes off when I opened the trunk... So now the only moment it dont goes off is when I open the doors ( I tried driver and passenger side )
sarahsez00 is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 02:38 PM   #517
WRBWRXWGN
Scooby Newbie
 
Member#: 340320
Join Date: Dec 2012
Chapter/Region: NESIC
Location: Kingston, MA
Vehicle:
2002 WRX Wagon
World Rally Blue

Default

Hi. I have an 02 WRX bugeye wagon. I've read most of the thread and gone through several others trying to reprogram my remote to get it to work. As far as I can tell, I don't have a security light one my dash. I looked under the hood and found the alarm horn and also under the center console and found the security box. I checked some fuses to make sure that the box was getting power. I even disconnected the battery to make sure the car wasn't in valet mode. Also I know the remote works to some extent, because the light lights up when I push a button. I can't get the car into programming mode though no matter what I do. So I'm stumped and would greatly appreciate some help. Thanks.
WRBWRXWGN is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 03:12 PM   #518
Mulder
Trust no one
Moderator
 
Member#: 11170
Join Date: Oct 2001
Chapter/Region: Tri-State
Location: NYC
Vehicle:
02 WRX
15 WRX/05 GTO

Default

Quote:
Originally Posted by WRBWRXWGN View Post
Hi. I have an 02 WRX bugeye wagon. I've read most of the thread and gone through several others trying to reprogram my remote to get it to work. As far as I can tell, I don't have a security light one my dash. I looked under the hood and found the alarm horn and also under the center console and found the security box. I checked some fuses to make sure that the box was getting power. I even disconnected the battery to make sure the car wasn't in valet mode. Also I know the remote works to some extent, because the light lights up when I push a button. I can't get the car into programming mode though no matter what I do. So I'm stumped and would greatly appreciate some help. Thanks.
Does the car now have, or did it previously have, a turbo timer? A common modification with TT's to allow the alarm to arm with the timer counting down, is to cut the wire that senses the key in the ignition. This will prevent you from being able to program any new remotes unless that wire is reconnected.
Mulder is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 08:14 PM   #519
WRBWRXWGN
Scooby Newbie
 
Member#: 340320
Join Date: Dec 2012
Chapter/Region: NESIC
Location: Kingston, MA
Vehicle:
2002 WRX Wagon
World Rally Blue

Default

I don't know if it did, but it doesn't now. Ill look into that though. Thanks for the tip
WRBWRXWGN is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 08:15 PM   #520
WRBWRXWGN
Scooby Newbie
 
Member#: 340320
Join Date: Dec 2012
Chapter/Region: NESIC
Location: Kingston, MA
Vehicle:
2002 WRX Wagon
World Rally Blue

Default

Quote:
Originally Posted by Mulder View Post

Does the car now have, or did it previously have, a turbo timer? A common modification with TT's to allow the alarm to arm with the timer counting down, is to cut the wire that senses the key in the ignition. This will prevent you from being able to program any new remotes unless that wire is reconnected.
Would the key chime still work with the door open if the wire was cut?
WRBWRXWGN is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2012, 07:30 PM   #521
iiibbb
Scooby Newbie
 
Member#: 227273
Join Date: Oct 2009
Vehicle:
7&11 Imprez$Forester

Default

I have a 2007 Impreza 2.5i. For the life of me I cannot get the car to go into program mode. Is there some special way one needs to turn the key. Should the key be in the ignition when I open and close the door?

The stupid dealership wanted to charge me $50 per remote just to program them because I already have a couple of used remotes... since I spent a ghastly amount of money having non-transponder keys cut- I couldn't let myself knowing there was a manual way that I hadn't gotten working yet.

This is an apparent variant of the instructions widely distributed. This worked on a 2007 Impreza 2.5i

1) Make sure everything is shut (same as other instruction).
2) Get in, sit down, shut door (same as other instruction).
3) Open and shut door (same as other)
4) Put key in Ignition and turn key from "lock" to "on" 10 times, and finish in "lock" (slightly different from described)
- no tones or flashing lights occur as described
5) Open and shut door
- a faint tone is heard
6) Enter numbers as directed. Push lock the number of times that equals the value, then unlock between each digit.
- a tone is heard for each press
7) After <unlock> of last digit of the first sequence, hit unlock an additional time.
- tone flutters
8) Reenter sequence.
- tone for each press
9) for additional remotes or to push other codes out skip to 9a)
10) Open and shut door
- long tone
11) Remove ignition key

9a) Open and shut door
9b) Enter first sequence as described above
9c) After <unlock> of last digit of the first sequence, hit unlock an additional time.
9d) Reenter sequence.
9e) Continue to step 10 or 9a
iiibbb is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 02:00 AM   #522
94ScoobSTi
Scooby Newbie
 
Member#: 308827
Join Date: Feb 2012
Chapter/Region: MAIC
Location: Harrisburg, PA
Vehicle:
2004 Impreza
Pacifica Blue Pearl

Default

Quote:
Originally Posted by SPhilli911 View Post
Car is a 2004 STI.

The key fob was acting up (lock and unlock buttons didn't work most of the time unless I mashed the buttons... but the red light still lit up), so I replaced the battery. Seemed to do the trick.

5 months later it's doing it again. First thing I did was replace the battery, but this time it did nothing to solve the issue. So I dissected the fob to check the circuit connections, which appears to be all intact.

Any ideas? I can still open the doors with it after hitting the button about a hundred times (I wish I was exaggerating). I'll use the key in the meantime, but any advice would be great. Thanks!
im having the exact same problem with my 04 RS. sometimes the fob will work perfectly, other times i'll have to smash the buttons like 50 times to get it to finally work. and then sometimes it only works once and quits again, so if i want to unlock all the doors or arm the alarm im screwed. i have several friends having the same issues so it'd be great to have this problem figured out and i cud take the info to them.
94ScoobSTi is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2013, 02:41 PM   #523
WRXncrew
Scooby Newbie
 
Member#: 39970
Join Date: Jul 2003
Chapter/Region: BAIC
Location: San Jose, Ca
Vehicle:
2008 LGT Spec.B
Quartz Silver Metalic

Default

Help!
I have an '08 Legacy GT and got an uncut blank key with remote. Before cutting the key, I was able to reprogram the remote as per the instructions and it works fine for locking, unlocking, unlocking the trunk, and the panic. After the key was cut, the starter is now disabled. It's somehow in immobilized mode.

I tried to close all the doors and locked the car with the remote, then use the remote to unlock it, then after entering the car, close the doors and as soon as I put the key in the ignition the security light is solid and can turn the key to acc, on, and start, but it does nothing. Then I tried the 3 turns quick, and the starter will turn over, but the car fails to start.

I will try these steps with the cut key and report back my results:

1) Make sure everything is shut (same as other instruction).
2) Get in, sit down, shut door (same as other instruction).
3) Open and shut door (same as other)
4) Put key in Ignition and turn key from "lock" to "on" 10 times, and finish in "lock" (slightly different from described)
- no tones or flashing lights occur as described
5) Open and shut door
- a faint tone is heard
6) Enter numbers as directed. Push lock the number of times that equals the value, then unlock between each digit.
- a tone is heard for each press
7) After <unlock> of last digit of the first sequence, hit unlock an additional time.
- tone flutters
8) Reenter sequence.
- tone for each press
9) for additional remotes or to push other codes out skip to 9a)
10) Open and shut door
- long tone
11) Remove ignition key

9a) Open and shut door
9b) Enter first sequence as described above
9c) After <unlock> of last digit of the first sequence, hit unlock an additional time.
9d) Reenter sequence.
9e) Continue to step 10 or 9a

Last edited by WRXncrew; 01-04-2013 at 02:50 PM. Reason: re-code the key for the immobilzer
WRXncrew is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2013, 05:45 PM   #524
WRXncrew
Scooby Newbie
 
Member#: 39970
Join Date: Jul 2003
Chapter/Region: BAIC
Location: San Jose, Ca
Vehicle:
2008 LGT Spec.B
Quartz Silver Metalic

Unhappy

No go. The remote programming works, but it didn't work for the immobilizer. I called a mobile locksmith and they quoted me $70 to add the immobilizer with the key. They also said I need to bring them all the keys including the valet key to make sure they all will start the car after programming it. Apparently, they have to add the immobilizer code via the vehicle VIN probably using an OBDII interface (i'd imagine).

I found this: https://subarudealers.locksmithsdrm....cement_key.pdf

Anyone know anything else about this?

Quote:
Originally Posted by WRXncrew View Post
Help!
I have an '08 Legacy GT and got an uncut blank key with remote. Before cutting the key, I was able to reprogram the remote as per the instructions and it works fine for locking, unlocking, unlocking the trunk, and the panic. After the key was cut, the starter is now disabled. It's somehow in immobilized mode.

I tried to close all the doors and locked the car with the remote, then use the remote to unlock it, then after entering the car, close the doors and as soon as I put the key in the ignition the security light is solid and can turn the key to acc, on, and start, but it does nothing. Then I tried the 3 turns quick, and the starter will turn over, but the car fails to start.

I will try these steps with the cut key and report back my results:

1) Make sure everything is shut (same as other instruction).
2) Get in, sit down, shut door (same as other instruction).
3) Open and shut door (same as other)
4) Put key in Ignition and turn key from "lock" to "on" 10 times, and finish in "lock" (slightly different from described)
- no tones or flashing lights occur as described
5) Open and shut door
- a faint tone is heard
6) Enter numbers as directed. Push lock the number of times that equals the value, then unlock between each digit.
- a tone is heard for each press
7) After <unlock> of last digit of the first sequence, hit unlock an additional time.
- tone flutters
8) Reenter sequence.
- tone for each press
9) for additional remotes or to push other codes out skip to 9a)
10) Open and shut door
- long tone
11) Remove ignition key

9a) Open and shut door
9b) Enter first sequence as described above
9c) After <unlock> of last digit of the first sequence, hit unlock an additional time.
9d) Reenter sequence.
9e) Continue to step 10 or 9a
WRXncrew is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2013, 02:03 PM   #525
RexyGirl
Scooby Specialist
 
Member#: 63616
Join Date: Jun 2004
Chapter/Region: South East
Vehicle:
1996 Volvo 850 Turbo
with mods :)

Default

The remote and immobilizer are two totally separate things. You were able to program the remote, but the immobilizer needs to be programmed by computer....there is no way for you to do it. It's a high security key, so it needs to be programmed by computer.

It is true that all your keys will need to be programmed at the same time, otherwise they will not work to start the car.

Also, you may be required to provide proof of ownership of the vehicle before they will program the keys to the car.....
RexyGirl is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Factory Alarm + Keyless entry from 04 FXT Skidd Interior/Dressup/Audio & Security 0 01-22-2009 08:26 PM
Factory alarm/keyless entry install - Anyone want to help?! NickWRX Tri-State Area Forum 3 07-06-2008 09:22 PM
All you need to know about ass hair. WRick Off-Topic 22 01-23-2006 07:22 PM
Factory Alarm / Keyless entry Woody Vancouver Impreza Club Forum -- VIC 3 04-21-2002 11:51 PM
Factory alarm/keyless entry on MY01 Safir Car Audio, Video & Security 1 02-08-2001 01:01 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.