Welcome to the North American Subaru Impreza Owners Club Thursday July 31, 2014
Home Forums WikiNASIOC Products Store Modifications Upgrade Garage
NASIOC
Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences Home Registration is free! Visit the NASIOC Store NASIOC Rules Search Find other members Frequently Asked Questions Calendar Archive NASIOC Upgrade Garage Logout
Go Back   NASIOC > NASIOC Technical > Normally Aspirated Powertrain

Welcome to NASIOC - The world's largest online community for Subaru enthusiasts!
Welcome to the NASIOC.com Subaru forum.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, free of charge, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.
* Registered users of the site do not see these ads.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-20-2012, 12:31 PM   #1
sg_halvorsen
Scooby Specialist
 
Member#: 201924
Join Date: Feb 2009
Chapter/Region: MAIC
Location: State College, PA
Vehicle:
98 Forester with a
full wrx drivetrain swap

Default Can't get my 98 Forester to start.

I don't know much history on the car. I bought it from someone not running and they bought it not running.
What I do know from before I got it;
A different engine was installed at some point.
One of the heads (pass side) was replaced on the new engine. (I believe this was the repair that it hasn't run since)
The starter, clutch, battery and water pump were all replaced.

The engine will turn over and has compression.
It gets spark and fuel at all four cylinders as well.

What I have done;
Plugs (Ngk)
Wires (Ngk)
Gates timing kit with pulleys
Drained the gas (which was nasty)
Fuel filter (after replacing gas)

The only codes it throws is a code for the coolant temp sensor. There is no radiator in it right now.

I don't know if it matters but the timing covers are off and so are the accessory belts and crank pulley for them. Also the intake is off up until the throttle body.

I'm almost certain the timing is set right but couldn't find a good right up for the dohc na in the 98 foresters.

Is there anything else I should check out and are there any tricks to the timing that aren't obvious?

Thanks!
sg_halvorsen is online now   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Copyright ©1999 - 2014, North American Subaru Impreza Owners Club, Inc.