Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Friday April 25, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-20-2012, 12:29 PM   #1
srikid
Scooby Newbie
 
Member#: 338413
Join Date: Nov 2012
Default Is my engine shot? loud knocking sound... video inside

I picked up a 99 forester about 3 months ago from a friend for cheap. I fixed a few things (brakes, wheel bearing, o2 sensor) and have been driving it for about 2 months now and it now has about 200K miles on it. All of a sudden on my way home from work i heard a a loud ticking/knocking sound. Is the engine done? Is it worth swapping with a used one or just salvage the car?


I pulled the codes today and found: P0301, P0302, P0304, and P0341. I checked again today and it seems like the sound is coming from the middle of the right side of the engine bay. The knocking does increase and get faster as the RPMs increase

The car has a very rough warm up now when you first start it up for the first time. It never used to do that. When your first start it, it idles rough and shakes a bit but after a while it calms down and then just makes the knocking sound.

Any ideas where to go from where? P0341 is the camshaft position sensor. Not sure exactly where or what that is but should it be replaced?
srikid is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.